Facebook Pixel Ο Γκρέταρσον αποθεώνει Ίνγκασον - «Ηγέτης στην άμυνα - Να γίνει μόνιμος στην ενδεκάδα»
| 2019-10-10 10:44:00

Πρώην ΑΕΚτζής αποθεώνει Ίνγκασον - «Ηγέτης στην άμυνα - Να γίνει μόνιμος στην ενδεκάδα»

Sportdog Team
Πρώην ΑΕΚτζής αποθεώνει Ίνγκασον - «Ηγέτης στην άμυνα - Να γίνει μόνιμος στην ενδεκάδα»

Ποιος έβγαλε το καπέλο στον Ισλανδό στόπερ του ΠΑΟΚ;

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Metrosport» και σκιαγράφησε το προφίλ του Σβέριρ Ίνγκασον, τονίζοντας ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ, αρκεί να του δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου που χρειάζεται για να ξεδιπλώσει τις αρετές του στον αγωνιστικό χώρο.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, κατέκτησε το νταμπλ την περσινή σεζόν και διεκδικεί εκ νέου το πρωτάθλημα. Έχει ένα ισχυρό γκρουπ παικτών και αυτό το γεγονός κάνει πιο δύσκολη την παρουσία ενός ακόμη παίκτη στην ενδεκάδα. Όμως, από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Βαρέλα, ο Ινγκασον, μπορεί να γίνει ο ηγέτης τηs άμυνας του ΠΑΟΚ και να δέσει με τον Κρέσπο και τους υπόλοιπους παίκτες.

Είναι αρχηγός, τον έχω παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια της Εθνικής Ισλανδίας και είναι δυναμικός ο τρόπος παιχνιδιού του. Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ, είχε μπροστά του ένα ακλόνητο δίδυμο, τους Βαρέλα και Κρέσπο που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια μαζί στην ομάδα. Ήταν δύσκολο από την ημέρα που ήρθε, να διεκδικήσει απευθείας μία θέση στην ενδεκάδα», σημείωσε αρχικά.

Ο Γκρέταρσον πρόσθεσε στις δηλώσειs του: «Τώρα είναι η ευκαιρία του. Ήρθε στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο, είναι σε μία νέα χώρα, χρειάστηκε να προσαρμοστεί και τώρα του δίνεται η ευκαιρία, εξαιτίας του τραυματισμού του Βαρέλα. Πιστέψτε τον, είναι αρχηγός και εφόσον κάνει τρία - τέσσερα καλά παιχνίδια, είμαι βέβαιος πως θα ασκήσει πίεση με την απόδοση του, στον προπονητή του ΠΑΟΚ, για να τον διατηρήσει στο βασικό σχήμα. Να είναι μόνιμος στην ενδεκάδα».

Επίσης ανέδειξε και τα επιθετικογενή στοιχεία του Ίνγκασον: «Με την Εθνική Ισλανδίας έχει σκοράρει όπως και στην προηγούμενη ομάδα του, την Ροστόφ. Όταν προωθείται παίρνει καλές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή και αυτό το γεγονός τον βοηθά, για να γίνει απειλητικόs προς την αντίπαλη εστία. Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω πω ο Ινγκασον μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας. Επειδή όμως είναι δεξιοπόδαρος, προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα για την ομάδα του, να παίζει ως δεξιός στόπερ.Εκεί μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Πρέπει όμως, ειδικά τώρα να του δείξετε εμπιστοσύνη γιατί μπορεί να προσφέρει πολλά στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ». 

Τέλος, τόνισε: «Ο Ινγκασον είναι πολύ δυνατός στις μονομαχίες και αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν για ένα κεντρικό αμυντικό. Πρέπει όμως να του δοθεί λίγος χρόvoς από την στιγμή που θα μπει στην ενδεκάδα, για να δείξει την αξία του». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags