Facebook Pixel Γιώργος Βαγιαννίδης: Αυτός είναι ο νέος Γιούρκας που "ψήνει" τον Ολυμπιακό - "Έκλαιγε για να παίξει"
| 2019-10-14 14:45:00

Αυτός είναι ο νέος Γιούρκας που "ψήνει" τον Ολυμπιακό - "Έκλαιγε για να παίξει - Δε χάνει τετ α τετ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτός είναι ο νέος Γιούρκας που "ψήνει" τον Ολυμπιακό - "Έκλαιγε για να παίξει - Δε χάνει τετ α τετ"

Στο... κόλπο Ίντερ, Παρί, Σίτι. "Εκεί θέλει μεταγραφή". Αποκαλύψεις!

Ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες για ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα γράφτηκε στον Τύπο ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την περίπτωση του νεαρού Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του με το Τριφύλλι, καθώς το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Οπότε αν δεν επέλθει συμφωνία, οι Eρυθρόλευκοι περιμένουν στη γωνία για να τον κλείσουν.

Πρόκειται για έναν παίκτη που τα χαρακτηριστικά του κέρδισαν τον Γιώργο Δώνη, λόγω των εμφανίσεών του με την Κ19, κυρίως όμως για την ποδοσφαιρική του όρεξη. Γι' αυτό και του έδωσε το χρίσμα να ανεβεί στην πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι. Έκανε το ντεμπούτο του στο φιλικό με τη Φέγενορντ τον περασμένο Αύγουστο και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για το μέλλον του. Δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική ιστοσελίδα "World Football Scouting" έκανε αφιέρωμα στο νεαρό, ξεχωρίζοντας τον στη φετινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Τον τσέκαραν Ίντερ, Παρί, Σίτι, πίεζε για αγορά η Πόρτο

Ο 18χρονος δεξιός μπακ έχει αρχίσει εδώ και καιρό να χτίζει τη φήμη του, οι εμφανίσεις του δεν περνούσαν απαρατήρητες. Γι' αυτό και μπήκε στο μάτι των σκαόυτερ μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Μάλιστα, στο Final 4 της Κ17, τη σεζόν 2017-18, εκεί που ο Παναθηναϊκός έχασε στον τελικό από τον Ολυμπιακό, είχε γραφτεί πως έκαναν focus σε αυτόν απεσταλμένοι των Ίντερ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Πόρτο φερόταν πως πίεζε το Τριφύλλι για την αγορά του.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει; Πρόκειται για έναν αμυντικό που έχει έφεση στο επιθετικό κομμάτι, διαθέτει καλό χειρισμό της μπάλας, εξαιρετική σέντρα και ανταπεξέρχεται στις εναέριες μονομαχίες.

Απεριόριστο πάθος για μπάλα

Τι λένε όμως οι ειδικοί για τον Γιώργο Βαγιαννίδη; Το sportdog συνομίλησε με τον επί 10 χρόνια προπονητή του νεαρού ποδοσφαιριστή, στον Αίαντα Παλλήνης, μία ομάδα 5Χ5, απ' όπου ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 6 έτων. Ο λόγος για τον Νίκο Αυλωνίτη, ο οποίος είναι πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας και τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών στην ομάδα Futsal της ΑΕΚ.

"Είχε απεριόριστο πάθος να παίξει μπάλα. Έκλαιγε αν δεν έπαιζε στα μεγαλύτερα τμήματα. Είναι σοβαρό παιδί, πειθαρχημένο και απόλυτο. Αυτό που θέλει θα το κάνει. Δεν επηρεάζεται με τίποτα. Είναι τίμη και καμάρι μου, που τον είχα ως ποδοσφαιριστή", αναφέρει και συμπληρώνει για τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά:

"Εμείς ήμασταν μία Ακαδημία μικρή σε μέγεθος και είχε να αντιμετωπίσει μεγαθήρια. Οπότε παίζαμε 2-2 ή 3-1. Έπαιζε ή γραμμή ή φουνταριστός. Είναι πολύ γρήγορος, διαθέτει κοφτή ντρίπλα και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Το 5άρι τον βοήθησε να δει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και κάθε χρόνο ήταν ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Παναθηναϊκού".

Όσον αφορά το αν μπορεί να παίξει σε άλλες θέσεις ο παράγοντας της Ένωσης είναι ξεκάθαρος. "Η σωματοδομή του και η εκρητικότητά του δείχνουν ότι το ιδανικό γι' αυτόν είναι να παίζει στην πλευρά. Έχει και τα δύο πόδια. Τα δουλεύει και τα δύο από πολύ μικρός. Δεν έχει άτεχνο αριστερό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι όταν βγαίνει τετ α τετ. Δεν χάνει το γκολ. Στο ένας με έναν περνάει εύκολα και δύσκολα τρώει ντρίπλα στην άμυνα. Μεγαλώνοντας βέβαια αλλάζουν κάποια πράγματα για τους ποδοσφαιριστές. Οι προπονητές βλέπουν ότι αλλού μπορεί να αποδίδουν καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι ως δεξί μπακ έχει ασίστ και γκολ", τονίζει.

Δούλευε πάντα μόνος του

Ο Νίκος Αυλωνίτης είναι σίγουρος ότι ο Βαγιαννίδης μπορεί να προχωρήσει λόγω του προσωπικού χρόνου που έχει διαθέσει ως παίκτης. "Πέρα από το τι του πρόσφερε ο Αίαντας, το παιδί αυτό έχει δουλέψει ατελείωτες ώρες μόνος του. Και σε εκγύμναση και σε τεχνική. Αυτό είναι νόμος στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί ένας αθλητής να φτάσει ψηλά αν δεν δουλέψει μόνος του ανεξάρτητα από την ομάδα του", αποκαλύπτει.

Είναι ως ποδοσφαιριστής έτοιμος να ανταποκριθεί στο επίπεδο της Super League; "Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει βαριά φανέλα, αλλά δεν διαθέτει τις μονάδες που είχε παλιά, για να πεις ότι θα ψηθεί ανάμεσα σε μεγάλους παίκτες. Άρα μπορεί να παίξει Super League", απαντά και καταλήγει: 

"Κατά τη γνώμη μου πρέπει να φύγει εξωτερικό. Και ο ίδιος το θέλει, μου το είχε πει. Έχουμε δει καλύτερα δεξιά μπακ; Δηλαδή ο Κυβρακίδης πόσο χρονών ήταν όταν ξεκίνησε να παίζει βασικός; Ο 19χρονος δεν είναι ταλέντο είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής. Ο Γιώργος μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε σύστημα στη δεξιά πλευρά. Αν του δοθούν οι ευκαιρίες που πρέπει μπορεί από το 7 που είναι τώρα να φτάσει σε 9 σε δύο χρόνια. Εγώ του δίνω τη συμβουλή να συνεχίσει να δουλεύει όπως τώρα και νομίζω θα πετύχει τους στόχους του".

Ίσως η τελευταία ατάκα του παλιού προπονητή είναι αυτή που πρέπει να κρατήσει πάνω από όλα ο Βαγιαννίδης. Γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλες περγαμηνές. Στην Ιταλία τον παρομοίασαν με τον Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο, ο οποίος το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στη Νάπολι για οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην Ελλάδα λόγω των εξαιρετικών του χαρακτηριστικών τον αποκάλεσαν νέο Γιούρκα Σεϊταρίδη. Οι σειρήνες μπορεί να ηχούν πολύ όμορφα στα αφτιά ενός νεαρού παίκτη. Στην ηλικία που βρίσκεται όμως αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μην επηρεάζεται από αυτές και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά μέσα από την οποία έρχεται η δικαίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Έγκλημα" στον Ολυμπιακό με τον... ΠΑΟΚτσή - Κάνει "όργια" στο εξωτερικό - Λέτε να γυρίσει πίσω;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags