14/10/19 - 23:51

Θα σκάσει από το κακό του ο Ερντογάν - Κράξιμο από Σουκούρ στην πολιτική του

Η μεγάλη δόξα του τουρκικού ποδοσφαίρου συνεχίζει να αντιστέκεται.

Sportdog Team
Θα σκάσει από το κακό του ο Ερντογάν - Κράξιμο από Σουκούρ στην πολιτική του
865views 0shares

Την αντίθεσή του στο καθεστώς του Ερντογάν επανέλαβε ο Χακάν Σουκούρ.

Ο πρώην διεθνής Τούρκος επιθετικός απάντησε σε μια συνομιλία στο Twitter, στην οποία αναφέρθηκε ως ένα από τα παραδείγματα εκείνων που είχαν το θάρρος να αντισταθούν στην πολιτική της Άγκυρας.

«Ο δικός μου είναι ένας αγώνας για δικαιοσύνη, για δημοκρατία, για ελευθερία και για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν με νοιάζει αυτό που μπορεί να χάσω αν κερδίζει η ανθρωπότητα» έγραψε ο Σουκούρ, ο οποίος υπενθυμίζεται βρίσκεται εκτός Τουρκίας λόγω των πεποιθήσεών του. Η μεγάλη δόξα του τουρκικού ποδοσφαίρου ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Αύγουστο του 2016, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, στο πλαίσιο του πογκρόμ που επέβαλλε ο Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Σουκούρ κατηγορήθηκε ως μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν», την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνη για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Σημειωτέον, ότι τέσσερις ημέρες μετά την έκδοση του εντάλματος, οι αρχές συνέλαβαν τον πατέρα του παλιού ποδοσφαιριστή Σερμέτ Σουκούρ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ