Facebook Pixel Λάτσιο: Τιμωρία από την UEFA για ρατσιστικά συνθήματα
| 2019-10-17 06:35:00

Η UEFA τιμώρησε τη Λάτσιο για ρατσιστικά συνθήματα

Sportdog Team
Η UEFA τιμώρησε τη Λάτσιο για ρατσιστικά συνθήματα

Αυξάνονται τα κρούσματα λεκτικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Με μία αγωνιστική με αναστολή για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών στο παιχνίδι με τη Ρεν, στις 3 Οκτωβρίου, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε καλέσει σε απολογία την ομάδα της Ρώμης και την τιμώρησε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών που έχει όμως ανασταλτικό χαρακτήρα για περίοδο ενός έτους.

Ωστόσο στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Europa League με τη Σέλτικ, τέσσερις θύρες του Ολίμπικο θα παραμείνουν κλειστές ενώ θα αναρτηθεί ένα πανό στο γήπεδο που θα υπενθυμίζει την ισότητα στο παιχνίδι. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 7 Νοεμβρίου.

Η τιμωρία της Λάτσιο δείχνει, ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων έστω και σε λεκτικό επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πρόσφατο παράδειγμα είναι όσα συνέβησαν στον αγώνα Βουλγαρία-Αγγλία, για τον οποίο η UEFA ξεκίνησε έρευνα, ενώ υπήρξε παρέμβαση με γραπτή δήλωση του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags