Facebook Pixel Άνω κάτω η Βουλγαρία μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις
| 2019-10-17 02:31:00

Μάγκας αρχηγός της Βουλγαρίας – Τα... γύρισε ο Μπαλάκοφ για να γλιτώσει την κατακραυγή

Sportdog Team
Μάγκας αρχηγός της Βουλγαρίας – Τα... γύρισε ο Μπαλάκοφ για να γλιτώσει την κατακραυγή

Απίθανα πράγματα με το θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων στο ματς με την Αγγλία.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης των Βούλγαρων οπαδών στο παιχνίδι με την Εθνική Αγγλίας για τα προκριματικά του Euro.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η στάση των Βούλγαρων, με τον προπονητή της ομάδας, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ να υποστηρίζει πως... δεν άκουσε τίποτα, τους ποδοσφαιριστές να βλέπουν καλή συμπεριφορά από τους οπαδούς και τους δημοσιογράφους της χώρας να κάνουν λόγο για υπερβολές της Αγγλίας.

Αντίθετη άποηψη με όλους αυτούς είχε ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας, Ίβελιν Ποπόφ, ο οποίος τους έβαλε όλους στη θέση τους.

Μετά την κίνησή του να μιλήσει στους οπαδούς της Βουλγαρίας πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο του επεισοδιακού αγώνα με την Αγγλία και να τους επιστήσει την προσοχή για να μη διακοπεί οριστικά το ματς μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχαν προηγηθεί, ο Ποπόφ τόνισε σε δηλώσεις του:

«Είμαστε 11 από τη μια και 11 από την άλλη στο γήπεδο. Δεν παίζει ρόλο το χρώμα. Δεν είναι πρόβλημα. Όλοι είμαστε το ίδιο. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια στο ποδόσφαιρο. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και πρέπει να σταματήσουμε αυτά τα πολύ άσχημα περιστατικά. Είναι τεράστιο πρόβλημα ο ρατσισμός και ήταν σημαντικό να μιλήσω στους οπαδούς. Τους ανέφερα ότι υπήρχε κίνδυνος οριστικής διακοπής αν έλεγαν κάτι άσχημο έπειτα απ' όσα είχαν ήδη κάνει. Τους μίλησα, το σκέφτηκαν και κατάλαβαν τι συνέβαινε...».

Πάντως, ο προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, προκειμένου να μετριάσει την εικόνα που δημιούργησε για το πρόσωπό του μετά τη διεθνή κατακραυγή, τα... γύρισε. Ο Μπαλάκοφ έσπευσε να απολογηθεί στην Αγγλία λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καταδικάζω κάθε μορφή ρατσισμού και οφείλω να απολογηθώ στους Άγγλους για τη συμπεριφορά κάποιων οπαδών μας».

Υπενθυμίζεται, ότι της δήλωσης προηγήθηκε η αποπομπή του προέδρου της βουλγαρικής ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ και η πειθαρχική έρευνα της UEFA.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags