Facebook Pixel Άρης - Μίκαελ Ένινγκ: Το νέο προπονητή της ομάδας παρουσίασε σε οπαδούς και δημοσιογράφους ο Άγγελος Χαριστέας
| 2019-10-16 15:52:00

Ατάκα-έκπληξη από Ένινγκ για Άρη - "Δεν είμαι μάγος" - Τι σχολίασε ο Άγγελος Χαριστέας

Sportdog Team
Ατάκα-έκπληξη από Ένινγκ για Άρη - "Δεν είμαι μάγος" - Τι σχολίασε ο Άγγελος Χαριστέας

Παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός των Κίτρινων.

Άρης - Μίκαελ Ένινγκ: Το νέο προπονητή της ομάδας παρουσίασε σε οπαδούς και δημοσιογράφους ο Άγγελος Χαριστέας.

«Καλωσορίζω με μεγάλη χαρά τον προπονητή μας στην οικογένειά μας. Του εύχομαι να έχει επιτυχίες. Ολοι μαζί θα προσπαθήσουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και τους φιλάθλους. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής των Κίτρινων και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γερμανός προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίκαελ Ένινγκ:



Για τα στοιχεία που θεωρεί ως ατού για την ομάδα και ποια πιστεύει ότι πρέπει να διορθωθούν: «Θα μπορούσαμε να μιλάμε πάρα πολύ για αυτό. Οσον αφορά αυτά που θέλω να διορωθούν, δεν θέλω να τα δουν οι αντίπαλοι. Στα θετικά, είναι μία ομάδα με ποιότητα που δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε. Απλά λείπει η ισορροπία. Η συγκέντρωση για 90 λεπτά ώστε να αποφεύγει τα λάθη που γίνονται».

Για την ποδοσφαιρική του νοοτροπία: «Αυτό που γνωρίζετε είναι ότι μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Να κυριαρχούν οι ομάδες μου στο παιχνίδι, όχι να υπερασπιζόμαστε ένα αποτέλεσμα. Ποριμώ να κερδίζω με 5-4 παρά με 1-0. Απλά πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Οσον αφορά το σύστημα εξαρτάται από το υλικό κάθε ομάδας. Στην πορεία θα μπορέσω να μιλήσω καλύτερα για αυτό».

Για τον ρόλο που έπαιξε ο Χαριστέας στην τελική του απόφαση να έρθει στον ΑΡΗ: «Είναι η τρίτη φορά που πρώην παίκτης μου με καλεί να αναλάβω την ομάδα του. Πάντα με τον Άγγελο είχαμε σχέση εμπιστοσύνης. Είναι πολύ σημαντικό και ένας λόγος που ήρθα μόνος μου εδώ. Μπορεί να βγει κάτι μεγάλο από αυτή την συνεργασία και σίγουρα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο».

Για το κενό των πέντε χρόνων που έχει στην προπονητική του καριέρα: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Από το 1998 δουλεύω επαγγελματικά. Σε ένα σημείο με το Αμβούργο χρειαζόταν να πάρω μία απόσταση από το προσκήνιο. Βέβαια δεν έφυγα ποτέ από το ποδόσφαιρο. Δούλεψα ως σχολιαστής και αναλυτής αγώνων. Εκανα κάποια πρότζεκτ σε άλλες χώρες. Πάντα έβλεπα ως πρόκληση να κάνω κάτι έξω. Περίμενα να ωριμάσουν οι συνθήκες για μια τέτοια δουλειά, κάτι που έγινε με την Βάσας στην Ουγγαρία».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό κι αν η ομάδα μπορεί να φτάσει πάλι αυτή την απόδοση: «Φυσικά το ελπίζω αλλιώς κάτι θα ήταν λάθος στο σκεπτικό μου. Αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο η ομάδα θα αφομιώσει αυτά που θέλω. Ηταν ένα καλό ματς αλλά πάλι έγιναν κάποια εύκολα λάθη».

Για το πόσο δύσκολο είναι η ανάληψη της ομάς μεσούσης της σεζόν: «Είναι πλεονέκτημα ότν έχεις την ομάδα από την αρχή. Δεν έχουμε χρόνο δυστυχώς. Ετσι έγινε και στο Μαγδεεμβούργο. Είναι και θέμα χημεία του προπονητή με τους ποδοσφαιριστές».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τις προπονήσεις και αν σκέφτεται αλλαγές εν όψει Ξάνθης: «Πρέπει να δω όλους τους παίκτες. Περιμένω και τον Φετφατζίδη. Δεν θέλω να αλλάξω πολλά γιατί υπάρχει μία συγκεκριμένη δομή. Δεν θα πάω την Κυριακή να βάλω πέντε διαφορετικούς παίκτες. Η ουσία είναι το πλάνο μας. Θα είναι διαφορετικό και θέλουμε να εφαρμοστεί από το πρώτο παιχνίδι»

Για τον κόσμο και την πίεση που υπάρχει: «Ξέρω τι σημαίνει πίεση και αυτή είναι η πρόκληση. Ξέρω πως σκέφτεται ο κόσμος και δεν θα μου άρεσε κάτι διαφορετικό. Εχω γεννηθεί κοντά στο Ντόρτμουντ, οπότε ξέρω πως είναι να ζεις σε μία περιοχή με μεγάλη ομάδα».

Για την δική του ιδέα πάνω στο ποδόσφαιρο: «Δεν είμαι μάγος... Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα. Εχουμε αμυντικά θέματα τα οποία πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε σωστά. Ο,τι και να πω τώρα, θα ήταν ασόβαρο. Τα πράγματα εξελίσοονται με δουλειά και στην συνέχεια θα δούμε πως θα βγουν».

Για το γεγονός ότι ήρθε μόνος του: «Και στις προηγούμενες ομάδες μου, πήγα μόνος μου. Για μένα είναι σημαντικό να δω πρώτα που υπάρχουν ανάγκες για κάποια προσθήκη όσον αφορά το σταφ. Το πιο βασικό είναι ότι έχω τον Άγγελο ώστε να υλοποιήσω τις ιδέες που έχω. Αυτός είναι ο άμεσος συνεργάτης μου».

Για τους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει και κατά πόσο το σκέφτεται αυτή την στιγμή για τον Άρη: «Μου αρέσει να δουλέυω με νεαρούς. Δεν είναι θέμα χρόνου αλλά απόδοσης. Αν κάποιος αξίζει να παίζει, κανένας δεν θα του κλείσει την πόρτα. Αυτή την στιγμή υπάρχει μία έμπειρη ομάδα, κάτι που χρειαζόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το γεγονός ότι στις ομάδες που έχει δουλέψει οι πρώτες χρονιές είναι πάντα καλύτερες από αυτές που ακολουθούν: «Δεν ισχύει... Στην Βάσας πήγα και η ομάδα. Στην δεύτερη φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου αλλά χάσαμε».

Για το κατά πόσο η ομάδα θα παίζει αποκλειστικά βάσει της φιλοσοφίας του ή αν θα προσαρμόζεται και στον αντίπαλο: «Εχω επηρεαστεί ως βοηθός από προπονητές όπως ο Αντβοκατ. Ειχε το δικό του στυλ. Αυτό εξαρτάται και από την ομάδα που έχω στα χέρια μου. Υπάρχει ποιότητα, είναι καλή επιθετικά αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποτιμήσεις τον αντίπαλο. Η τακτική είναι κάτι που θα βλέπουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα».

Για τις εγκαταστάσεις του Ρυσίου και τον Θεόδωρο Καρυπίδη: «Είναι θετικές οι πρώτες εντυπώσεις. Στην αρχή ο αγωνιστικός χώρος είδα ότι είχε κάποια προβλήματα αλλά μου εξήγησαν. Για το Ρύσιο, οι συνθήκες προπόνησης είναι τέλειες και αυτό χρεώνεται στον πρόεδρο. Κάνει τα πάντα για να στηρίζει την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags