Facebook Pixel Τεράστιες διαστάσεις ο στρατιωτικός χαιρετισμός των Τούρκων
| 2019-10-16 16:35:00

Χαμός στο Βέλγιο - 10χρονα παιδιά ομάδας Τούρκων μεταναστών χαιρετούν στρατιωτικά!

Sportdog Team
Χαμός στο Βέλγιο -  10χρονα παιδιά ομάδας Τούρκων μεταναστών χαιρετούν στρατιωτικά!

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει η πρόκληση από τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη.

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός από Τούρκους σε αθλητικά γεγονότα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Την αρχή έκανε η εθνική ομάδα της Τουρκίας στο ποδόσφαιρο, ακολούθησε αυτός του Τσολάκ, ο οποίος αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους και τώρα μικρά παιδιά παίρνουν τη σκυτάλη στηρίζοντας την εισβολή στη Συρία.

Αυτό συνέβη σε ομάδα Τούρκων μεταναστών στο Βέλγιο. Στον χαιρετισμό που ανέβηκε στο διαδίκτυο συμμετείχαν ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας και 10χρονα παιδιά.

«Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους», αναφέρει το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία αυτή.

Φυσικά και έχουν προκληθεί τεράστιες αντιδράσεις στο Βέλγιο.

«Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει», ήταν τα λόγια του Μπεν Βέιτς, υπουργού αθλητισμού της χώρας.

Σε αυτόν απάντησε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Μπασίρ Χαραμάτ υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για να δίδεται τέτοια έκταση στο θέμα.

«Κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;», ανέφερε.

Για το ζήτημα πήρε θέση και η ομοσπονδία του Βελγίου η οποία αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για το θέμα και να αποφασίσει για την τιμωρία που θα επιβληθεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags