Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Βάλε Μανωλά σε Χατζηδιάκο - Δεν μπορεί ο Σταφυλίδης - Όχι άλλος Μπακασέτας 22 χρόνια!"
| 2019-10-16 22:30:00

"Βάλε Μανωλά σε Χατζηδιάκο - Δεν μπορεί ο Σταφυλίδης - Όχι άλλος Μπακασέτας 22 χρόνια!"

του Γιώργου Κτενά
"Βάλε Μανωλά σε Χατζηδιάκο - Δεν μπορεί ο Σταφυλίδης - Όχι άλλος Μπακασέτας 22 χρόνια!"

Φοβερός Τσιώλης για Εθνική. Υμνεί Λημνιό, απορεί με Πέλκα.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας στο sportdog ο Σάκης Τσιώλης, στο παιχνίδι εναντίον της Βοσνίας.

Ο πεπειραμένος προπονητής ανέλυσε όλα τα καινούργια πρόσωπα της ομάδας, αναφέρθηκε στην απουσία των Παπασταθόπουλου και Μανωλά, ενώ τόνισε ότι ο Τάσος Μπακασέτας έχει τα καλύτερα τελειώματα που έχει δει ποτέ στα 22 χρόνια τής καριέρας του ως προπονητής.

"Αυτό είναι σημαντικό για τον Παυλίδη - Βγάζει θετικά την μπάλα ο Χατζηδιάκος"

"Όσο περισσότερο αφομοιώνεται από την ομάδα ο Παυλίδης, τόσο καλύτερα για εκείνον και το σύνολο. Αυτό που είδα είναι ότι πέρα από την καλή ενέργειά του στο γκολ εναντίον της Βοσνίας, έκανε ευρύτερα πολύ καλές κινήσεις. Είναι επιθετικός που κινείται και με αυτή την κίνηση δημιουργεί χώρους για να μπουν κι άλλοι παίκτες στην περιοχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στη δική του περίπτωση", ανέφερε στο αρχικό σχόλιο στο sportdog o Σάκης Τσιώλης και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την παρουσία του Χατζηδιάκου

"Είναι σε πολύ καλό βαθμό η αμυντική συμπεριφορά του. Προς αυτή την κατεύθυνση πηγαίνει καλά, μαρκάρει, πηγαίνει πρώτος στην μπάλα. Και το κυριότερα για μια Εθνική ομάδα, βγάζει την μπάλα θετικά από την άμυνα προς την επίθεση. Νομίζω ότι με τον Μανωλά στο πλάι του μπορεί να φανεί ακόμα καλύτερος".

"Θα δώσουν πολλά Μπακάκης-Γιαννούλης - Στην καλύτερη φάση ο Λημνιός"

Μόνο που στο πλευρό του εναντίον της Βοσνίας ήταν ο Σταφυλίδης - Πώς είδατε αυτό το πείραμα;

"Δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει καριέρα ως αριστερός στόπερ ο Σταφυλίδης, κατ' ανάγκη έπαιξε εκεί εναντίον της Βοσνίας. Η θέση του είναι ξεκάθαρα στα αριστερά τής άμυνας και είναι καλό που έχουμε δύο αριστερούς μπακ στην Εθνική ομάδα. Στα μπακ, πάντως, ο Μπακάκης και ο Γιαννούλης δείχνουν να καθιερώνονται στην Εθνική και θεωρώ ότι έχουν να δώσουν πολλά. Είναι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές, βγαίνουν καλά στην αντεπίθεση και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Μαζί με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο  μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καλό στην άμυνα".

Πώς σχολιάζετε την παρουσία τού Λημνιού στο παιχνίδι με τη Βοσνία;

"Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, είναι ολοκληρωμένος παίκτης, βγάζει πολύ ποιότητα στο παιχνίδι του. Ήταν καταπληκτική η προσπάθειά του στην επίθεση, αλλά και η αμυντική συμπεριφορά του είναι εξαιρετική. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν σύγχρονο ποδοσφαιριστή ο οποίος θεωρώ ότι, τώρα, βρίσκεται στην καλύτερη φάση τής καριέρα του".

"Εύκολα στην ΑΕΚ ο Μπακασέτας - Έπρεπε να είχε παίξει ο Πέλκας όταν..."

Πώς είδατε την παρουσία του Μπακασέτα; Και μια ερώτηση που λαμβάνουμε από αναγνώστες του sportdog: Αυτός ο παίκτης δεν είχε θέση στη φετινή ΑΕΚ;

"Ο Μπακασέτας από την Κ17 που τον είχα στην Τρίπολη, είναι δεύτερος φορ ή 10άρι πίσω από τον φορ. Σουτάρει πάρα πολύ καλά, δεν κάνει για έξω αριστερά όπως τον αξιοποιούν ορισμένες φορές. Είναι καλά τεχνικά καταρτισμένος και έχει πολύ καλά τελειώματα, δεν έχω δει καλύτερα τελειώματα σε άλλον ποδοσφαιριστή στα 22 χρόνια που είμαι προπονητής. Εύκολα χωρούσε στην ΑΕΚ φέτος. Αλλά δεν ξέρω τι είχε συμβεί στην ΑΕΚ, μήπως υπήρχε πρόβλημα με το κασέ στην ανανέωση του συμβολαίου".

Μπορεί να σταθεί στην επόμενη μέρα της η Εθνική ομάδα με αυτούς ποδοσφαιριστές;

"Ανεξάρτητα από το σύστημα και τα πρόσωπα, είναι το ύφος στην Εθνική ομάδα που παίζει ρόλο. Ανασταλτικά ήταν καταπληκτική η Εθνική, είχαμε πολύ καλό πρες και δεν άλλαζαν δεύτερη μπάλα. Αυτό κάναμε και στην Ιταλία, παίξαμε καλά αμυντικά, αλλά με τη Βοσνία ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Δεν αφήναμε τη Βοσνία να αλλάξει δεύτερη, τρίτη πάσα, είχε τρελαθεί ο προπονητής της. Έτσι πρέπει να βαδίσει η Εθνική και φυσικά κάποια πράγματα χωράνε μεγάλη βελτίωση. Όπως, για παράδειγμα, στα τελειώματα. Αυτό που μας έδειξε η ομάδα είναι ότι χρειάζεται τον Μάνταλο, τον Μπακασέτα, τον Φετφατζίδη, παίκτες με οργανωτικό ρόλο. Δεν γίνεται για παράδειγμα όταν δεν έπαιζαν ο Φορτούνης και ο Μάνταλος, να μην παίζει ούτε ο Πέλκας. Πώς θα βγάλει επιθετικότητα η ομάδα; Έλειπε ο Τζέκο από τη Βοσνία και δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν την μπάλα πουθενά χθες. Τόσο σημαντικοί είναι τέτοιοι παίκτες".

Τέλος, θέλω να μου πείτε την άποψή σας για την απουσία από την ομάδα παικτών όπως είναι ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος.

"Είναι δύο παίκτες που σίγουρα έχουν θέση στην Εθνική, στον δρόμο για το Κατάρ. Ενδεχομένως η απουσία τους είναι καινούργιο κίνητρο, αφού στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και οι ομάδες τους τούς αντιμετωπίζουν διαφορετικά όταν συμμετέχουν στην Εθνική. Η νέα τάξη πραγμάτων στην Εθνική, το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μεγάλη πρόκληση. Βλέπουν ότι δεν κανείς δεν είναι αναντικατάστατος στην Εθνική, αλλά είναι γεγονός και η Εθνική τούς έχει ανάγκη όλους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια Καρλέουσα; Αυτή είναι η νέα "καυτή" σύντροφος του Βράνιες - Τρελό... τούμπανο (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags