Facebook Pixel ΑΕΚ - Ίλια Ίβιτς: Φέρνει παίκτη για να... σκοτώνει - Μεταγραφή που περιμένουν χρόνια - "Διώχνει" δύο!
| 2019-10-17 20:00:00

Μεταγραφή που περιμένουν χρόνια στην ΑΕΚ - Τον φέρνει ο Ίβιτς για να... σκοτώνει - "Διώχνει" δύο!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεταγραφή που περιμένουν χρόνια στην ΑΕΚ - Τον φέρνει ο Ίβιτς για να... σκοτώνει - "Διώχνει" δύο!

Πρώτο "μπαμ" με... Μπαρμπόσα. Ρίχνουν "άκυρο" στον Μάνταλο.

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα στα εξτρέμ. Ήταν μία έλλειψη που είχε επισημανθεί πολλάκις μέσω του ρεπορτάζ, με τον εκάστοτε προπονητή να προσφεύγει σε πειραματισμούς τοποθετώντας στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν τα χαρακτηριστικά δεκαριού, όπως ο Μάνταλος, ο Λιβάγια και ο Μπακασέτας παλαιότερα ή προωθώντας τα ακραία μπακ σε διάταξη 3-5-2.

Το καλοκαίρι πάντως η ομάδα έκανε κινήσεις ενίσχυσης με την απόκτηση καθαρόαιμων εξτρέμ. Η Ένωση πήρε τον Ντανιέλε Βέρντε και τον Μίλος Ντέλετιτς. Αμφότεροι όμως παίζουν στα δεξιά και έτσι φέτος, οι παίκτες που έχουν παίζει αυτόν τον ρόλο στα αριστερά είναι ο Πέτρος Μάνταλος, που αποτελεί κλασική λύση εδώ και πολύ καιρό και ο Χρήστος Αλμπάνης.

Η τελευταία φορά που η Ένωση διέθετε καθαρόαιμο αριστερό εξτρέμ ήταν όταν αγωνιζόταν στην ομάδα ο Έλντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος έφυγε από την Ελλάδα το 2016! Αυτή η έλλειψη δεν έχει μείνει απαρατήρητη από τον Ίλια Ίβιτς, ο οποίος στη συζήτηση που είχε με τους ρεπόρτερ της Ένωσης "φωτογράφισε" κάποιες μεταγραφικές σκέψεις του για το παράθυρο του Ιανουαρίου αλλά και για το καλοκαίρι.

Μία εξ αυτών είναι η άμεση απόκτηση ενός πλάγιου επιθετικού, ο οποίος θα διαθέτει ταχύτητα, διεισδυτικότητα, θα μπορεί να πατά περιοχή, να δημιουργεί και να σκοράρει. Εξάλλου, ο Κωστένογλου τον τελευταίο καιρό δείχνει, ότι το 4-2-3-1 είναι το σύστημα πάνω στο οποίο θα πατήσει, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις επιθετικές επιλογές που έχει η ΑΕΚ. Γι' αυτό και ο Ίβιτς βλέπει την προσθήκη ενός καθαρόαιμου εξτρέμ αναγκαία για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης διάταξης.

Η έλευση ενός ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά που... σκοτώνουν, απομακρύνει παίκτες από έναν άχαρο ρόλο που εξυπηρετούσαν, λόγω της έλλειψης που υπήρχε στα αριστερά. Παίκτες όπως ο Μάνταλος για παράδειγμα έχουν δηλώσει ξεκάθαρα, ότι αρέσκονται να αγωνίζονται σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον επιθετικό, αλλά για το καλό της ομάδας έβαζε πίσω το εγώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνω-κάτω η ΑΕΚ - "Καθαρίζει" τέσσερις παίκτες τον Ιανουάριο ο Κωστένογλου - Έκπληξη με top όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags