Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Παυλίδης βρίσκεται στο προσκήνιο
| 2019-10-19 14:25:00

Τον "ζαχαρώνει" ο Σαββίδης, αρέσει και στον Ολυμπιακό - Ποιος έχει το "κονέ" - Deal με +10 "μύρια"!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τον "ζαχαρώνει" ο Σαββίδης, αρέσει και στον Ολυμπιακό - Ποιος έχει το "κονέ" - Deal με +10 "μύρια"!

Θα πέσει χοντρό "ξύλο". Πού προτιμάει να πάει; "Κλικ" για αποκαλύψεις...

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Αρκούσε ένα γκολ με την Εθνική, το πρώτο του, για να γίνει… talk of the town. Και ιστορίες για το πώς έφυγε, παιδί ακόμη, από την Ελλάδα, πώς έκανε τα πρώτα του βήματα στη Γερμανία και πώς πλέον, εδώ και περίπου έναν χρόνο φαίνεται πως κάνει το επόμενο βήμα στην Ολλανδία με τη φανέλα της Βίλεμ. Και φυσικά, δεν γίνονταν με αυτό το… background και την προβολή, ο Βαγγέλης Παυλίδης να λείψει από τη μεταγραφική επικαιρότητα.

Ιστορίες για το πώς οι ελληνικές ομάδες, πριν μεταναστεύσει, δεν τον πίστεψαν, ιστορίες όμως πως και για τώρα, ως επαγγελματίας πλέον, ελληνικές ομάδες τον "ζαχαρώνουν". Χαρακτηριστικό το χθεσινό ποστάρισμα του Γιώργου Σαββίδη, που στη φωτογραφία του σχολίασε "Είναι τρελός ο Πόντιος", φουντώνοντας τη φημολογία πως ο 21χρονος επιθετικός αρέσει στον ΠΑΟΚ.

Γεγονός. Και πώς θα μπορούσε διαφορετικά δηλαδή. Στα 21 του, με πολύ καλά στοιχεία και πολύ μέλλον, ταιριάζει στη φιλοσοφία του Δικεφάλου. Και όχι μόνο, γιατί όντως και στον Ολυμπιακό, η γνώμη που υπάρχει για τον Παυλίδη είναι πολύ καλή. Το "προβάδισμα" που θεωρητικά υπάρχει στον πάγκο, έγκειται στον μάνατζερ του, τον Ράιαν Καπαγιαννίδη, ο οποίος (ελέω Πρίγιοβιτς) έχει χτίσει έναν εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας με τους πρωταθλητές.

Ουσιαστικά όμως, δεν τους προσφέρει και τίποτα. Ο ίδιος ο Παυλίδης, σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Ολλανδία, ξεκαθάρισε πως δεν βλέπει επιστροφή του στην Ελλάδα πριν τα... 30 του, επιμένοντας πως εφόσον η επιλογή του να φύγει, παιδί ακόμη, από την  πατρίδα, δικαιώνεται δεν έχει κανέναν λόγο, τώρα που η καριέρα του έχει πάρει έναν συγκεκριμένο δρόμο, να επιστρέψει στα μέρη μας.

Κι αυτό είναι κάτι που είναι "πιστεύω" και συνολικά της οικογένειας του νεαρού διεθνή, η οποία και προφανώς έχει στηρίξει κάθε του απόφαση, αν όχι τον… εξώθησε στο να πάρει τη συγκεκριμένη,  της ξενιτιάς δηλαδή. Πέραν αυτών, και οικονομικά το όλο θέμα μοιάζει να έχει ξεφύγει από τα δεδομένα και δυνατότητες ελληνικών ομάδων. Στη Βίλεμ ο Παυλίδης έχει συμβόλαιο για τρία χρόνια ακόμη και αυτή τη στιγμή είναι 2ος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, πίσω από τον φοβερό και τρομερό Μάλεν της PSV, ο οποίος κοστολογείται στα 50 εκατ. ευρώ και για πάρτη του γίνεται λόγος μέχρι και για Μπαρτσελόνα.

Ενδεικτικό και μόνο του πόσο καλά "λανσάρονται" (διαχρονικά) επιθετικοί που πάνε καλά στην Ερεντιβίζιε και πόσο εύκολα εκτινάσσεται η αξία τους. Η Βίλεμ δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει τώρα τον Παυλίδη. Φέτος είναι η πρώτη σεζόν που τον χρησιμοποιεί ως καθαρόαιμο φουνταριστό, ρόλος στον οποίο ο Ελληνας φορ ανταποκρίνεται απόλυτα. Και αν συνεχίσει έτσι, θα μεγιστοποιήσει την αξία του.  Ηδη άλλωστε, από πέρυσι, υπήρχαν διάφορα σενάρια που ήθελαν μεγάλες ολλανδικές ομάδες να τον έχουν στα ραντάρ τους. Και πέρυσι, ο Παυλίδης στις περισσότερες φορές αγωνίζονταν πίσω από τον φορ και στα άκρα της επίθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια πρόχειρη εκτίμηση των αξιώσεων της Βίλεμ, Ολλανδοί δημοσιογράφοι εκτιμούν πως αν τεθεί θέμα πώλησης του Παυλίδη, ο ολλανδικός σύλλογος θα αξιώσει ένα ποσό που θα προσεγγίζει τη… δεκάδα (σε εκατομμύρια φυσικά). Ακόμη και αν δεν φτάσει ως εκεί ο Παυλίδης -τουλάχιστον άμεσα- αυτή η εκτίμηση, αυτή η πληροφορία είναι ενδεικτική των ελπίδων και των φιλοδοξιών που έχουν στη Βίλεμ για την εξέλιξη του Παυλίδη, αλλά και φυσικά για το πόσα χρήματα μπορούν να καρπωθούν από την πώλησή του, όταν αυτή γίνει. Χρήματα που φυσικά, ελληνική ομάδα δεν μπορεί να διαθέσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτες" Κάτσε για ΠΑΟΚ, Φερέιρα - "Ξέρετε ποιον έχω είδωλο;" - Αποθέωσε Κούγια, Ουάρντα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags