Facebook Pixel ΑΕΚ - Βόλος: 3-2
| 2019-10-20 21:32:00

Πρόβα... Φιλαδέλφειας, πριν τον Ολυμπιακό! Η ΑΕΚ 3-2 τον Βόλο με ανατροπή

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρόβα... Φιλαδέλφειας, πριν τον Ολυμπιακό! Η ΑΕΚ 3-2 τον Βόλο με ανατροπή

Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες.

ΑΕΚ - Βόλος: 3-2

Σε μία αναμέτρηση που αγωνίστηκε στη Ριζούπολη, μία περιοχή που βρίσκεται μία ανάσα από τη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 του Βόλου, ύστερα από ένα παιχνίδι, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε όμως να επιστρέψει και πάρει το τρίποντο μετά από δύο αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με σαφή διάθεση να ασκήσει πίεση ψηλά, να κυκλοφορήσει τη μπάλα γύρω από την περιοχή και να πετύχει το γρήγορο γκολ. Η Ένωση απείλησε στο 9' με σουτ του Λιβάγια που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, ενώ στο 16' είχε δοκάρι ύστερα από σέντρα του Χουλτ. Ο Βόλος όμως δεν είναι ομάδα που κλείνεται και σταδιακά άρχισε να κερδίζει μέτρα και να βγαίνει με αξιώσεις προς τα κιτρινόμαυρα καρέ.

Στο 17' ο Χουλτ απομάκρυνε σε κόρνερ την επικίνδυνη πάσα του Μουνίθ, αλλά στο 24' οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο τυχεροί, με τον Τόρες να σημειώνει καταπληκτικό γκολ ύστερα από σέντρα του πρώτου. Οι γηπεδούχοι δεν υπέστησαν ψυχρολουσία και μετά από 7 λεπτά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πρωταγωνιστές τους συνήθεις ύποπτους. Ο Μάνταλος σέρβιρε σε εκτέλεση φάουλ, ο Λιβάγια είχε το χώρο και τον χρόνο να κατεβάσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με άψογο πλασέ έκανε το 1-1.

Ο Κροάτης βρήκε δίχτυα και στο 40' αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ στις καθυστερήσεις η θεσσαλική ομάδα έμεινε με 10 λόγω της αποβολής του Μουνίθ για επικίνδυνο χτύπημα πάνω στον Μάνταλο.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει έξυπνα για να κάμψει την αντίσταση του Βόλου, ο οποίος είχε κλειστεί στα καρέ του και είχε σε μεγάλη μέρα τον Γκαραβέλη. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε τη μία επέμβαση μετά την άλλη (58' Ολιβέιρα, 65', 66' Λιβάγια) και κρατούσε όρθια την ομάδα του. Με το πέρασμα του χρόνου όμως οι Βολιώτες καταβλήθηκαν από την κούραση με τους γηπεδούχους να περιμένουν να εκμεταλλευτούν το λάθος.

Αυτό έγινε στο 74' όταν ο Ολιβέιρα έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Βόλου βγήκε τετ α τετ με τον Γκαραβέλη, ο οποίος τον ανέτρεψε με τον Ζαχαριάδη να δείχνει κατευθείαν το σημείο του πέναλτι από το οποίο ευστόχησε ο Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ στο 78' έκανε και το 3-1 ύστερα από ασίστ του Ολιβέιρα και φαινομενικά θα είχε καθαρίσει το παιχνίδι αν ο Βόλος δεν μείωνε στο 83', δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Δημόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα το Τσιντώτα για το 3-2. Στο 90' το σουτ του Λιβάγια μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γκαραβέλης. Έτσι παρέμεινε το σκορ μέχρι τέλους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Πέτρος Μάνταλος ήταν πολυτιμότερος παίκτης στη νίκη της ΑΕΚ

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Σε διάταξη 4-2-3-1 αγωνίστηκε ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο. Ο Τσιντώτας πήρε τη θέση του τραυματία Μπάρκα στον άσο. Την άμυνα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ. Από την αριστερή πτέρυγα εφορμούσε ο Μάνταλος, από τη δεξιά ο Βέρντε, επιτελικός μέσος έπαιξε ο Λιβάγια και στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο μέρος ο Κωστένογλου προκειμένου να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, έριξε στο ματς τον Γιακουμάκη που έπαιξε δίπλα στον Ολιβέιρα με το σύστημα να μεταλλάσσεται σε 4-4-2. Σε αυτό το σχήμα, ο Λιβάγια έπαιξε αριστερά και ο Μάνταλος μετακινήθηκε δίπλα στον Σιμόες.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (72' Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46' Γιακουμάκης), Μάνταλος, Βέρντε (76' Κρίστισιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Βόλος: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ (84' Ηλιόπουλος), Τόρες (83' Γιάχια), Ράφαελ, Μουνίθ, Γέντρισεκ (76' Μάντζης)

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Τόρες ήταν ασύλληπτης ομορφιάς. Ο Μουνίθ σέντραρε από δεξιά και ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του Βόλου έκανε μία πιρουέτα στον αέρα και με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσιντώτα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ακυρώθηκε το γκολ του Λιβάγια στο 40', για το οποίο υπήρχε επικοινωνία του Ζαχαριάδη με το VAR. Σωστή ήταν και η αποβολή του Μουνίθ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Λιβάγια στο 90'. Ο Γκαραβέλης χάνει τη μπάλα και τη μπλοκάρει με νέα επέμβαση πάνω στη γραμμή, ωστόσο στο ριπλέι φαίνεται, ότι έχει περάσει. Ήταν σίγουρα δύσκολη φάση.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές και έκανε την καλύτερη πρόβα πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο της στη Ριζούπολη. Η Ένωση είναι 4η με 14 βαθμούς. Ο Βόλος είναι 7ος με 9.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags