Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Λαμία: Ατάκες-φωτιά για Βελλίδη: "Γι’ αυτό έφαγε το πρώτο - Μεγάλος λάθος"
| 2019-10-21 12:54:00

Ατάκες-φωτιά για Βελλίδη: "Γιατί έφαγε το πρώτο - Μεγάλο λάθος" - Φοβερή αποκάλυψη Οικονομόπουλου!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά για Βελλίδη: "Γιατί έφαγε το πρώτο - Μεγάλο λάθος" - Φοβερή αποκάλυψη Οικονομόπουλου!

"Ζήτησε αλλαγή; - Υπάρχει πρόβλημα με την μπάλα - Μην τον διώξετε".

Με τους Αντώνη Μήνου και Τάκη Οικονομόπουλο επικοινώνησε το sportdog με αφορμή το ΠΑΟΚ - Λαμία, παιχνίδι στο οποίο ο Δικέφαλος κέρδισε με 3-0 και το σκορ είχε διαμορφωθεί ήδη από το 11ο λεπτό.

Ο Α. Μήνου αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή ανέλυσε τα τρία γκολ που δέχθηκε ο Μάρκος Βελλίδης, ενώ ο Τ. Οικονομόπουλος μίλησε για τον χαρακτήρα του, καθώς ήταν εκείνος που τον είχε ξεχωρίσει στις ακαδημίες τού Παναθηναϊκού και του είχε δώσει την ευκαιρία για να διακριθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

"Γι' αυτό έφαγε το πρώτο γκολ"

"Δεν ξέρω γιατί έγινε η αλλαγή τού τερματοφύλακα στο ημίχρονο, αν και ο προπονητής είναι εκείνος που κρίνει και αποφασίζει. Εκτός αν το ζήτησε ο ίδιος ο παίκτης", ανέφερε αρχικά στην τοποθέτηση του στο sportdog ο Α. Μήνου.

Να σχολιάσουμε ένα-ένα τα γκολ στην Τούμπα;

"Για το πρώτο γκολ θέλω να κάνω μια επισήμανση: Οι μπάλες που υπάρχουν σήμερα δημιουργούν πρόβλημα σε όλους τους τερματοφύλακες πανευρωπαϊκά. Έχουν γίνει ελαφρύτερες σε σχέση με παλιότερα και αυτό έχει γίνει για κάποιον λόγο. Τώρα τα σουτ είναι πιο εύκολα και μπαίνουν πιο πολλά γκολ, κάτι που δυσκολεύει τους τερματοφύλακες. Η ταχύτητα που δημιουργείται και η τροχιά της μπάλας, δημιουργούν πρόβλημα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο πρώτο γκολ δεν έχει ευθύνη ο τερματοφύλακας για τη θέση που είχε πάρει, την αντίδρασή του κ.λπ.".

"Λάθος του προπονητή"

Στα δύο επόμενα γκολ;

"Στο δεύτερο γκολ έγινε μια κεφαλιά, δύσκολη, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, ενώ το ίδιο πρέπει να συμβεί και στο τρίτο γκολ. Δεν είναι λόγος να φορτώσουμε όλα τα γκολ στον τερματοφύλακα, δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα βλέπει κάποιος από τον καναπέ του σπιτιού του. Αν γι' αυτόν τον λόγο έγινε αλλαγή, είναι λάθος του προπονητή του. Η δική μου άποψη είναι ότι τον στηρίζεις τον παίκτη, για να τον έχεις και στα επόμενα παιχνίδια. Με το σκορ στο 3-0 αν κάνεις αλλαγή τον τερματοφύλακα, τι θα κερδίσεις; Εκτός αν έχουν αποφασίσει κάτι άλλο".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η διοίκηση έχει αποφασίσει να του λύσει το συμβόλαιο, γεγονός που σε έναν βαθμό αφήνει μια σκιά για τον ποδοσφαιριστή.

"Δε νομίζω ότι υπάρχει σκιά, αλίμονο. Πρέπει να προσπαθήσει, είναι καλός τερματοφύλακας και άψογος χαρακτήρας όπως έχω μάθει από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Κατά τη δική μου εκτίμηση δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη, λάθη γίνονταν και θα γίνονται από τους τερματοφύλακες. Απλώς σε εκείνους δεν υπάρχει κάποιος για να τους καλύψει μετά το λάθος".

Η αποκάλυψη για την οικογένεια 

Το sportdog επικοινώνησε και τον Τάκη Οικονομόπουλο, παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού και επί σειρά ετών προπονητή τερματοφυλάκων στην Παιανία, άνθρωπο που έδωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον Μάρκο Βελλίδη.

Τι μας είπε για την εμπειρία που είχε από την κοινή συνύπαρξη στο Τριφύλλι, αλλά και για τον χαρακτήρα του; "Είναι παιδί που δεν έχει κανένα μελανό σημείο. Τον θυμάμαι δουλευταρά, ποτέ δεν έδειξε αρνητικό σημείο. Ήταν ώριμος από μικρή ηλικία, ήταν παιδί που είχε χάσει τον πατέρα του και είχε πάρει στις πλάτες του την οικογένειά του. Όταν είχε πρωτοέρθει ήταν στις επιλογές που είχα κάνει και μαζί με τον Σικαλιά ήταν εκείνη που είχαν βγει τότε για να κάνουν σημαντική καριέρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η "σφαγή" του αιώνα: Αυτόν τον παίκτη θέλουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟ - Νέος Τσιμίκας!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags