Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μεγάλη είδηση για ΠΑΟ - Τρελά λεφτά στην ΠΑΕ - Ποιος τα βάζει - Σοβαρές εξελίξεις
| 2019-10-21 20:29:00

Μεγάλη είδηση για ΠΑΟ - Τρελά λεφτά στην ΠΑΕ - Ποιος τα βάζει - Σοβαρές εξελίξεις

του Νίκου Στεργίου
Μεγάλη είδηση για ΠΑΟ - Τρελά λεφτά στην ΠΑΕ - Ποιος τα βάζει - Σοβαρές εξελίξεις

Τινάζει την μπάνκα. "Πάει" το χρέος. Γι' αυτό έφυγε ο Νταμπίζας.

Παναθηναϊκός: Στο sportdog τα λέγαμε αμέσως μετά την είδηση της αποπομπής Νταμπίζα. Ίσως ήταν η απαρχή μιας -καθολικής πλέον- παραδοχής που συντελέστηκε σε λιγότερο από 48 ώρες. Το "διαζύγιο" με τον πρώην τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού ήταν μια σαφής, διοικητική απόφαση. Μια απόφαση που δείχνει ενδιαφέρον, ασχολία, ενεργοποίηση με την καθημερινότητα της ομάδας. Όταν λοιπόν προέρχεται από τον "απόντα" εδώ και μια τριετία σε αυτό το επίπεδο, ιδιοκτήτη των Πρασίνων προφανώς και συνιστά τη μεγαλύτερη είδηση.

Πόσο μάλλον όταν δεν είναι η μόνη. Πάνε τρία χρόνια από τότε που ο Γιάννης Αλαφούζος δημοσιοποίησε πως ουσιαστικά παύει τη χρηματοδότηση προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τους τελευταίους 10 μήνες, μέσω συνεχών ΑΜΚ, έχει βάλει στα ταμεία του Παναθηναϊκού περισσότερα από 28 εκατ. ευρώ και με την πρόσφατα αναγγελθείσα ΑΜΚ το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Αυτό (δεδομένα θα ακολουθήσουν και άλλες ΑΜΚ ως το τέλος της σεζόν) σε συνδυασμό με την μνημονιακή περιστολή των εξόδων του συλλόγου, έχει φέρει το χρέος από εκεί που καλοκαίρι του 2017 υπολογίζονταν στα +60 εκατ. ευρώ, σε λιγότερα από 20, με τους πλέον αισιόδοξους να εκτιμούν πως το ποσό αυτό μπορεί να πέσει και σε μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων στο τέλος της σεζόν!

Ακόμη ακόμη και η πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα, πριν 1,5 χρόνο, με τον Αλαφούζο να βάζει νερό στο κρασί του για τα όσα είχαν γίνει στην πρώτη συνεργασία των δύο ανδρών, δίνοντας του μάλιστα ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και αποδεχόμενος την εισήγηση του να προσληφθεί και ο Γιώργος Δώνης (με συμβόλαιο παράταιρο της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου), έδειχνε από τότε την τάση… αλλαγής στη συμπεριφορά του Ελληνα επιχειρηματία.

Πλέον, όμως, τον τελευταίο μήνα είναι εμφανές και στο κοινό. Η σύσκεψη που συγκλήθηκε αμέσως μετά την "τεσσάρα" από τον Αρη, η σπανιότατη ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από την Ξάνθη, η επιστολή που απέστειλε ο Αλαφούζος (και το ραντεβού που φέρεται είτε να έκανε είτε να επιδιώκει με τους υπευθύνους της ΚΕΔ) προς τα "αφεντικά" της ελληνικής διαιτησίας, η πλήρης εξόφληση των υπαλλήλων της ΠΑΕ, η συνέπεια στις πληρωμές προς το αγωνιστικό τμήμα,  αλλά και προφανώς η απόλυση του πλέον εμπίστου του σε αυτό το διάστημα, του Νταμπίζα, στον οποίο και χρεώνει σημαντικό μέρος, όχι της καταστρατήγησης του οικονομικού πλαισίου -αυτό πάει μια χαρά- λλά της αποτυχίας του αγωνιστικού σχεδιασμού και της προσπάθειας του να προκαλέσει ένα σοκ στα αποδυτήρια, η αμεσότερη (πολύ αμεσότερη) επαφή που πλέον έχει με τον Γιώργο Δώνη,  όλα είναι μικρά μικρά κομμάτια σ’ ένα παζλ που σιγά σιγά σχηματοποιείται.

Προσθέστε και τη χθεσινή επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον Ατρόμητο (και αυτό παρότι φρόντισε να μην γίνει αντιληπτή από πολλούς στην ομάδα) και τα σημάδια ολοένα και γίνονται πιο… φανερά. Είναι σαφές, είναι ξεκάθαρο, πως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δεν είναι πλέον εκτός της καθημερινότητας και της πραγματικότητας της ομάδας. Δεν είναι απομακρυσμένος, δεν είναι αδιάφορος και δεν έχει παρατήσει το τμήμα στην τύχη του.

Εξοφλεί, καλύπτει τις υποχρεώσεις του, περιορίζει το χρέος σε επίπεδα... δελεαστικά, παίρνει αποφάσεις που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα, "εμφανίζεται" αλλά και… εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης. Προφανώς, αυτή η αλλαγή στάσης κάπου αποσκοπεί. Αλλά αυτό, προφανέστερα, το ξέρει μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτος Δώνης! Έφυγε ο Νταμπίζας και κάνει... ό,τι θέλει - Αυτόν βάζει βασικό - Πού τον θυμήθηκε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags