Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερός Καρεμπέ: "Να σταματήσουμε την Μπάγερν - Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός"
| 2019-10-22 15:16:00

Τρομερός Καρεμπέ: "Να σταματήσουμε την Μπάγερν - Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός"

Sportdog Team
Τρομερός Καρεμπέ: "Να σταματήσουμε την Μπάγερν - Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός"

Τι δήλωσε για τα πρόσφατα κρούσματα ρατσισμού. 

Ολυμπιακός: Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε σε γερμανικό Μέσο, με αφορμή το επικείμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο αθλητικός διευθυντής των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την γερμανική ομάδα, τονίζοντας πως είναι πρότυπο για τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως θα προσπαθήσουν να την σταματήσουν.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα περιστατικά ρατσισμού που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και τόνισε ότι η πολιτική μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση αυτών των εκτροχιασμών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο Champions League: "Η τελευταία ήττα το Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα μας δίδαξε να μην χάνουμε τα παιχνίδια και να μην μας γλιστράνε από τα χέρια, ακόμα κι αν έπρεπε να παίξουμε με δέκα παίκτες λόγω της κόκκινης κάρτας του Μπενζιά. Από αυτή την πλευρά είμαστε χαρούμενοι που θα μπορούμε να το κάνουμε με την Μπάγερν απόψε. Πρέπει η Μπάγερν να αποδείξει ότι είναι το φαβορί και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε".

Για το αν είναι ανησυχητικό ότι η Μπάγερν έρχεται από το 7-2 επί της Τότεναμ: "Αυτή η ομάδα είναι ήδη εντυπωσιακή. Οι γενιές των παικτών έρχονται και φεύγουν, αλλά η κυριαρχία της Μπάγερν παραμένει. Αυτό είναι αξιοσημείωτο. Επιπλέον, η Μπάγερν κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τη διαχείριση, την έρευνα και τη δουλειά στους νέους παίκτες και αποτελεί ένα σπουδαίο πρότυπο για εμάς. Παρ ‘όλα αυτά, είμαστε πρόθυμοι να είμαστε πολύ περισσότερο από ένα φιλικό σωματείο".

Για τις ελπίδες του Ολυμπιακού στον όμιλο: "Έχω υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι παραμένουμε μόνο λίγο πίσω σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας. Η Μπάγερν έχει κατακτήσει το Champions League, ο Ερυθρός Αστέρας επίσης παρά το γεγονός ότι ήταν πριν χρόνια, ενώ η Τότεναμ έχει κατακτήσει το Κύπελλο UEFA 2 φορές. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να μαζέψουμε βαθμούς , αλλά και γιατί όχι να μην περάσουμε και στα νοκ-άουτ'.

Για τον βασικό στόχο του Ολυμπιακού φέτος: «Ο στόχος μας παραμένει πρωτίστως η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ειδικά επειδή τον χάσαμε δύο φορές συνεχόμενες, μετά από μια σειρά επτά διαδοχικών τροπαίων που πήραμε. Το πλάνο μας ωστόσο περιλαμβάνει και τη συγκέντρωση αρκετών βαθμών στο Champions League, γεγονός που θα μας ευνοήσει και στην κατάταξη της UEFA. Στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί ή οι κόκκινες κάρτες, που μπορούν να κλονίσουν ολόκληρη την προσπάθεια».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός κάποια μέρα να πάρει το Champions League: «Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου και θα ήθελα να μοιραστώ αυτήν την αισιοδοξία και με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Κάθε αθλητής, χρειάζεται πάντα κίνητρα και νέους στόχους. Αλλά η Μπάγερν από μόνη της σαν όνομα δίνει ένα έξτρα κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή να δώσει το 100%».

Για την κατάκτηση του Champions League το 1998, όταν ο ίδιος αγωνιζόταν στη Ρεάλ: "Θα ήθελα να εκφράσω άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου επειδή ο Γιουπ Χάινκες μου έδωσε την ευκαιρία να κερδίσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Για πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές αυτό το όνειρο παρέμεινε ανεκπλήρωτο. Το έργο μας χαρακτηρίστηκε από αμοιβαίο σεβασμό και επαγγελματισμό και είχα τακτική επαφή μαζί με τον Χάινκες και μετά το τέλος της καριέρας μου. Ελπίζω ο Χάινκες να εγκαταλείψει το αγρόκτημά του για λίγο και να επιστρέψει στο γήπεδο για το δεύτερο σκέλος της καριέρας του».

Για τους συμπατριώτες του (Παβάρ, Τολισό, Κομάν, Ερναντέζ) που θα συναντήσει στην Μπάγερν κι αν είναι μια «χρυσ’η γενιά όπως οι Ριμπερί, Λιζαραζού και Σανιόλ: «Ναι Ναι, η γαλλική σύνδεση. (γέλια). Είναι μια τεράστια επιτυχία για την Μπάγερν να έχει τόσους πολλούς παγκόσμιους πρωταθλητές στην τάξη της. Οι παίκτες θα βρουν τις ιδανικές συνθήκες στο Μόναχο για να βελτιωθούν και να παίξουν στην εθνική για διεθνείς τίτλους. Από αυτή την άποψη, πιστεύω ότι το Μόναχο είναι ο κατάλληλος προορισμός που επιτρέπει σε αυτούς τους παίκτες να διαμορφώσουν μια νέα εποχή στην εθνική, αντίστοιχη του Παπέν, του Λιζαραζού και του Ριμπερί'

Για το αν ο Ολυμπιακός είχε επαφές με τον Ριμπερί ο Καρεμπέ είπε: "Στην πραγματικότητα, προσπαθήσαμε πολύ σκληρά για να φέρουμε τον Φρανκ στον Πειραιά. Στο τέλος όμως επέλεξε να πάει στη Φιορεντίνα. Όπως γνωρίζετε, η Τοσκάνη έχει και αυτή τις γοητείες της (γέλια)".

Για τις οικονομικές διαφορές ανάμεσα σε πλούσιους συλλόγους και ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, που όμως καταφέρνει και παραμένει ανταγωνιστικός: "Πρώτα απ ‘όλα, είναι το Financial Fair Play, το οποίο μπορεί να εμποδίσει τις τερατώδεις και ανεξέλεγκτες επιχειρηματικές δουλειές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάθε ομάδα στην Ευρώπη βρίσκεται στο ραντάρ αυτού του μηχανισμού. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να τα πηγαίνεις καλά με τους δικούς σου πόρους, έτσι ώστε να έχεις ένα καλό τμήμα έρευνας, να επενδύεις στους νέος – και να είσαι και τυχερός. Ακούγεται ασήμαντο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό".

Για τον ρατσισμό και όσα συμβαίνουν στα γήπεδα τον τελευταίο καιρό: "Βλέπω το ποδόσφαιρο και τα σπορ ως ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο, με διαπολιτισμικό αποτέλεσμα. Τα περιστατικά αυτά βασίζονται κυρίως στην άγνοια και τη μισαλλοδοξία. Ζούμε στην πολύ σύγχρονη εποχή, που θα μπορούσε να εμπνεύσει τη διαπροσωπική επικοινωνία. Αντ ‘αυτού, το μίσος και η διαφωνία κηρύσσονται. Αυτό έχει ήδη τονιστεί από τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος επανειλημμένα επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος είναι προικισμένος με αγάπη από τη γέννηση, ενώ οδηγείται διαδοχικά στο μίσος. Ασφαλώς, η πολιτική μπορεί επίσης να συμβάλει στην καταπολέμηση αυτών των εκτροχιασμών, όπως έδειξε η παρέμβαση του βουλγαρικού πρωθυπουργού μετά τα γεγονότα στη Σόφια. Τελικά, οι κυρώσεις μπορούν επίσης να έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα!".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags