Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μπάγερν: "Ξέφυγαν" δύο παίκτες - Απίστευτα πράγματα στο Καραϊσκάκη
Ποδόσφαιρο
| 2019-10-23 10:07:00

"Ξέφυγαν" δύο άσοι του Ολυμπιακού - Απίστευτα πράγματα στο Καραϊσκάκη - "Γλέντι" με Μίλερ, Γκνάμπρι

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ξέφυγαν" δύο άσοι του Ολυμπιακού - Απίστευτα πράγματα στο Καραϊσκάκη - "Γλέντι" με Μίλερ, Γκνάμπρι

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια "πλάκα". Ποιοι τα... έσπασαν και τι σκάει;

Κερδισμένος ο Ολυμπιακός χθες στην κόντρα με την Μπάγερν Μονάχου δεν βγήκε μόνο στο ταμείο, αφού δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την πολύ καλή του εμφάνιση (μια ακόμη) με ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός αυτού, κέρδη προφανώς και υπήρξαν. Τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Στο δεύτερο, με γνώμονα πως πάντα τέτοια παιχνίδια, στο κορυφαίο επίπεδο με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό δυσκολίας και ανταγωνισμού είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο scouting, δύο είναι οι παίκτες που ξεχώρισαν. Ο φοβερός και τρομερός Κώστας Τσιμίκας και ο Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο διεθνής αριστερός μπακ έκανε πιθανώς το καλύτερο, πιο ισορροπημένο ματς της καριέρας του. Αξιοποίησε πλήρως στην αρχή την αδυναμία του Τόμας Μίλερ να λειτουργήσει σε ρόλο εξτρέμ, τον "κατάπιε",  όποτε χρειάστηκε, ανασταλτικά -προσφέροντας παράλληλα ιδανικές καλύψεις στους στόπερ- ενώ φρόντισε να αξιοποιήσει και την έμφυτη αδυναμία του Γερμανού επιθετικού στην άμυνα, με δύο κατεβασιές που, η πρώτη έφερε το γκολ (από ασίστ του) και η δεύτερη λίγο έλειψε να προκαλέσει αυτογκόλ.

Αλλά και από τη στιγμή που ο τεχνικός των Γερμανών, διόρθωσε την κατάσταση φέρνοντας στα δεξιά, σε μια σαφώς πιο ορθολογική επιλογή, τον Σερζ Γκνάμπρι, ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ανάλογα αποτελεσματικός. Κόντρα πιθανώς στον δεύτερο πιο φορμαρισμένο (πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι) παίκτη της Μπάγερν, δεν "έφαγε" φάση, ενώ συνέχισε, όποτε του δίνονταν η ευκαιρία, να βοηθάει και στην επίθεση. Συνολικά, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, με απόδοση που αρκεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο.

Όσο για τον Πορτογάλο; Δεν ήταν τόσο "εμφατικός" όσο ήταν για παράδειγμα στο ματς με την Τότεναμ. Ήταν όμως ουσιαστικός, καλύπτοντας έναν σύνθετο ρόλο, τόσο στα δύο άκρα (και στα δύο αγωνίστηκε) όσο και, πρακτικά, ως επιτελικός, ως οργανωτής του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο γκολ των "ερυθρόλευκων" από δική του πάσα-αλλαγή πλευράς στον Γιώργο Μασούρα ξεκίνησε.

Το σημαντικότερο για τον Πορτογάλο ήταν η λειτουργικότητά του. Βοήθησε εκεί και όπως έπρεπε, έκανε τακτικά αυτό που του ζητήθηκε, δείχνοντας -όποτε μπόρεσε- και την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του. Έτσι, προσθέτοντας ένα δεύτερο διαδοχικό πολύ καλό παιχνίδι (μετά από αυτό της πρεμιέρας) στο Τσάμπιονς Λιγκ, και αυτός, δεδομένα, είτε παγίωσε τις έτσι κι αλλιώς ανεβασμένες του μετοχές στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, είτε τις αύξησε (μαζί με το ενδιαφέρον) περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένος βγήκε.

Όπως φυσικά και ο Ολυμπιακός, ο οποίος βάζοντας στη βιτρίνα του Τσάμπιονς Λιγκ τους ποδοσφαιριστές του, δικαιολογημένα μπορεί να ελπίζει σε προτάσεις δεκάδων εκατομμυρίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα στον Ολυμπιακό λίγο πριν την Μπάγερν - Αυτόν πουλάει με 10.000.000 - Αδιανόητο deal Μαρινάκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags