Facebook Pixel Το νέο «wonder boy» του ΠΑΟΚ!
| 2019-10-23 16:04:00

Το νέο «wonder boy» του ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Το νέο «wonder boy» του ΠΑΟΚ!

«Ο πιτσιρικάς δεν αστειεύεται» έλεγαν στο Περιστέρι και το εννοούσαν βλέποντας τον Δημήτρη Λημνιό σε ηλικία 16 ετών να κάνει ντεμπούτο στην Σούπερ Λιγκ. 

Τώρα, ο Έλληνας με βραζιλιάνικες ρίζες έχει κάνει τους πάντες να μιλούν γι' αυτόν...

Ο γεννημένος στις 27 Μαΐου του 1998 Έλληνας εξτρέμ με βραζιλιάνικες, παρακαλώ, ρίζες είχε αρχίσει προ πολλού να δείχνει το σπάνιο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο του, σε τέτοιο σημείο που ανάγκασε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να «μονομαχήσουν» για πάρτη του πριν από 2,5 περίπου χρόνια.

Την άνοιξη του 2017 ο «Δικέφαλος» με αστραπιαίες κινήσεις του αντιπροέδρου του, Μάκη Γκαγκάτση, έκανε ρουά-ματ στους «ερυθρόλευκους» και ο Δημήτρης Λημνιός ντύθηκε στα «ασπρόμαυρα», με μια συμφωνία που έκλεισε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε ένα μήνα αργότερα με την έλευση του μικρού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ατρόμητος από την έβαλε στο ταμείο του ένα ποσό της τάξεως των 800.000 ευρώ και διατήρησε ένα 15% ως ποσοστό μεταπώλησης, με τον ΠΑΟΚ να βάζει ένα πολύ υψηλό «buy-out», αλλά και να έχει πολλά μπόνους στο τετραετές συμβόλαιο, το οποίο υποχρεώθηκε να αναπροσαρμόσει τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο Λημνιός από τις 130.000 ευρώ του πρώτου χρόνου, είδε τις ετήσιες αποδοχές του να αυξάνονται στις 300.000 ευρώ με τη ρήτρα στο (νέο) συμβόλαιο να φτάνει τα 15.000.000 ευρώ!

Μπορεί να φαίνεται και να' ναι ένα συνεσταλμένο παιδί, όσοι τον ξέρουν καλά, μιλούν για το ήθος και το χαρακτήρα του, αλλά έχει προλάβει από ανήλικος κιόλας να κάνει ολόκληρη την ποδοσφαιρική πιάτσα να ασχολείται μαζί του. Στα 14 του χρόνια εντοπίστηκε από τον Ατρόμητο, μετακόμισε στην Αθήνα και έκτοτε έβαλε πλώρη για μεγάλα πράγματα.

«Ο πιτσιρικάς δεν αστειεύεται» έλεγαν στο Περιστέρι και το εννοούσαν βλέποντάς τον σε ηλικία 16 ετών να κάνει ντεμπούτο στην Σούπερ Λιγκ, αντικαθιστώντας τον Ανδρέα Τάτο σε μια αναμέτρηση με τον Εργοτέλη. Παράλληλα, συνέχιζε να αγωνίζεται με την Κ20 του Ατρομήτου, εκεί όπου ένα χρόνο πριν τον είχε δει ο Βλάνταν Ίβιτς. Η εισήγηση του Σέρβου έφερε τις δύο ομάδες στο ίδιο τραπέζι κι όταν Σαββίδης και Σπανός έδωσαν τα χέρια, μια κουβέντα του πρώην τεχνικού με τον νεαρό ποδοσφαιριστή τον έπεισε και τον έφερε στην Τούμπα, την ίδια ώρα που ο τότε μάνατζερ του, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αντώνης Αποστολόπουλος, πίεζε για να κατηφορίσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Το καλοκαίρι του 2017 οι πολλές αλλαγές, με την αποχώρηση του Ίβιτς και την άφιξη του Στανόγεβιτς, προκάλεσαν ανισορροπία στο εσωτερικό της ομάδας, ο Λούμπος Μίχελ είχε πει στην προετοιμασία πως «ο Λημνιός θα είναι προτιμότερο να παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια», αν και την σεζόν 2016-17 είχε καταγράψει 32 συμμετοχές (25 Σούπερ Λιγκ, 7 Κύπελλο) με τη φανέλα του Ατρομήτου.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ και τον Λημνιό, η «εποχή Στανόγεβιτς» διήρκησε μόλις 56 ημέρες, οκτώ εβδομάδες για την ακρίβεια, η έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου διαφοροποίησε το σκηνικό.

Ο Ρουμάνος προπονητής εισηγήθηκε, προσωπικά, την παραμονή του στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και όλα πήραν το δρόμο τους. Επί Λουτσέσκου μέτρησε 68 συμμετοχές, έβαλε στην τροπαιοθήκη του σπιτιού του ένα μετάλλιο πρωταθλητή και δύο μετάλλια κυπελλούχου -σε βαθμό που να τρελαίνει τον κολλητό του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος περίμενε τόσα χρόνια- ανοίγοντας την πόρτα της Εθνικής ομάδας και κάνοντας πραγματικότητα ένα παιδικό όνειρο: Να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος.

Κι όχι απλά να αγωνιστεί, αλλά να είναι εκ των κορυφαίων τόσο μέσα στο Ολίμπικο της Ρώμης, όσο και στη νίκη επί της Βοσνίας με 2-1. Τον νου σας, λοιπόν. Φυλαχτείτε. Ο... πιτσιρικάς δεν αστειεύεται!

Ο ΦΕΡΕΪΡΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΨΕ

«ΜΙΣΤΕΡ, ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ»!

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Αμπέλ Φερέιρα έδωσε για πρώτη φορά φέτος φανέλα βασικού στον Λημνιό και αυτός τον αποζημίωσε. «Ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε αυτά που του ζήτησα. Αυτήν τη συμπεριφορά θέλουμε από όλους για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε επίπεδο την ομάδα. Αυτό που μου αρέσει, είναι να δίνουν απαντήσει οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, γιατί είναι σα να μου λένε «Μίστερ είμαι κι εγώ εδώ», είχε παραδεχθεί ο Πορτογάλος τεχνικός, που έκτοτε δεν τον ξαναέβγαλε από το αρχικό σχήμα.

77 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ μετράει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με 5 γκολ και 9 ασίστ

47 ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ έχει καταγράψει σ' όλες τις Εθνικές ομάδες, έφτασε τις 3 με την Ανδρών

3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ έφτασε η χρηματιστηριακή αξία το Μάιο του 2019

Πηγή: FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags