Facebook Pixel Όταν ο Άρης άγγιξε το θαύμα
| 2011-10-01 19:06:00

Όταν ο Άρης άγγιξε το θαύμα

Όταν ο Άρης άγγιξε το θαύμα

Πριν από 31 χρόνια σαν σήμερα ο Άρης έγραψε ιστορία, έστω και με έναν αποκλεισμό, αλλά τι αποκλεισμό. Νίκησε με 3-1 την μετέπειτα κάτοχο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Ίπσουιτς αγγίζοντας μία θριαμβευτική πρόκριση.
 

Ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε στο Καυταντζόγλειο στάδιο την αγγλική Ίπσουιτς, που τότε βρισκόταν στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος. Δεν ήταν μόνο το όνομα του αντιπάλου που είχε απέναντί του αλλά και το βαρύ 5-1 με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι. Μιας και ο λόγος για τον πρώτο αγώνα απλά θα υπενθυμίσουμε ότι οι Άγγλοι κέρδισαν τρία πέναλτι, με τον Πορτογάλο διαιτητή Καρίγιο να αποβάλλει στο 35’ τον Γιώργο Φοιρό και να αναγκάζει τον ΑΡΗ να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα. Κλείνει η παρένθεση του πρώτου αγώνα και συνεχίζουμε με τη ρεβάνς τους Καυταντζογλείου.

Αν κάποιος έλεγε πριν αρχίσει το παιχνίδι ότι οι «κίτρινοι» θα έφταναν κοντά σε μία επική πρόκριση σίγουρα θα τον κορόιδευαν. Ο αγώνας άρχισε στις 15.30, ωστόσο το Καυταντζόγλειο από νωρίς γέμισε με περισσότερους από 30.000 φιλάθλους του ΑΡΗ (κόπηκαν 23.306 εισιτήρια), που δημιούργησαν μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.
Οι Άγγλοι παρά την ευρεία τους νίκη ήταν συγκρατημένοι. «Έχω πολλά χρόνια στα γήπεδα για να κάνω δηλώσεις», είπε ο προπονητής της Ίπσουιτς, Μπόμπι Ρόμπσον, πριν το παιχνίδι, όταν του ζητήθηκαν προγνωστικά.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα με πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο στο allaboutaris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags