Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Δημοσίευμα-φωτιά - Αυτά θα είναι τα επόμενα "μπαμ" Σαββίδη - Αδιανόητο νούμερο για Νέα Τούμπα!
| 2019-10-28 20:27:00

Δημοσίευμα-φωτιά - Αυτά θα είναι τα επόμενα "μπαμ" Σαββίδη - Αδιανόητο νούμερο για Νέα Τούμπα!

Sportdog Team
Δημοσίευμα-φωτιά - Αυτά θα είναι τα επόμενα "μπαμ" Σαββίδη - Αδιανόητο νούμερο για Νέα Τούμπα!

Επενδύσεις που προκαλούν ίλιγγο από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης έκλεισε επτά χρόνια, έχοντας καταφέρει να δώσει το στίγμα του και φυσικά να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Όλοι, πια, έχουν συνειδητοποιήσει ότι στην Ελλάδα δεν ήρθε για λίγο, δεν ήρθε για να φύγει, αλλά ήρθε για... πάντα. Φαίνεται πως έφτασε η ώρα για να... κλιμακώσει τα επενδυτικά του σχέδια και μέσα απ΄ αυτή τη διαδικασία να «ριζώσει» στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη...

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για μία προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν στην ατζέντα των δύο εδώ και καιρό, έγινε τελικά αυτή την εβδομάδα. Και ήταν η αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια τα σχέδια του Πόντιου επιχειρηματία, που τον δένουν ακόμη περισσότερο με την Ελλάδα.

Αυτά τα σχέδια αφορούν τόσο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, που θα γίνουν πιο έντονες στην Ελλάδα, όσο και την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ, που είναι το μεγάλο αθλητικό πρότζεκτ της οικογένειας στη Θεσσαλονίκη.

Σε ότι αφορά τα επιχειρηματικά του σχέδια, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, έχει καταστήσει σαφές ότι ρίχνει μεγάλο βάρος στην επένδυση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο σκοπεύει να το αναβαθμίσει, καθιστώντας το έναν σημαντικότατο κόμβο στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, και η επένδυση σ' αυτό, θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Ο Ιβάν Σαββίδης, σχεδιάζει να επεκταθεί και στον τουρισμό, έχοντας πλέον ψηλά στην ατζέντα του την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, όπου βρίσκεται το παλιό ΞΕΝΙΑ, μιας έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων, την οποία έχει πάρει για 99 χρόνια, προχωρώντας σε μια επίσης μεγάλη επένδυση, που καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως «θα ταράξει τα νερά της Χαλκιδικής».

Εκτός των άλλων, είναι γνωστό ότι ο Σαββίδης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το συγκρότημα του Πόρτο Καράς, το οποίο είναι προς πώληση και παραμένει ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά «φιλέτα» της Βόρειας Ελλάδας και «μήλον της έριδος» για μεγάλους «παίκτες» στον τομέα του τουρισμού.

Μέσα στην εβδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας και πληροφορίες, που θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να προχωρά σε επιχειρηματική συνεργασία με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο. Πίσω από τον καπνό, υπάρχει... μπόλικη φωτιά και η συνεργασία αυτή αναμένεται να επεκταθεί σε πολλά επίπεδα, πέραν της ενέργειας, όπου αυτή την εποχή έχει ρίξει μεγάλο βάρος ο γνωστός επιχειρηματίας.

Στο αθλητικό κομμάτι, ο Σαββίδης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση για την κατασκευή της νέας Τούμπας.

Ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές ότι το έργο θα γίνει με δική του χρηματοδότηση, κι από την ώρα, που θα ξεκινήσει, σε περίπου 2 χρόνια ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο στο ιδιόκτητο οικόπεδο στην Τούμπα, με χωρητικότητα άνω των 40.000 θέσεων, που θα το καταστήσει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο γήπεδο στην Ελλάδα.

Η επένδυση για την κατασκευή αυτού του γηπέδου θα αγγίζει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Οι επενδύσεις του Σαββίδη στην Ελλάδα, ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων είναι ξεκάθαρο ότι τονώνουν οικονομικά την περιοχή και καθιστούν και τον ίδιο έναν πολύ σημαντικό «πόλο».

Το βέβαιο είναι ένα. Μέσα από μια σειρά επενδύσεων στην πατρίδα του, ο Ιβάν Σαββίδης σκοπεύει να ανεβάσει το ποσοστό των επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην Ελλάδα, σε σχέση με την επιχειρηματική του δραστηριότητα στη Ρωσία, και να πατήσει πολύ πιο γερά στην Ελλάδα.

Κι άνθρωποι, που κινούνται γύρω του, τονίζουν με κάθε βεβαιότητα ότι ξεκινά μια περίοδος, στην οποία αναμένονται πολλά και μεγάλα βήματα από τον ομογενή επιχειρηματία.

Πηγή: FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags