Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Τρόμος" στον ΠΑΟ - "Ντου" στις ακαδημίες - Του "κλέβουν" τα ταλέντα - Απίστευτη αποκάλυψη
| 2019-10-28 22:15:00

"Τρόμος" στον ΠΑΟ - "Ντου" στις ακαδημίες - Του "κλέβουν" τα ταλέντα - Απίστευτη αποκάλυψη

του Νίκου Στεργίου
"Τρόμος" στον ΠΑΟ - "Ντου" στις ακαδημίες - Του "κλέβουν" τα ταλέντα - Απίστευτη αποκάλυψη

Ήρθαν στην Ελλάδα με... άγριες διαθέσεις. Ποιος Μακέντα τώρα;

Παναθηναϊκός: Από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε η παρουσία αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά γήπεδα του επικεφαλής των ακαδημιών της Φέγενορντ, Στάνλεϊ Μπραρντ. Μόνο και μόνο ο τίτλος του, μαρτυράει και την στόχευση του αναφορικά με τα παιχνίδια και τους παίκτες που στόχευσε. Φυσικά, ο Μπραρντ, πέραν αυτού του ρόλο του, έχει και λόγο στο scouting της πρώτης ομάδας, η βασική του αρμοδιότητα όμως, είναι να βρίσκει ταλέντα που στλεχώνουν τα φυτώρια των "ροτένταμερς".

Ο Μπραρντ βρέθηκε το Σάββατο στον Βόλο για το ματς του ΠΑΟΚ με την τοπική ομάδα, ενώ χθες, Κυριακή παρακολούθησε τα παιχνίδια Παναθηναϊκός - ΑΕΛ, Ατρόμητος - Πανιώνιος και Ολυμπιακός - ΑΕΚ, βλέποντας παράλληλα και αντίστοιχα παιχνίδια των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Σε επίπεδο άμεσης ενίσχυσης, τον προσεχή Ιανουάριο, η Φέγενορντ ψάχνει (κυρίως) έναν κλασικό φουνταριστό και έναν έμπειρο, ποιοτικό στόπερ. Εύκολα συνάγεται, πως από τα παιχνίδια που είδε ο αξιωματούχος του ολλανδικού συλλόγου δεν μπορεί να προκύψει κάτι το ουσιαστικό για τις βασικές αναζητήσεις της ομάδας του.

Για διάφορους λόγους. Είτε γιατί δεν υπάρχουν "κατάλληλοι" αγωνιστικά στα συγκεκριμένα ματς, είτε γιατί αυτοί που θα μπορούσαν ν’ απασχολήσουν (κυρίως παίκτες του Ολυμπιακού) ξεφεύγουν αρκετά από τις οικονομικές δυνατότητες της Φέγενορντ. Για τον Μακέντα, που κάποιοι θα πουν πως απασχόλησε το καλοκαίρι τον ολλανδικό σύλλογο, τότε απασχολούσε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πλέον -και σε συνδυασμό με το πρόβλημα τραυματισμού του Ιταλού στη μέση- δεν υφίστανται.

Συμπερασματικά, αυτό που περισσότερο θα πρέπει να εστιάσουμε αναφορικά με το ταξίδι του Μπραρντ στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με το τι είδε σε επίπεδο επαγγελματιών (παρότι υπήρξαν μια-δύο περιπτώσεις που όντως κατέγραψε στο μπλοκάκι του, αλλά ως εκεί, χωρίς κάτι το περισσότερο), αλλά στο τι είδε σε επίπεδο ομάδων υποδομής, όπου και άλλωστε είναι ο βασικός χώρος ευθύνης του και η κύρια αρμοδιότητα του. Και εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog, περίοπτη θέση στο scouting του Ολλανδού είχαν οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού, πρωτοπόροι και αήττητοι στο πρωτάθλημα των k19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη ξεφτίλα αυτό που έγινε στον ΠΑΟ - Δεν υπάρχει πιο χαμηλά - Διάβασε να φρίξεις

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags