Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Δένουν" τα χέρια στον Σαββίδη - "Μπλόκο" για τον Γενάρη
| 2019-10-29 13:31:00

"Δένουν" τα χέρια στον Ιβάν - "Μπλόκο" για Γενάρη - "Τσάμπα" 105 εκατομμύρια - Τι θα κάνει;

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Δένουν" τα χέρια στον Ιβάν - "Μπλόκο" για Γενάρη - "Τσάμπα" 105 εκατομμύρια - Τι θα κάνει;

Ποιος... φρενάρει τον ΠΑΟΚ. Τι "παίζει" με τα λεφτά. Υπάρχει λύση;

ΠΑΟΚ: H ομάδα, πλέον, ρολάρει. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το καλοκαίρι με τον επώδυνο αποκλεισμό από την Ευρώπη, όλα γίνονται σιγά σιγά παρελθόν, χωρίς να "στοιχειώνει" κόσμο, εξέδρα, αποδυτήρια. Ο, πριν το"φλερτ" με τη Σπόρτινγκ υπό κρίση κόουτς, Αμπέλ Φερέιρα, ολοένα και περνάει τη φιλοσοφία του, "δένεται" με τον κόσμο, κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Όλα λοιπόν μοιάζουν να έχουν μπει σε τάξη στον ΠΑΟΚ. Το μόνο θέμα που εξακολουθεί να υφίσταται είναι η εκκρεμότητα με το Financial Fair Play. Σοβαρή. Αυτή ουσιαστικά "απαγόρευσε" από τους πρωταθλητές να κάνουν οποιαδήποτε προσθετική κίνηση στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Αυτή τους δένει τα χέρια εν όψει του Ιανουαρίου.

Ο Ιβάν Σαββίδης, συνεχίζει να ρίχνει αφειδώς χρήματα στην ομάδα. Ήδη επί ιδιοκτησίας του έχει βάλει 105 εκατ. ευρώ! Ποσό ασύλληπτο, το οποίο θα αυξηθεί και άλλο, αφού γι' αύριο είναι προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση με βασικό της θέμα την προκήρυξη νέας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η προηγούμενη, ύψους 15 εκατ. ευρώ προκηρύχθηκε τον Ιούνιο και τα αποτελέσματα της θα ανακοινωθούν επίσης αύριο. Δεδομένα θα καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη (ο οποίος προφανώς αυξάνει το ποσό που έχει χορηγήσει στον σύλλογο), όπως φυσικά θα γίνει και γι' αυτήν που θα προκηρυχθεί αύριο.

Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Αυτές οι απανωτές ΑΜΚ δεν έχουν καμία επίπτωση στον ισολογισμό του FFP. Δεν επηρεάζουν, δεν συνιστούν ζητούμενο για την τήρηση του συγκεκριμένου λογαριασμού, αφού είναι χρήματα που μπαίνουν από τον ιδιοκτήτη, ενώ ο σχετικός κανονισμός επιβάλλει ουσιαστικά έσοδα για τον σύλλογο από τη δραστηριότητα του και όχι από "ενέσεις" πλούσιων ιδιοκτητών (αυτό χοντρικά είναι το πνεύμα της εν λόγω νομοθεσίας).

Οπότε, όσα χρήματα και να βάλει ο Ιβάν Σαββίδης, η θέση του ΠΑΟΚ αναφορικά με το FFP θα βελτιωθεί μόνο με την αύξηση των εσόδων. Οι άνθρωποι των πρωταθλητών εκφράζουν τη βεβαιότητα τους πως δεν θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα (η ομάδα είναι πρακτικά στο μικροσκόπιο της ΟΥΕΦΑ από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά, έχοντας αποφύγει τιμωρίες…), αφού θα εναρμονιστούν τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Μόνος τρόπος, επαναλαμβάνουμε, αύξηση των εσόδων.

Πώς θα συμβεί αυτό; Πρακτικά, μόνο με πωλήσεις, αφού τα έσοδα για το υπόλοιπο της σεζόν είναι προϋπολογισμένα και ήδη μετρήσιμα, με τον  μόνο παράγοντα που μπορεί να τα επηρεάσει να είναι πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Το επιπρόσθετο δεδομένο είναι πως οι προσθήκες της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα εξαρτηθούν ακριβώς από το αν -κατά το κοινώς λεγόμενο- βγαίνουν τα κουκιά.

Διαφορετικά, παρότι όπως έχουμε πει στον Δικέφαλο έχουν ξεκινήσει τη σχετική έρευνα αγοράς εν όψει Ιανουαρίου, πολύ δύσκολα (πάντα τον Ιανουάριο, το καλοκαίρι ακόμη είναι μακριά) θα ξεπεραστεί ο σκόπελος του ελλειμματικού ισοζυγίου που υπάρχει αναφορικά με το FFP. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ντου" σε Μελιόπουλο από γνωστό Έλληνα παράγοντα - "Αν ανοίξω το στόμα μου..."!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags