Facebook Pixel ΑΕΚ - Ίλια Ίβιτς: Θέλει να φέρει τον Κιομουρτζόγλου στην Ένωση!
| 2019-11-02 10:15:00

"Ρουκέτα" στην ΑΕΚ - "Ψήνει" διεθνή Γερμανό χαφ ο Ίβιτς! Θα ανάψουν λαμπάδα στο μπόι του

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Ρουκέτα" στην ΑΕΚ - "Ψήνει" διεθνή Γερμανό χαφ ο Ίβιτς! Θα ανάψουν λαμπάδα στο μπόι του

Παιχταράς 21 ετών, με θητεία στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: Το ταξίδι-αστραπή του Ιλια Ιβιτς στο Μόναχο χτες έκρυβε τελικά ως στόχο έναν ποδοσφαιριστή που τον τελευταίο μήνα έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Τον Ορέστη Κιομουρτζόγλου, τον 21χρονο γόνο Ελληνων μεταναστών στη Γερμανία, ο οποίος και πλέον αγωνίζεται στην ολλανδική Χέρακλες.

Σύμφωνα με τις αναφορές ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ συναντήθηκε στην βαυαρική πρωτεύουσα με τον πατέρα του Κιομουρτζόγλου προκειμένου να του δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον της Ενωσης. Ο 21χρονος χαφ ταιριάζει τόσο στο ηλικιακό προφίλ των παικτών που ενδιαφέρουν τους «κιτρινόμαυρους», αλλά και έχει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που καιρό τώρα ζητάει για τον (έναν τουλάχιστον) κεντρικό μέσο που ψάχνει η ΑΕΚ: το ύψος, αφού είναι 1.88.

Βασικός και αναντικατάστατος στην Χέρακλες, έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, με τον ολλανδικό σύλλογο να διατηρεί option για έναν χρόνο ακόμη. Αν τόσο η ομάδα όσο και το deal θυμίζει κάτι, ας πάμε περίπου έναν χρόνο πίσω, όταν πάνω κάτω τέτοια εποχή είχε αποκαλυφθεί το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον διεθνή Σουηδό εξτρέμ, Κρίστοφερ Πέτερσον, ο οποίος επίσης άνηκε στην Χέρακλες, το συμβόλαιο του ολοκληρώνονταν το προηγούμενο καλοκαίρι, με τον ολλανδικό σύλλογο να έχει option για ανανέωση του για έναν ακόμη χρόνο.

Από την πρώτη στιγμή στον sportdog είχαμε ξεκαθαρίσει πως ο Πέτερσον δεν ήταν εφικτή περίπτωση για την ΑΕΚ και πράγματι «αποδείχτηκε», αφού το καλοκαίρι παραχωρήθηκε στη Σουόνσι, ομάδα της Τσάμπιονσιπ.

Μπορεί να είναι ο Κιομουρτζόγλου; Η αλήθεια είναι πως ούτε στην Χέρακλες περίμενε κανείς τη φετινή του πορεία και εξέλιξη. Τόσο μεγάλη που πριν δύο εβδομάδες ντεμπούταρε στην εθνική Ελπίδων της Γερμανίας. Και εδώ έγκειται και το πρόβλημα με το άλλο θέμα αναφορικά με τον 21χρονο άσο, την περίφημη κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ανάλογη με αυτήν που είχε ακολουθηθεί πριν δύο χρόνια με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Η αλήθεια είναι πως σε εν ενεργεία διεθνή με τα «πάντσερ», όπως είναι ο Κιομουρτζόγλου, δύσκολα θα συναινέσει η γερμανική ομοσπονδία σε πιθανό αίτημα της ΕΠΟ (που μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, επισήμως τουλάχιστον, δεν είχε κατατεθεί). Σε κάθε περίπτωση όμως, βαρύνουσα σημασία έχει η επιλογή και προτίμηση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, χωρίς στο συγκεκριμένο θέμα να υπάρχει (και δεν θα μπορούσε να υπάρχει τουλάχιστον μέχρι να επισημοποιηθεί το ελληνικό ενδιαφέρον) επαρκής και αξιόπιστη ενημέρωση.

Ως προς το θέμα της ΑΕΚ τώρα. Η Χέρακλες έχει αποδειχτεί – και στην ΑΕΚ το γνωρίζουν καλά – πολύ απαιτητικός διαπραγματευτής. Πόσο  μάλλον όταν έχει «δεμένο» έναν ποδοσφαιριστή. Προφανώς ο Κιομουρτζόγλου αρέσει, γι’ αυτό και το ταξίδι του Ιβιτς, προκειμένου να τσεκάρει προθέσεις, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για μια φτηνή περίπτωση αν αποφασιστεί να γίνει τελικά κίνηση για την αγορά του.

Ολλανδική ομάδα, 21χρονο, διεθνή με την Ελπίδων της Γερμανίας, βασικό της και «δεμένο» με συμβόλαιο, πρώτον, δεν τον αφήνει εύκολα να φύγει και δεύτερον, αν το κάνει, το κάνει πουλώντας ακριβά (τουλάχιστον για δεδομένα ελληνικού συλλόγου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρελάθηκε" ο Βράνιες! Ποια Καρλέουσα και ποιος Ολυμπιακός; - Δεν το περίμενε αυτό από την ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags