Facebook Pixel Περιμένοντας το νέο θεώρημα του Βαγγέλα...
| 2011-01-23 23:29:00

Περιμένοντας το νέο θεώρημα του Βαγγέλα...

Περιμένοντας το νέο θεώρημα του Βαγγέλα...

Ο Miltos γράφει στο gazzetta.gr για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το μαϊμουδένιο του Κουκουλάκη και το… μουσαντένιο του Κάκου.

Μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το πόνημα, ο πρόεδρας της Σούπερ Λίμπας δεν είχε κάνει δηλώσεις περί νέου "εγκλήματος κατά της Ελλάδας" ούτε είχε αναπτύξει το νέο του μαθηματικό θεώρημα.

Και μέχρι να ολοκληρωθεί το συγγραφικό αριστούργημα που μόλις αρχίσατε να διαβάζετε, η ποδοσφαιρική αστυνομία άρχιζε να ψάχνει κι άλλον ..."εγκληματία", ενώ η μαθηματική κοινότητα αναγκαζόταν να προσφύγει σε κομπιουτεράκια...

Δεν τους βοηθάει καθόλου τους μαθηματικούς ο Βαγγέλας με το θεληματικό προγούλι, κρατώντας για τον εαυτό του το νέο θεώρημα περί "βαθμών που έχουμε και βαθμών που θα έπρεπε να έχουμε". Εκτός κι αν οι μαθηματικοί του ορίζοντες φτάνουν ως εκεί που οι εξισώσεις βγάζουν αρνητικά πρόσημα για τον Ολυμπιακό.

Γιατί, ως φαίνεται, ο Βαγγέλας δίνει στη δημοσιότητα μόνο τα μαθηματικά θεωρήματα που προσθέτουν πόντους στον Ολυμπιακό. "Αν δεν είχε δώκει το πέναλτι ο Δαλούκας θα είχαμε τόσους, αν γυρίσει ο Μαμάς θα φτάσουμε τόσους" και πάει λέγοντας.

Αν δεν είχε δώκει το πέναλτι ο Κουκουλάκης;

Αυτή την απάντηση μάλλον δεν θα την πάρουμε. Θα μείνει στην ιστορία των μαθηματικών δίπλα στη σελίδα με το "τελευταίο θεώρημα του Φερμά", με τίτλο "το προτελευταίο θεώρημα του Βαγγέλα". Ή, έστω, δίπλα στο μαθηματικό μυθιστόρημα "Το θεώρημα του παπαγάλου".

Για όποιον δεν γνωρίζει, τα συγκεκριμένα πτηνά επαναλαμβάνουν όσα ακούνε. Και στις εξέδρες των οπαδών - όπου νομιμοποιείται να πηγαίνει ένας πρόεδρας ομάδας αλλά είναι αντιδεοντολογικό να πηγαίνει ο πρόεδρας όλων των ομάδων - μπορείς να ακούσεις πολλά...

Από την άλλη, βέβαια, μάλλον καλώς δεν βιάστηκε ο Βαγγέλας να ανακοινώσει τη νέα βαθμολογία, γιατί με τόσες προσθαφαιρέσεις που έπρεπε να γίνουν αυτή την αγωνιστική, οι μαθηματικοί θα οδηγηθούν σε απεργία διαρκείας λόγω απαράδεκτων συνθηκών εργασίας.

Γιατί μετά το μαϊμουδένιο πέναλτι του Κουκουλάκη στην Τρίπολη και το μουσαντένιο πέναλτι του Κάκου στη Ν. Σμύρνη, τι να πρωτομετρήσει κανείς; Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει μείον δύο από όσους έχει κι ο Παναθηναϊκός μείον έναν, άρα ...αδικημένος μεταξύ των ευνοημένων είναι ο Παναθηναϊκός, γιατί "θα έπρεπε να έχει έναν λιγότερο συνολικά, αλλά έναν παραπάνω από τον Ολυμπιακό, που θα έπρεπε να έχει δύο λιγότερους συνολικά αλλά έναν παραπάνω σε αυτή την αγωνιστική ενώ έχει δύο παραπάνω και συνολικά εφτά παραπάνω αντί οχτώ ή έξι ή έξι οχτώ σαρανταοχτώ παραπάνω...".

Η ουσία μετά από όλα αυτά είναι μία. Οι εξής δύο:

1) Πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει ούτε με μουσαντένιο πέναλτι, ενώ ο Ολυμπιακός έχει εξελιχθεί σε εξπέρ σε αγώνες αντίστοιχων συνθηκών.

2) Πως πρέπει οι υπόλοιπες ομάδες να αναδείξουν επιτέλους έναν δικό τους μαθηματικό, που να αφαιρεί βαθμούς από τους δύο αιώνιους ...παραπόνιους του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι είναι και οι αιωνίως ευνοημένοι από τις διαιτησίες.

Να αρχίσουν οι υπόλοιπες ομάδες να μετράνε πόσους βαθμούς λιγότερους έπρεπε να έχουν οι δυο αιώνιοι, πόσο πιο κοντά τους θα ήταν και πόσο πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα θα είχαμε. Ωστόσο εκείνοι δεν έχουν το πλεονέκτημα των θεωρημάτων. Για εκείνους ισχύει το αξίωμα "50-50" που έχουν αποφασίσει οι αιώνιοι πως πρέπει να ισχύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: πενήντα για τον Θρύλο, πενήντα για την Πανάθα κι οι υπόλοιποι να πάνε να βρούνε το Αιγάλεω και να τσιγκελωθούνε...

Και για να μην τσιγκελώνονται μεταξύ τους και κουράζονται, τους τσιγκελώνουμε εμείς από Κυριακή σε Κυριακή...

Μέχρι να βρει άκρη η μαθηματική κοινότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags