Facebook Pixel Ατρόμητος - Χρήστος Μανδάς: Γι’ αυτό έκανε τη... φάβα - "Έγκλημα" με τον... Ντοναρούμα
| 2019-11-05 10:47:00

Γιατί έκανε τη... φάβα ο Μανδάς - "Έπρεπε" να γίνει - "Έγκλημα" με τον... Ντοναρούμα - Σταματήστε!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Γιατί έκανε τη... φάβα ο Μανδάς - "Έπρεπε" να γίνει - "Έγκλημα" με τον... Ντοναρούμα - Σταματήστε!

Του "χάλασαν" το μυαλό. Απίστευτο "πέσιμο". Καριέρα μόνο αν...

Ατρόμητος - Χρήστος Μανδάς: Πολλή κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες για τον 18χρονο γκολκίπερ. Το τραγικό του λάθος άλλωστε που... δώρισε το 2-1 στον Νέλσον Ολιβέιρα, δεν είναι δυνατόν να μην καταγραφεί. Άλλοθι, εννοείται πως δεν υπάρχουν σε μια τόσο λανθασμένη εκτίμηση. Υπάρχουν όμως πολλά που μπορεί να πει κανείς προς υπεράσπιση του νεαρού τερματοφύλακα.

Μόνο και μόνο η ηλικία του γι' αρχή. Μιλάμε για παιδί, ενώ σε όρους ηλικίας... τερματοφυλάκων, για βρέφος! Το ταλέντο του, δεδομένο. Άλλωστε δεν πρόκειται, ακόμη και με τη συνθήκη του τραυματισμού του Μπάλας Μέγιερι, να έπαιρνε θέση βασικού στον Ατρόμητο, αν του έλειπε το ταλέντο.

Προφανώς, η εμπειρία είναι που δεν έχει. Αυτό όμως είναι κάτι που "χτίζεται" και μέσα από λάθη σαν το προχθεσινό που έκανε ο Χρήστος Μανδάς. Αλλιώς δεν γίνεται. Είναι η… διδακτική διαδικασία, που κάθε ποδοσφαιριστής (πόσο μάλλον τερματοφύλακας) υποχρεωτικά θα περάσει στο ξεκίνημα της καριέρας του. 

Και ίσως, ένα τέτοιο λάθος σταθεί αρκετό για να προσγειώσει τον περίγυρο του γκολκίπερ, για τον οποίο από τα 15 και 16 του χρόνια, υπήρχαν αναφορές και δημοσιεύματα σχετικά με ομάδες από το εξωτερικό που τον παρακολουθούν, συσχετισμοί και παραλληλισμοί με τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα  και άλλα τέτοια που πολύ εύκολα παρασύρουν και "χαλάνε" το μυαλό ενός, όντως, πολύ ταλαντούχου παιδιού.

Η στήριξη που απολαμβάνει ο διεθνής με όλες τις "μικρές" εθνικές ομάδες τερματοφύλακας είναι προφανής και ξεκάθαρη. Φάνηκε άλλωστε και από την αντίδραση των συμπαικτών του μετά το λάθος που έκανε, αλλά και από τον τρόπο που άπαντες τον αγκάλιασαν μετά το τέλος του ματς. Χρόνο συμμετοχής πλέον, κερδίζει και δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αδιαμφισβήτητος βασικός.

Ιστορίες όμως που "παίζουν" με το μυαλό, καλό δεν κάνουν. Άπειρα τα παραδείγματα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στο παρελθόν, που... έχασαν τον δρόμο τους από τα όσα -υπερβολικά συνήθως- γράφονταν γι' αυτούς.

Ο 18χρονος άσος, δεδομένα, είναι σε δρόμο που προϊδεάζει για μεγάλη καριέρα. Τα προσόντα τα έχει, όσα χρειάζεται για ν' αναδειχθούν πλέον τα βρίσκει στον Ατρόμητο. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή, εγκράτεια και λίγα λόγια. Η καλύτερη άλλωστε "διαφήμιση" (και η μόνη στην πραγματικότητα) για κάθε ποδοσφαιριστή, το γήπεδο είναι…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags