Facebook Pixel Champions League: Όλα τα σενάρια για Ολυμπιακό – Έτσι περνάει ως δεύτερος, τα δώρα και η μάχη με Αστέρα!
Ποδόσφαιρο
| 2019-11-07 00:06:00

Όλα τα σενάρια για Ολυμπιακό – Έτσι περνάει ως δεύτερος, τα δώρα και η μάχη με Αστέρα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Όλα τα σενάρια για Ολυμπιακό – Έτσι περνάει ως δεύτερος, τα δώρα και η μάχη με Αστέρα!

Κι όμως, η τρίτη θέση είναι στα πόδια του.

Champions League: Ο Ολυμπιακός... έπεσε τιμητικά στο Μόναχο χάνοντας με 2-0 από τη Μπάγερν, ωστόσο το διπλό της Τότεναμ στη Σερβία επί του Ερυθρού Αστέρα με 4-0, διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του ακόμα και για την πρόκριση στους «16».

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές οι Βαυαροί έχουν κάνει το απόλυτο και είναι στην κορυφή του ομίλου με 12 βαθμούς έχοντας ήδη εξασφαλίσει και την πρόκριση, ακολουθούν οι Άγγλοι με επτά, οι Σέρβοι με τρεις και οι Πειραιώτες τελευταίοι με μόλις έναν πόντο.

Την επόμενη αγωνιστική (26 Νοεμβρίου) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τότεναμ και ο Αστέρας υποδέχεται τη Μπάγερν, ενώ την τελευταία αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους Σέρβους και οι Γερμανοί τους Άγγλους.


Οπότε, στο... ακραίο σενάριο για την δεύτερη θέση, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει δύο νίκες (με Τότεναμ εκτός, Αστέρα εντός) και ταυτόχρονα ήττα των Λονδρέζων στο Μόναχο την τελευταία αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα, για να πάρει την τρίτη θέση που τον κρατάει στην Ευρώπη και τον στέλνει στο Europa League, χρειάζεται λιγότερες... χάρες, καθώς θα πρέπει απλά να ξεπεράσει τον Αστέρα. Εάν λοιπόν η Μπάγερν πάρει το διπλό στη Σερβία (παίζουν την επόμενη αγωνιστική) τότε η ομάδα του Πειραιά θα χρειάζεται απλά μία νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης την τελευταία αγωνιστική.

Εάν λήξει ισόπαλο το Ερ. Αστέρας – Μπάγερν και χάσει ο Ολυμπιακός από την Τότεναμ στο Λονδίνο, θα θέλει νίκη με 2-0 σκορ στην τελευταία αγωνιστική, ώστε να προσπεράσει στην ισοβαθμία τα... αδέρφια του (είχε χάσει 3-1 στο Βελιγράδι).

Τα αποτελέσματα του ομίλου

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 2-0
(69’ Λεβαντόφσκι, 89’ Πέρισιτς)

Ερυθρός Αστέρας – Τότεναμ 0-4
(34’ Λο Λέσλο, 57’, 61’ Σον, 86’ ‘Ερικσεν)

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 12
Τότεναμ 7
Ερυθρός Αστέρας 3
Ολυμπιακός 1

 



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags