Facebook Pixel ΑΕΚ: "Τελειωμένος" ο Κωστένογλου - Απόφαση-φωτιά για Λιβάγια
| 2019-11-11 12:24:00

Έξαλλος Τίγρης - Σκάνε βόμβες στην ΑΕΚ - "Τελειωμένος" ο Κωστένογλου - Απόφαση-φωτιά για Λιβάγια

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έξαλλος Τίγρης - Σκάνε βόμβες στην ΑΕΚ - "Τελειωμένος" ο Κωστένογλου - Απόφαση-φωτιά για Λιβάγια

Παίρνουν "κεφάλια". Ραγδαίες οι εξελίξεις. Φρέσκο ρεπορτάζ.

ΑΕΚ: Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, επί της ηγεσίας του, δεν έχει συνηθίσει να παίρνει αποφάσεις εν θερμώ.

Και η αλήθεια είναι πως την τελευταία πενταετία, έχει χρειαστεί να πάρει αρκετές, σχεδόν πάντα όμως, περιμένει το... ξημέρωμα. Προφανώς, αυτό θα κάνει και σήμερα, μετά τη χθεσινή ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Για να μην το ζαλίζουμε λοιπόν, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα στην Ένωση, ώρα που περνάει και μένει στον πάγκο ο Νίκος Κωστένογλου είναι έκπληξη. Επιβεβλημένη η αλλαγή, όχι μόνο για τον τρόπο που κοούτσαρε χθες ο "Κωστέ", αφού πολλές από τις επιλογές του ως προς τη διαχείριση του παιχνιδιού ήταν πραγματικά ακατανόητες, αλλά και για τη νοοτροπία που παρουσίασαν οι παίκτες του στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Μετά τη... λαίλαπα Καρντόσο, ο Έλληνας προπονητής ήταν υποχρεωμένος να πάει με τα νερά των ποδοσφαιριστών του στα αποδυτήρια, προκειμένου να τους κερδίσει. Έτσι κι έγινε. Στην πορεία όμως αυτό ξεπέρασε τα όρια, με τους ποδοσφαιριστές να είναι... κράτος εν κράτει. Και εδώ δεν μιλάμε για τα εξωγηπεδικά παραπτώματα, αλλά όσα συμβαίνουν σε προπονήσεις (και συνήθως αποσιωποιούνται), αλλά και αυτά που έγιναν εμφανή στο γήπεδο χθες.

Να χειροκροτά δηλαδή ειρωνικά ο Μάρκο Λιβάγια στον πάγκο, όταν από εκεί υπήρξαν ιαχές και παροτρύνσεις στον Νέλσον Ολιβέιρα για μια χαμένη ευκαιρία, που ο Κροάτης θεώρησε πως ο Πορτογάλος θα έπρεπε να του πασάρει, είναι "καθρέφτισμα" του τι κατάσταση επικρατεί.

Και ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο, προσωπικό, ζήτημα που προέκυψε από το χθεσινό ντέρμπι: τον Κροάτη. Καταστροφική η εικόνα του, απερίγραπτος ο εκνευρισμός του, έκανε κακό στην ομάδα, στους συμπαίκτες του, στα... πάντα και όμως ολοκλήρωσε το ματς.

Στην ΑΕΚ "βράζουν" με την εικόνα και τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του Μάρκο Λιβάγια. Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του, πλέον όμως αμφισβητείται ανοιχτά η ομαδικότητα και η νοοτροπία του.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν είναι πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Στην Ένωση ακριβώς επειδή είναι ιδιόρυθμος χαρακτήρας, έχουν κάνει τα στραβά μάτια πολλές φορές, δοκιμάζοντας διάφορες... τακτικές προκειμένου ο Κροάτης να είναι "χειραγωγήσιμος". Δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο. Και πλέον, με την ομάδα εκτός διεκδίκησης τίτλου για δεύτερη σερί χρονιά από τον Νοέμβριο, τίποτα δεν αποκλείεται ακόμη και για τον διεθνή επιθετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σάλος με το post του Γκαγκαλούδη - Αδιανόητη επίθεση στον Μάνταλο - Θα μείνεις άφωνος! (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags