Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τσάβι Ρόκα λοιπόν. Ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για τη διαδοχή του Νίκου Νταμπίζα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.
| 2019-11-16 10:26:00

"Διέλυσε" την ΑΕΚ, έρχεται στον ΠΑΟ - Deal με Αναστασίου, Γιάννου με 300.000 - Διώχνει τον Δώνη;

του Νίκου Στεργίου
"Διέλυσε" την ΑΕΚ, έρχεται στον ΠΑΟ - Deal με Αναστασίου, Γιάννου με 300.000 - Διώχνει τον Δώνη;

"Έφαγε" 53 παίκτες. Σοκάρουν οι πωλήσεις. Ποιον Έλληνα "έκλεψε".

Παναθηναϊκός: Τσάβι Ρόκα λοιπόν. Ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για τη διαδοχή του Νίκου Νταμπίζα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Στα 45 του, με οκταετή θητεία στο πόστο σε Σαμπαντέλ (Σεγούντα) και ΑΕΚ Λάρνακας, ομάδες που προφανώς δεν… εντυπωσιάζουν με το άκουσμά τους, αλλά ταιριάζουν στο οικονομικό πλαίσιο που υφίσταται τα τελευταία χρόνια τους Πράσινους.

Ας δούμε λίγο πως κινήθηκε ο Ισπανός στην τετραετία που βρίσκονταν στον κυπριακό σύλλογο. Εκανε συνολικά 49 προσθήκες, χωρίς καμία εξ αυτών να είναι αγορά και μόλις πέντε να αφορούν συμφωνίες δανεισμών. Ως προς τις αποχωρήσεις; 53 συνολικά ποδοσφαιριστές αποχώρησαν επί των ημερών του, αριθμοί που πρακτικά δείχνουν πως κάθε καλοκαίρι "έραβε και ξήλωνε" το ρόστερ της ΑΕΚ.

Αποτελεσματικά όμως, αφού τρεις σερί σεζόν (2015, ’16, ’17), τερμάτιζε στη δεύτερη θέση (άγγιξε το πρωτάθλημα το 2016 όταν και τερμάτισε στο -4 από τον ΑΠΟΕΛ), κερδίζοντας και το Κύπελλο το 2018 και φτάνοντας δύο φορές στα play-off του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς όμως να καταφέρει να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στο θέμα των πωλήσεων, η αλήθεια είναι πως ο Ρόκα δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Μόλις δύο έγιναν επί των ημερών του, το 2015 παραχώρησε στον ΑΠΟΕΛ τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ-χαφ Βάντερ έναντι 120.000 ευρώ και έναν χρόνο αργότερα (σε μια μπερδεμένη λόγω διαφοράς του ποδοσφαιριστή με τη διοίκηση για το θέμα της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου του) τον Κύπριο φορ Νέστορα Μυτίδη στη Ρόντα (με τότε προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου) έναντι ποσού που δεν ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ.

Το χάι-λάιτ των συμφωνιών του ήρθε το καλοκαίρι του 2017 όταν "έκλεισε" (ως ελεύθερο και με το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία της ΑΕΚ, περίπου 300.000 ετησίως) τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος εκείνη την εποχή φλέρταρε και με τον Παναθηναϊκό.

Σε επίπεδο προπονητών, ο Ρόκα φαίνεται να μην είναι των αλλαγών. Εφερε στην ΑΕΚ με το που ανέλαβε τον Ισπανό-δανό Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος και παραμένοντας δύο χρόνια στα ηνία έφτιαξε το όνομα του που τον έφερε ως και την Τσάμπιονσιπ, ενώ αρκετές φορές ακούστηκε για τους πάγκους ελληνικών ομάδων. Μετά την αποχώρηση Κρίστιανσεν, ανέλαβε ο Ισπανός Ιμανόλ Ιντιάκεθ, επίσης μένοντας για δύο χρόνια επικεφαλής, ως την αποχώρηση του (μαζί με τον Ρόκα) το καλοκαίρι του 2018 (επέστρεψε τον περασμένο Ιανουάριο, διαδεχόμενος τον συμπατριώτη του Αντονι Ιραόλα). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πιτίνο, Σάρας ή Ομπράντοβιτς για Παναθηναϊκό - Παίζει δυνατά και πασίγνωστος Έλληνας κόουτς"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags