Facebook Pixel Sportdog.gr | Ολυμπιακός-Μαύρος 2-2 στη Φιλαδέλφεια – Πρωταθληματική ισοπαλία για ΑΕΚ με Παναθηναϊκό
| 2019-11-22 13:00:00

Ολυμπιακός-Μαύρος 2-2 στη Φιλαδέλφεια – Πρωταθληματική ισοπαλία για ΑΕΚ με Παναθηναϊκό

Sportdog Team
Ολυμπιακός-Μαύρος 2-2 στη Φιλαδέλφεια – Πρωταθληματική ισοπαλία για ΑΕΚ με Παναθηναϊκό

Γεγονότα που έμειναν ανεξίτηλα στο χρόνο.

Διαβάστε το Σαν Σήμερα στη Super League:

1981

Το πρωτάθλημα συναρπάζει από την αρχή και μόνο ο Ολυμπιακός είναι αήττητος, αλλά όχι πρώτος, γιατί έχει πολλές ισοπαλίες. Στο «Νίκος Γκούμας» το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι κρίσιμο. Ο Ολυμπιακός προηγείται δύο φορές, αλλά η ΑΕΚ ισοφαρίζει και τις δύο με το Θωμά Μαύρο στο τελικό 2-2 (12’ σουτ Μαύρος, 81’ κεφαλιά Μαύρος – 9’ σουτ Νικολούδης, 55’ πέναλτι Λεμονής)

1992

Η ΑΕΚ είναι ήδη πέντε βαθμούς μπροστά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και αήττητη. Έτσι το αθηναϊκό ντέρμπι στο «Σπύρος Λούης» είναι κρίσιμο. Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός προηγείται στο 34’ με σουτ του Κώστα Μαυρίδη, αλλά η ΑΕΚ καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 1-1 με σουτ του Αλέκου Αλεξανδρή στο 83’ και κρατά τη βαθμολογική διαφορά και το αήττητο.

1998

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του Εθνικού και πετυχαίνει τη ευρύτερη νίκη του μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 4-0 (33’ σουτ Φύσσας, 50’ σουτ Σαπουντζής, 70’ σουτ Καρασαββίδης, 88’ σουτ Φύσσας. Μετά το 4-0 αποβλήθηκε ο Φύσσας). Είναι η σεζόν που ο Εθνικός υποβιβάζεται χωρίς νίκη, ενώ ο Πανιώνιος φτάνει στα προημιτελικά του Κυπελλούχων.

2003

Ούτε ένα μήνα μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στη Ριζούπολη τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καλή του πορεία. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με το Μιχάλη Κωνσταντίνου στο 37’, αλλά ο Ολυμπιακός καταφέρνει να ισοφαρίσει στο 60’ με κεφαλιά του Ιεροκλή Στολτίδη. Ο τελευταίος είχε πετύχει και νικητήριο γκολ με την ΑΕΚ, έτσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού, που σκόραρε και στα δύο πρώτα του ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags