Facebook Pixel ΑΕΚ: "Έφαγε" Μιλόγεβιτς ο Νταμπίζας - Ρισβάνης: "Αυτά θα κάνει στην ΑΕΚ" - Πάει συχνά στο Άγιο Όρος
| 2019-11-25 21:18:00

"Έφαγε" Μιλόγεβιτς ο Νταμπίζας - Ρισβάνης: "Αυτά θα κάνει στην ΑΕΚ" - Πάει συχνά στο Άγιο Όρος

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έφαγε" Μιλόγεβιτς ο Νταμπίζας - Ρισβάνης: "Αυτά θα κάνει στην ΑΕΚ" - Πάει συχνά στο Άγιο Όρος

Tα… πάντα όλα για τον Βλάνταν στο sportdog!

Μετά την ισοπαλία με τον Άρη έγινε πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η ΑΕΚ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δεύτερη αλλαγή προπονητή στη σεζόν, με το όνομα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να αποτελεί επιθυμία των περισσότερων ανθρώπων στα ανώτατα κλιμάκια της διοίκησης της ομάδας του Δικέφαλου αετού. 

Δεδομένα αποτελεί μία πολύ δύσκολη περίπτωση, καθώς η Ένωση δεν είναι η μόνη που ενδιαφέρεται να εντάξει τον Σέρβο στο δυναμικό της. Για τον ίδιο όμως, οι Κιτρινόμαυροι αποτελούν ένα πολύ καλό σκαλοπάτι για σταθερότερη εξέλιξη της καριέρας του. 

Συν τοις άλλοις, το προφίλ του 49χρονου τεχνικού θα μπορούσε να δέσει ιδανικά με τις ανάγκες της ΑΕΚ, η οποία έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε αγωνιστικό επίπεδο και να χτίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. 

Η προπονητική πορεία του Μιλόγεβιτς ξεκίνησε από την Τσουκαρίτσκι το 2006 ως βοηθός, το μεγάλο άλμα στην καριέρα του όμως έγινε δέκα χρόνια αργότερα, στην Κύπρο και τον πάγκο της Ομόνοιας.
 

Έφυγε λόγω Νταμπίζα

"Όταν είχε έρθει δεν είχε καθόλου background. Είχε κάνει μία χρονιά στην Τσουκαρίτσκι, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο και τους έβγαλε δεύτερους στο πρωτάθλημα. Ήταν ένας προπονητής πολλά υποσχόμενος. Στην Ομόνοια η θητεία του ήταν βραχύβια, οι εντυπώσεις που άφησε όμως ήταν πολύ θετικές. Ήξερε το αντικείμενό του, μελετούσε και είχε πολύ καλή σχέση με τους παίκτες. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε έρεισμα στον κόσμο. Φαινόταν ότι είχε όρεξη να δουλέψει και να προχωρήσει", θυμάται μιλώντας στο sportdog ο Κύπριος δημοσιογράφος, Πέτρος Παπαγιώργης και στη συνέχεια έφερε στη μνήμη του το λόγο που έφυγε από την ομάδα της Λευκωσίας. 

"Είχε έρθει ο Νταμπίζας ως τεχνικός διευθυντής. Όταν κάθισαν να συζητήσουν μεταξύ τους πώς θα δουλέψουν δεν τα βρήκαν. Θεωρώ ότι ο ίδιος πίστεψε ότι θα τον καπέλωνε ο Νταμπίζας. Δεν ήθελε να είχε από πάνω του τον οποιονδήποτε. Έτσι έφυγε. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι οι Ομονοιάτες αναπολούν αυτόν τον προπονητή", συμπληρώνει ο ρεπόρτερ της Ομόνοιας.


 

Ρισβάνης: "Οικογένεια με Μιλόγεβιτς"

Ο Μιλόγεβιτς είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας τόσο ως παίκτης (ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Απόλλων, Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Ακράτητος) όσο και ως προπονητής. Στον Πανιώνιο άφησε το στίγμα του τη σεζόν 2016-2017, στο τέλος της οποίας ο Πανιώνιος τερμάτισε στην 5η θέση με 52 βαθμούς. Ένας από τους παίκτες που δούλεψαν μαζί του ήταν ο Σπύρος Ρισβάνης, ο οποίος έχει τις καλύτερες αναμνήσεις και μιλώντας στο sportdog εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του παλιού προπονητή του.

"Ήρθε μετά από μία επιτυχημένη χρονιά και η ομάδα τερμάτισε μαζί του στην ίδια θέση. Ήταν καλά με όλους τους παίκτες πολύ καλά. Αυτό ήταν το σημαντικότερο. Για να καταλάβετε, όταν έφυγε, ήμασταν όλοι στενοχωρημένοι. Ήμασταν όλοι μία οικογένεια με τον Μιλόγεβιτς. Αυτόν που τον έκανε να ξεχωρίζει, ήταν ότι μας έκανε να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Έπαιρνε από τον παίκτη το 100%", αναφέρει αρχικά ο στόπερ του Ατρομήτου.

Βρίσκεται ο Μιλόγεβιτς σε ετοιμότητα για την επιστροφή στην Ελλάδα για μία μεγαλύτερη ομάδα; "Νομίζω πως ναι. Έχει κάνει τρομερά πράγματα στον Ερυθρό Αστέρα. Το αξίζει", απαντά και συμπληρώνει: "Εγώ προσωπικά του εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου και πάντα ήθελα να το δηλώσω δημοσίως. Είναι ένας άνθρωπος που με βοήθησε πολύ. Άλλαξε την ψυχολογία μου και τον τρόπο παιχνιδιού μου. Μου έδωσε ελευθερία".

Πώς μπορεί να μαζέψει την κατάσταση στην ΑΕΚ; Γιατί η αποστολή θα είναι πολύ δύσκολη. "Νομίζω ότι με τη σωστή διαχείριση που ξέρει να κάνει, θα τα καταφέρει. Νομίζω είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά οι παίκτες τον εμπιστεύονται και τον υπολογίζουν όλοι, είτε παίζουν είτε όχι. Έχει τον σεβασμό όλων. Αυτό είναι το σημαντικότερο", υποστηρίζει ο Σπύρος Ρισβάνης.
 

Πάει συχνά στο Άγιο Όρος

Στον Ερυθρό Αστέρα πίνουν νερό στο όνομα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου συμπλήρωσε 100 νίκες (25 ισοπαλίες και 14 ήττες) στον πάγκο της ομάδας, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ. "Είναι προφανώς ό,τι καλύτερο συνέβη στον Ερυθρό Αστέρα από το 1991 (σ.σ.κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών). Είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ομάδας τον 21ο αιώνα. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα χτίσει το σύνολο που οικοδόμησε τις τελευταίες 3 χρονιές. Γιατί τη χρονιά πριν έρθει, η ομάδα έχασε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όλοι ήταν απογοητευμένοι. Ο Μιλόγεβιτς βελτίωσε τη νοοτροπία και η ομάδα εισήλθε στους ομίλους του Champions League για δύο συνεχόμενες χρονιές. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει", αναφέρει στο sportdog ο Σέρβος δημοσιογράφος, Γιόβαν Τέρζιτς. 

Πώς δουλεύει ο Μιλόγεβιτς με τους ποδοσφαιριστές; "Στην προπόνηση μιλά πολύ στους παίκτες. Πολλές φορές σταματά την προπόνηση και μιλά για 20 λεπτά προκειμένου να εξηγήσει στον έναν και στον άλλο ποδοσφαιριστή τι πρέπει να κάνει, πώς να σταθεί, πώς να κινηθεί. Μετά συνεχίζεται να παίζει η μπάλα και μετά από 2-3 λεπτά σταματά ξανά για να μιλήσει. Αλλά είναι πολύ ήρεμος. Δεν φωνάζει στους παίκτες", απαντά και συνεχίζει: "Έχει πολύ μεγάλη υπομονή. Αυτό όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του το οφείλει στο γεγονός ότι διαβάζει πολλά βιβλία για την ψυχολογία και τη θρησκεία. Είναι βαθύτατα θρησκευόμενος άνθρωπος. Πάει συχνά στο Άγιο Όρος". 

Ποιες είναι οι σχέσεις του με τους παίκτες; "Είναι φίλος κατά κάποιον τρόπο. Είναι όμως πολύ επαγγελματίας. Δεν του αρέσει να κάνει αστεία. Ζητά και από τους παίκτες του να είναι επαγγελματίες. Μιλάει πολυ με τους παίκτες του και αν έχουν προβλήματα είναι εκεί για να τα λύσει. Επίσης δεν του αρέσουν οι παίκτες που δεν τηρούν τους κανόνες, βγαίνουν έξω και μεθούν. Δεν θέλει προβλήματα. Θέλει οι παίκτες του να εκπροσωπούν το κλαμπ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", αποκαλύπτει ο ρεπόρτερ του Ερυθρού Αστέρα και συμπληρώνει: "Πολύ σημαντικός παράγων στο τιμ του είναι ο Μίλαν Κορσάνοβιτς. Είναι υπεύθυνος για τους παίκτες που έρχονται από τους νέους στην πρώτη ομάδα. Είναι το άτομο που μιλάει ο Μιλόγεβιτς για ένα 24ωρο για το ποδόσφαιρο. Σημειωτέον, ότι η διάταξη που προτιμά είναι το 4-2-3-1. Η ομάδα έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Δεν σκοράρει πολλά γκολ στα μεγάλα ματς".

Οι οπαδοί λατρεύουν τον Μιλόγεβιτς. "Τον αγαπούν πάρα πολύ. Γιατί αυτό που έκανε δεν το πίστευε κανείς. Είναι ο δεύτερος προπονητής που έχει 100 νίκες με την ομάδα. Ο πρώτος είναι ο Μίλιαν Μίλανιτς, πριν από δεκαετίες", αναφέρει ο Γιόβαν Τέρζιτς και καταλήγει: "Δεν ξέρω την κατάσταση στην ΑΕΚ. Είναι ικανός για τις μεγάλες ομάδες. Ξέρει να κερδίζει τίτλους. Οπότε πιστεύω ότι είναι ιδανική περίπτωση για την ΑΕΚ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη ανατροπή με Χουλτ - Φεύγει από την ΑΕΚ για άλλη ελληνική ομάδα - Δεν είναι ο Παναθηναϊκός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags