Facebook Pixel "Πουλάει" με 10 "μύρια" βασικό του ο ΠΑΟΚ;
| 2019-11-27 22:45:00

"Αντιγράφει" Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ - Τον πουλάει με +10 εκατ. - Πέφτουν υπογραφές - Απίθανο όνομα

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Αντιγράφει" Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ - Τον πουλάει με +10 εκατ. - Πέφτουν υπογραφές - Απίθανο όνομα

"Απειλεί" η UEFA. Ποιοι μετράνε μέρες. Νέος Πρίγιοβιτς!

Ανεξαρτήτως του τι λέγεται επισήμως ή διαρρέεται σχετικά, στον ΠΑΟΚ θα κάνουν πωλήσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο. Προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του συλλόγου, χωρίς προβλήματα από τη συνεχή καταστρατήγηση του Financial Fair Play και χωρίς το φλερτ με την ανοχή της ΟΥΕΦΑ για πιθανή τιμωρία (σίγουρα σοβαρότερη από τα μέχρι στιγμής πρόστιμα και τις αυστηρές προειδοποιήσεις για συμμόρφωση), μια τουλάχιστον παραχώρηση ποδοσφαιριστή τους, οι πρωταθλητές θα κάνουν.

Στην… επικίνδυνη ζώνη είναι σίγουρα οι δύο "καυτοί" διεθνείς Ελληνες, Γιαννούλης και Λημνιός και δευτερευόντως, ο Τσούμπα Άκπομ, για τον οποίο ομολογουμένως εκ μέρους του συλλόγου υπάρχει κινητικότητα το τελευταίο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί αρχικά αν υπάρχει (και τι είδους) αγορά για τον Αγγλο επιθετικό. Σε αυτούς που έχουν το καρτελάκι, όχι μόνο "δεν πωλείται", αλλά και "δεν συζητάμε" είναι ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο Πολωνός έχει κερδίσει θέση βασικού (στην εσωτερική μάχη με τον Άκπομ), είναι ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών και δικαιώνει με την πρόοδο και τις εμφανίσεις του την επιλογή που έκανε ο σύλλογος τον περασμένο Ιανουάριο να αντικαταστήσει με έναν άπειρο και άσημο Πολωνό τον αρχισκόρερ (τότε) της ομάδας, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Το περασμένο καλοκαίρι, όπως αποκάλυψε κατόπιν εορτής ο ίδιος ο Σφιντέρσκι, στα γραφεία του ΠΑΟΚ έφτασαν διάφορες προτάσεις, με πλέον ονομαστή αυτήν της Ντιναμό Μόσχας, ύψους (όπως λέγεται) 5 εκατ. ευρώ. Απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων από τον Δικέφαλο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχει προβλεφθεί στο συμβόλαιο του 22χρονου επιθετικού ρήτρα αποδέσμευσης 10 εκατ. ευρώ.

Χθες, οι συμπατριώτες του έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Λέστερ. Η αλήθεια είναι πως οι "αλεπούδες" αναζητούν ένα back up του Τζέιμι Βάρντι, έχουν όντως παρακολουθήσει παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ο Σφιντέρσκι όμως δεν βρίσκεται στα πλάνα τους. Για να είμαστε ακριβέστεροι, δεν βρίσκεται περισσότερο από το απλό τσεκάρισμα. Κοινός τόπος στο scouting των "αλεπούδων" πως μιλάμε για έναν άγουρο -για επίπεδο Πρέμιερσιπ- επιθετικό, χωρίς (κακά τα ψέματα) το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος να βοηθάει τον οποιονδήποτε (όχι μόνο τον Πολωνό) να κερδίσει πόντους στην αξιολόγηση ενός συλλόγου όπως η Λέστερ, η οποία κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ανεξαρτήτως λοιπόν της υπόσταση του εν λόγω σεναρίου, μπορεί να υπάρχουν… άλλα που δεν έχουν διαρρεύσει για τον Πολωνό. Σε κανένα όμως δεν υπάρχει πρόθεση καταβολής του buy-out του Σφιντέρσκι και σε κανένα ο ΠΑΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί πώληση του βασικού του φουνταριστού. Υπάρχει μάλιστα η πρόθεση, ακόμη και για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Πολωνού (πιθανότατα μετά το τέλος της επερχόμενης μεταγραφικής περιόδου) προκειμένου και να ανταμειφθεί με μια αύξηση των απολαβών του για τις καλές του εμφανίσεις, αλλά και να κατοχυρωθεί -ακόμη περισσότερο- ο ΠΑΟΚ με τη θέσπιση μιας ακόμη υψηλότερης από τα 10 εκατ. ευρώ ρήτρας αποδέσμευσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παντοδύναμος Σαββίδης! Φοβερή αγορά από το αφεντικό του ΠΑΟΚ - "Χτυπάει" τα πάντα, τρελή επένδυση

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags