Facebook Pixel Είδηση της τελευταίας στιγμής: Αθώος ο αστυνομικός υπεύθυνος για την τραγωδία του Χίλσμπορο!
| 2019-11-28 21:18:00

Είδηση της τελευταίας στιγμής: Αθώος ο αστυνομικός υπεύθυνος για την τραγωδία του Χίλσμπορο!

Sportdog Team
Είδηση της τελευταίας στιγμής: Αθώος ο αστυνομικός υπεύθυνος για την τραγωδία του Χίλσμπορο!

Μπήκε τέλος στην μακροβιότερη ποδοσφαιρική δικαστική διαμάχη.

Αθώο έκρινε το Ορκωτό Δικαστήριο του Preston Crown τον David Duckenfield, υπεύθυνου αστυνομικού στην τραγωδία του Χίλσμπορο πριν 30 χρόνια.

Ο 75χρονος -σήμερα- Duckenfield κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας των 95 φιλάθλων της Λίβερπουλ από βαριά αμέλεια (για το θάνατο του 96ου, που απεβίωσε μετά από διάστημα μεγαλύτερου του ενός έτους και μίας ημέρας, το νομικό καθεστώς της εποχής δεν του απέδιδε ευθύνες).

Το μεσημέρι της Πέμπτης (28/11) οι ένορκοι έκριναν αθώο τον αστυνομικό υπεύθυνο του «μαύρου» ημιτελικού ανάμεσα στους Κόκκινους και τη Νότιγχαμ, που πάσχει από μετατραυματικό στρες, και τον απάλλαξαν από την κατηγορία για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια.

Το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι «έκανε ό,τι ήταν αναμενόμενο για κάποιον στην οργανική του θέση», αναφορικά με το γεγονός πως άνοιξε όλες τις θύρες (και αυτές της εξόδου) της «καταραμένης» κερκίδας μόλις οκτώ λεπτά πριν τη σέντρα και με 2,000 φιλάθλους να περιμένουν εκτός γηπέδου, φαίνεται πως ήταν πειστικό για τους δέκα ενόρκους.

Η πολύκροτη υπόθεση, λοιπόν, κλείνει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι 96 ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα δεν θα ξαναγυρίσουν στο πλάι των δικών τους ανθρώπων, που έψαχναν δικαιοσύνη τόσα χρόνια.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags