Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τα... σαρώνει όλα ο Αλαφούζος - Τι φοβερό ζήτησε από Δώνη - Κρίσιμες ώρες στον Παναθηναϊκό!
| 2019-12-02 22:35:00

Τα... σαρώνει όλα ο Αλαφούζος - Τι φοβερό ζήτησε από Δώνη - Κρίσιμες ώρες στον Παναθηναϊκό!

του Νίκου Στεργίου
Τα... σαρώνει όλα ο Αλαφούζος - Τι φοβερό ζήτησε από Δώνη - Κρίσιμες ώρες στον Παναθηναϊκό!

Ριζικές αλλαγές στο Τριφύλλι. Ποιοι "τρέμουν". Ρεπορτάζ-φωτιά.

Το αποτέλεσμα ήρθε, οι τρεις βαθμοί κερδήθηκαν και πάλι όμως, για  ακόμη μια φορά με πολύ "αίμα". Ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρηθεί ο κερδισμένος της χθεσινής αγωνιστικής αφού με την επικράτηση του κόντρα στον Αστέρα κατάφερε να βάλει όλες πλέον τις ομάδες που βρίσκονται στην εξάδα (εκτός φυσικά του διδύμου κορυφής) σε απόσταση βολής.

Αυτό είναι το θετικό της κατάστασης. Η εικόνα του "τριφυλλιού" όμως κόντρα στους Αρκάδες, απείχε αρκετά από το να χαρακτηριστεί τέτοια. Για ένα ημίωρο καλός ο Παναθηναϊκός, όσο περνούσε όμως η ώρα τόσο και χειροτέρευε η απόδοσή του, για να φτάσει κόντρα σε μια παντελώς ακίνδυνη επιθετικά ομάδα να παίζει μαζικά άμυνα στο τέλος για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

"Νίκη που φτιάχνει νοοτροπία", τη χαρακτήρισε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος έδειξε με τις αλλαγές του στίγμα προθέσεων, αλλάζοντας τους τρεις από τους τέσσερις μεσοεπιθετικούς με τους οποίους ξεκίνησε το παιχνίδι και βάζοντας μέχρι, στο τέλος, και τον Κολοβέτσιο.  Ο στόχος επιτεύχθηκε, αλλά πλέον είναι σαφές πως δεν είναι το μόνο που αποζητάνε οι "πράσινοι" και ο κόσμος τους (γι’ αυτό και οι δυσφορία και οι αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια  και στο τέλος του παιχνιδιού).

Βελτίωση και πρόοδος είναι το ζητούμενο, κάτι που πέραν εκλάμψεων στα ντέρμπι, δεν εμφανίζουν οι "πράσινοι" εδώ και έναν χρόνο. Αυτονόητο πως τόσο ο Δώνης όσο και οι παίκτες του κρίνονται γι’ αυτό και το μόνο σίγουρο είναι πως βάσει της πρόσφατης δυναμικής επαναδραστηριοποίησης του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, κανείς και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν δεδομένο στην ομάδα. Κάτι που τουλάχιστον ο Έλληνας προπονητής το ξέρει καλά, αφού το έχει πληροφορηθεί από… πρώτο χέρι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο το τελευταίο τρίμηνο.

Γι’ αυτό και πέραν του θετικού ξεκινήματος για το "3/3" που απαίτησε με τις δηλώσεις του το "τρένο" πριν το ματς με τον Αστέρα, αναφερόμενος στα αμέσως επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, θα πρέπει πλέον να καταγράφονται πολλά περισσότερα στο γήπεδο από τη συγκομιδή, με το στανιό, βαθμών. Ο Παναθηναϊκός έχει  κάνει τέσσερις νίκες φέτος, οι τρεις εξ αυτών με 1-0 και παρότι "τρέχει" το  μεγαλύτερο του αήττητο σερί, με πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις, τα δύο του τελευταία σε Αγρίνιο και προχθές, έχουν επαναφέρει την εικόνα και τη συζήτηση στα προ Τούμπας επίπεδα. Κι αυτό δεν αρέσει καθόλου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε πληροφορία-φωτιά: "Χουνέρι" Αλαφούζου σε Ιβάν, "αρπάζει" καυτό όνομα - Κοντά σε συμφωνία!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags