Facebook Pixel Sportdog.gr | O υπέρμετρος εγωισμός του CR7 πληγώνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο
| 2019-12-04 23:15:00

O υπέρμετρος εγωισμός του CR7 πληγώνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Sportdog Team
O υπέρμετρος εγωισμός του CR7 πληγώνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Η απουσία του από την τελετή της φετινής Χρυσής Μπάλας επιβεβαίωσε πως ο Πορτογάλος superstar πολύ απλά δεν γνωρίζει πώς να χάνει με ψηλά το κεφάλι.

Αλήθεια, διεκδικούσε κι εκείνος την Χρυσή Μπάλα;" ήταν η σκωπτική απάντηση του Virgil Van Dijk, σε ερώτηση αναφορικά με την απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από την τελετή βράβευσης. Όχι, ο Πορτογάλος superstar δεν απουσίαζε επειδή δεν βρισκόταν στη λίστα με τους φιναλίστ αλλά επειδή, όπως τώρα τελευταία το συνηθίζει, αποφάσισε να μην παρευρεθεί σε μία εκδήλωση όπου λογικά δεν θα ήταν εκείνος το τιμώμενο πρόσωπο.

Σύμφωνα όσα γράφει η ιταλική έκδοση του περιοδικού Esquire, η ειρωνεία τώρα του Ολλανδού αμυντικού, ενός ποδοσφαιριστή που είχε κάθε λόγο να νιώθεις αδικημένος για την έκτη βράβευση του Lionel Messi, έριξε φως σε έναν ελέφαντα που κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και καιρό στο δωμάτιο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: Τον υπέρμετρο εγωισμό του CR7.

Είναι δεδομένο πως ο Cristiano έχει κάκιστη σχέση με την ήττα. Επί της ουσίας, πολύ απλά δεν μπορεί να την αποδεχθεί. Μάλιστα δείχνει ότι οι ήττες επί προσωπικού -κι όχι οι φορές που η ομάδα του χάνει- είναι εκείνες που τον κάνουν να χάνει τον έλεγχο και το μέτρο. Δεν αντέχει να είναι δεύτερος (ή στην περίπτωση της φετινής Χρυσής Μπάλας, τρίτος), δεν αντέχει να γίνεται αλλαγή παρά μονάχα όταν εκείνος το αποφασίζει, δεν μπορεί να ανεχθεί τα φώτα των προβολέων να πέφτουν σε κάποιο άλλο πέρα από το δικό του λαμπερό πρόσωπο. Κάτι που, όμως, όσο περνούν τα χρόνια κι όπως είναι φυσικό συμβαίνει όλο και πιο συχνά.

Ενδιαφέρον, μάλιστα, παρουσιάζει το γεγονός ότι αυτή η συμπεριφορά δεν περιορίζεται στον CR7 αλλά φαίνεται να αποτελεί σήμα κατατεθέν της οικογένειάς του. Πέρσι ήταν η μητέρα του, Maria Dolores, που λίγο έως πολύ έκανε λόγο για μία παγκόσμια συνωμοσία ενάντια στον γιο της, ενώ φέτος η αδερφή του Katia ανέλαβε την υπεράσπισή του μέσα από το Instagram. "Virgil, θα πρέπει πρώτα να κερδίσεις τους τίτλους που έχουν πραγματική αξία κι ύστερα τα ξαναλέμε. Όταν θα έχεις μία συλλογή από πραγματικά σημαντικά τρόπαια, τότε μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να μιλήσουμε για τον Cristiano" σημείωσε πολύ δεικτικά.

Ο Ρονάλντο κέρδισε τέσσερις φορές την Χρυσή Μπάλα ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο συμπαίκτης του τώρα όμως στην Γιουβέντους, Giorgio Chiellini δήλωσε ότι το 2018 η ομάδα της Μαδρίτης πίεσε ώστε το τρόπαιο να πάει στον Luca Modric για να παραμείνει στην ισπανική πρωτεύουσα. Μάλλον, όμως, κι εκείνος έχει κοντή μνήμη. Επαναλαμβάνουμε: Ο Πορτογάλος superstar τιμήθηκε τέσσερις φορές με το ύψιστο ατομικό βραβείο κατά την παραμονή του στη Ρεάλ. Κανείς, τελικά, δεν μπορεί με σιγουριά να πει ποια είναι αυτή η παγκόσμια συνωμοσία για την οποία κάνει λόγο ο στενός κύκλος του CR7.

Το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, εμπεριέχει και την έννοια του Fair Play, το concept της αποδοχής της ήττας με ψηλά το κεφάλι. Κάτι, δηλαδή, που ο CR7 αγνοεί επιδεικτικά.

Ας μιλήσουμε όμως με αριθμούς: Ο Ρονάλντο έκανε πέρσι άλλη μία καταπληκτική ατομικά σεζόν, αφού σκόραρε 28 φορές σε 43 αγώνες με τη φανέλα της Γιουβέντους ενώ παράλληλα κέρδισε το Scudetto. Αν όμως εκείνος νιώθει αδικημένος, όταν αποκλείστηκε μαζί με την ομάδα του Τορίνο από τους πιτσιρικάδες του Ajax στην οκτάδα του Champions League, τότε τι θα έπρεπε να λένε οι Van Dijk και Mané, οι οποίοι εκτός από καταπληκτικές ατομικές εμφανίσεις σήκωσαν στο τέλος και το βαρύτιμο τρόπαιο με τη Λίβερπουλ;

O υπέρμετρος εγωισμός του CR7 πληγώνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει αυτή η συμπεριφορά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν είναι τωρινή, ούτε είναι η πρώτη φορά που την παρουσιάζει. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του οι ενδείξεις ήταν εκεί: Όταν δεν φαινόταν να πανηγυρίζει τα γκολ της Ρεάλ παρά μόνο όταν ήταν δικά του· όταν μούτρωνε επειδή γινόταν αλλαγή· όταν δεν μπορούσε να ανεχθεί την παρουσία του Gareth Bale δίπλα του· όταν έκανε σαν τρελός στην παραμικρή υπόνοια ότι κάποιος διαιτητής τον έχει -έστω άθελά του- αδικήσει. Η γκρίνια του ήταν πάντα εκεί και μέσα από τα χρόνια έχει γίνει παροιμιώδης, σαν ένα κακό ανέκδοτο.

Ίσως όμως, πάλι, αυτός ο υπέρμετρος εγωισμός να είναι κι εκείνος που τον έχει μετατρέψει όλα αυτά τα χρόνια σε μία μηχανή γκολ, σε έναν υπεραθλητή που διατηρεί το σώμα του με κόπους και βάσανα που θα έκαναν οποιονδήποτε άλλοτε να λυγίσει, σε έναν ποδοσφαιριστή που έχει κερδίσει τα πάντα στο διάβα του. Απλά, υπάρχει μία σημείωση με μικρά γράμματα που ίδιος φαίνεται να αγνοεί: Το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, εμπεριέχει και την έννοια του Fair Play, το concept της αποδοχής της ήττας με ψηλά το κεφάλι. Κάτι, δηλαδή, που ο CR7 αγνοεί επιδεικτικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags