Facebook Pixel ΑΕΚ: Η πρώτη μεταγραφή Καρέρα - Αυτούς "τελειώνει" - Στον πάγκο μεγάλο όνομα
| 2019-12-06 12:14:00

"Βόμβες" Καρέρα στην ΑΕΚ - Η πρώτη του μεταγραφή - Αυτούς "τελειώνει" - Στον πάγκο top όνομα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Βόμβες" Καρέρα στην ΑΕΚ - Η πρώτη του μεταγραφή - Αυτούς "τελειώνει" - Στον πάγκο top όνομα!

Πού θέλει ενίσχυση, τι θα κάνει με Χουλτ, ποιον αλλάζει θέση. 

ΑΕΚ: Όσο πρώιμο κι αν είναι να γίνει αξιολόγηση του ρόστερ μιας ομάδας βάσει των όσων συνηθίζει να δουλεύει και να εφαρμόζει στην καριέρα του ένας προπονητής, χωρίς καν αυτός να την έχει αναλάβει, άλλο τόσο ενδεχομένως χρήσιμο να είναι τι περιμένει την Ένωση στο -πιθανότατο πλέον- ενδεχόμενο να επικυρώσει σήμερα την προφορική συμφωνία που έχει με τον Μάσιμο Καρέρα.

Γνήσιο τέκνο της… παραδοσιακής ιταλικής σχολής και για χρόνια συνεργάτης του Αντόνιο Κόντε, του πιο γνωστού εκφραστή του 3-5-2 στην σύγχρονη εποχή, ο 55χρονος τεχνικός δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει διαφορετικό σχήμα από το συγκεκριμένο, όπου κι αν έχει δουλέψει. Σπάνια το διαφοροποιεί και αν το κάνει, δεν αφορά την τριάδα της άμυνας, αλλά τη μεσοεπιθετική διάταξη, η οποία και τότε μετατρέπεται σε 3-4-3 (χωρίς πάντως να το συνηθίζει ιδιαίτερα).

Ταιριάζει συνεπώς κάτι τέτοιο στην ΑΕΚ; Πέραν φυσικά της όποιας αξιολόγησης του δυναμικού που θα κάνει ο νέος προπονητής, το προφανές που προκύπτει αφορά την έλλειψη αρκετών πλέον κεντρικών αμυντικών.

Η Ένωση ποσοτικά έχει τέσσερις στο ρόστερ της, με τον Μιχάλη Μπακάκη να παίζει κατά συνθήκη όταν εφαρμόζει το 3-5-2, ωστόσο με τον Όγκνιεν Βράνιες φευγάτο, τον Ντμίτρο Τσιγκρίνκσι ευπαθή, τον Στράτο Σβάρνα "λίγο" και τον Μάριο Οικονόμου σταθερά σε πτωτική πορεία, είναι ξεκάθαρο πως ένας προπονητής ο οποίος στηρίζεται σε αμυντική τριάδα θα πρέπει το κύριο βάρος της ενίσχυσης που θα ζητήσει να αφορά τη συγκεκριμένη γραμμή.

Έτσι κι αλλιώς, ο Ίλια Ίβιτς εν όψει καλοκαιριού έψαχνε (τουλάχιστον) δύο στόπερ, πλέον ίσως αυτός ο αριθμός να είναι λογικός ακόμη και άμεσα.

Στα αριστερά, υπάρχει ο Έλντερ Λόπες. Πέρυσι ήταν πολύ καλός, φέτος όμως, στο ματς με τον ΠΑΟΚ, που ο Νίκος Κωστένογλου του έδωσε όλη την πλευρά σε διάταξη 3-5-2 ο Δικέφαλος έκανε… πάρτι από την πλευρά του. Είναι ένα ερωτηματικό αν θα αλλάξει η μοίρα του Νίκλας Χουλτ, ο οποίος πάντως σε τέτοια διάταξη δεν έχει αγωνιστεί στην καριέρα του.

Ανάλογο το στάτους και στο κέντρο του γηπέδου. Ο Μάσιμο Καρέρα θέλει να παίζει με έναν καθαροαίμο αμυντικό χαφ, συνήθως υψηλόσωμο (που δεν υπάρχει) και έναν πιο... οκτάρι. Επίσης δεν υπάρχει, αλλά μπορεί να... δημιουργηθεί (Γαλανόπουλος).

Το δεύτερο μεγάλο ερωτηματικό αφορά τους ακραίους. Προφανώς σε μια τέτοια διάταξη, εξτρέμ, δεν υφίστανται. Έτσι κι αλλιώς, η Ένωση δεν διαθέτει καθαροαίμους, οπότε λογικό είναι να περιμένουμε πλέον τον Πέτρο Μάνταλο σε πιο κεντρικό ρόλο, το ζήτημα όμως είναι πως ο ένας που έχει, ο Ντανιέλε Βέρντε, πού και πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί σε έναν τέτοιο σχηματισμό;

Και επίσης, είναι σαφές πως σε μια τέτοια διάταξη, μαζί στην ίδια ενδεκάδα, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα και Βέρντε, δεν χωράνε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ταραχή! Όνομα από Σούπερ Λιγκ θέλει ο Μαρινάκης στην επίθεση - Τον "κλέβει" από την ΑΕΚ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags