Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Τελειωμένοι" τρεις στον ΠΑΟΚ - Φεύγει ονοματάρα - Γλιτώνει 4 εκατ. - Βάζει "φωτιά" στην Τούμπα;
| 2019-12-11 20:08:00

"Τελειωμένοι" τρεις στον ΠΑΟΚ - Φεύγει ονοματάρα - Γλιτώνει 4 εκατ. - Βάζει "φωτιά" στην Τούμπα;

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Τελειωμένοι" τρεις στον ΠΑΟΚ - Φεύγει ονοματάρα - Γλιτώνει 4 εκατ. - Βάζει "φωτιά" στην Τούμπα;

Αρχίζει το ξεσκαρτάρισμα. Ποιος είναι... αγκάθι. Τι θα γίνει.

ΠΑΟΚ: Γνωστή από το Σάββατο η προτεραιότητα του ΠΑΟΚ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Όπως άλλωστε ξεκαθάρισε ο Μάριο Μπράνκο, αυτό που επιβάλλεται στον Δικέφαλο είναι ο περιορισμός του αριθμού των παικτών, αφού πλέον δεν υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί το σκεπτικό του καλοκαιριού, του "χτισίματος" δηλαδή ενός ρόστερ ικανού να ανταποκριθεί σε τρεις διοργανώσεις.

Δεδομένο πως παίκτες που δεν υπολογίζονται, όπως οι Στοχ, Λάμπρου και πιθανότατα Μιχάι, αποχωρούν από την Τούμπα στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Ανεξαρτήτως της πρόθεσης και τελικά πώλησης ή όχι ποδοσφαιριστών των πρωταθλητών, οι συγκεκριμένες αποδεσμεύσεις δεν λύνουν το πρόβλημα του Financial Fair Play. Για την ακρίβεια, ούτε καν το ελαφρύνουν.

Το θέμα στον ΠΑΟΚ είναι να βρεθεί λύση με ποδοσφαιριστές που έχουν "βαριά" συμβόλαια και δεν υπολογίζονται. Για διάφορους λόγους. Νούμερο ένα σε αυτήν τη λίστα, φυσικά, ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός είναι εκτός δράσης ακριβώς έναν χρόνο. Τελευταίο του παιχνίδι στις 17 Δεκεμβρίου του 2018. Εκτοτε, λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού του στον αχίλλειο είναι στα πιτς.

Και μπορεί στον ΠΑΟΚ κατά καιρούς να εμφανίζονται εγκωμιαστικές δηλώσεις για την προσπάθεια που καταβάλλει ο άλλοτε διεθνής Σουηδός να επιστρέψει στα γήπεδα, ωστόσο φως δεν φαίνεται. Στην ηλικία του, περπατάει άλλωστε στα 34 και με τη σωματοδομή του, δεν είναι μάλιστα υπερβολικό να εκτιμηθεί πως ένας τόσος σοβαρός τραυματισμός μπορεί να είναι και καταλυτικός αναφορικά με την καριέρα του Βέρνμπλουμ.

Στον ΠΑΟΚ,  λογικό είναι, τα 4 εκατ. ευρώ που τους κοστίζει, μεικτά, για τον επόμενο 1,5 χρόνο του συμβολαίου του να φαντάζουν όχι απλώς "βουνό", αλλά και περιττά για έναν ποδοσφαιριστή με τόσο σοβαρό τραυματισμό, τόση μεγάλη απουσία και χωρίς την παραμικρή πλέον εγγύηση επιστροφής ή έστω, υγιούς και "κανονικής" επιστροφής.

Η πρώτη και κύρια λοιπόν προσπάθεια των ανθρώπων του Δικεφάλου θα είναι να βρεθεί μια συναινετική λύση με τον Σουηδό προκειμένου είτε να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιό του (και έτσι να πάρει  μια τεράστια ανάσα ως προς το μέγεθος του μισθολογίου) είτε να το αναπροσαρμόσει, προφανώς με μια σαφέστατη μείωση.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Βέρνμπλουμ σε αυτή τη φημολογούμενη (αλλά πιθανότατη) ενέργεια εκ μέρους του ΠΑΟΚ, αφού ανεξαρτήτως των υπολοίπων, έχει το "όπλο" του εγγυημένου συμβολαίου και κάλλιστα μπορεί να το αξιοποιήσει. Τέτοια στάση πάντως και συμπεριφορά, μέχρι στιγμής, ο Σουηδός δεν έχει δείξει στη θητεία του στην Τούμπα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον διώχνει από τον ΠΑΟΚ ο Φερέιρα - Στον... κουβά τα εκατομμύρια του Σαββίδη - Δεν είναι ο Στοχ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags