Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Απόφαση για Τσιμίκα - "Τέλος" ο Μεριά - Τι θα γίνει με τον Λάζαρο;
| 2019-12-12 12:32:00

Οριστική απόφαση για Τσιμίκα - "Τέλος" ο Μεριά - Ψάχνει αντι-Μπενζιά - Τι θα γίνει με Λάζαρο

του Παναγιώτη Νικολάου
Οριστική απόφαση για Τσιμίκα - "Τέλος" ο Μεριά - Ψάχνει αντι-Μπενζιά - Τι θα γίνει με Λάζαρο

Αλλάζουν πολλά στον Ολυμπιακό. Τον "σώζουν" Σισέ, Σουντανί!

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: Πέρασε λοιπόν και το χθεσινό για τον Ολυμπιακό. Με πολύ άγχος, επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια και πίεση όσο περνούσε η ώρα και το γκολ δεν έρχονταν, ωστόσο τέλος καλό για τους Ερυθρόλευκους. Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα επιβεβαίωσε μερικά από τα δεδομένα που εν πολλοίς θα καθορίσουν και τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου εν όψει Ιανουαρίου.

Πρώτον, ο Κώστας Τσιμίκας δεν πρόκειται να φύγει. Εξαιρετικό και το χθεσινό του ματς, σερί αυτά που στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο που έχει ανταποκριθεί άριστα και με τουλάχιστον δύο να περιμένουν ακόμη τον Φεβρουάριο στο Γιουρόπα Λιγκ, εύλογα, η πρόθεση που έτσι κι αλλιώς υπήρχε στον Πειραιά για να μη γίνει η παραμικρή κουβέντα σε ενδεχόμενο πώλησή του τον Ιανουάριο, παγιώνεται. Κι αυτό γιατί είναι σαφές πως μόνο προς τα... πάνω  μπορεί να κινηθεί και στο δεύτερο μισό της σεζόν η μετοχή του.

Ο Γιασίν Μεριά δεν είναι καλά. Καθόλου καλά. Τρομακτική ανασφάλεια, κάκιστη ψυχολογία. Ελλείψει άλλων επιλογών όμως, έπαιξε χθες. Από εδώ και πέρα όμως, με τον Παπ Αμπού Σισέ να επιστρέφει σιγά σιγά, τον Ουσεϊνού Μπα να (προβλέπεται πως) παίρνει χρόνο συμμετοχής και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο "χρυσή" εφεδρεία, είναι δύσκολο να πιθανολογήσει κανείς πως οι Ερυθρόλευκοι θα βγουν στην αγορά για στόπερ. Απλώς, το πιο πιθανό είναι, να αλλάξει (ειδικά από την αρχή της επόμενης χρονιάς) η ιεραρχία στους στόπερ.

Παρότι με τρεις μέσους όλους και όλους, ο Γιασίν Μπενζιά πήρε χρόνο συμμετοχής μόνο στο τέλος και αφού ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί. Σαφές ότι δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πέδρο Μαρτίνς ο Γαλλολαλγερινός. Κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες πως ο Πορτογάλος θέλει να του δώσει παραπάνω χρόνο.

Το πιθανότερο είναι πως μία-δύο ευκαιρίες ως τα μέσα Ιανουαρίου, θα τις πάρει. Και θα επαναξιολογηθεί. Αν δεν τις αρπάξει, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι τόσο ως προς το δικό του μέλλον όσο και ως προς ενδεχόμενη κίνηση για προσθήκη μέσου στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Στους εξτρέμ είναι προφανές πως η φόρα με την οποία ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς μπήκε στη χρονιά έχει εξανεμιστεί, ο Μάξι Λοβέρα όσο και αν γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί στα άκρα δεν είναι ακραίος. Εύλογα -όπως έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ- ο Πέδρο Μαρτίνς έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα εν όψει Ιανουαρίου την προσθήκη ενός εξτρέμ. Θα γίνει, με μόνη εξαίρεση να επιστρέψει στο 100% ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ως προς τους επιθετικούς τώρα. "Φώναζε" και χθες η απουσία του Σουντανί. Το καλοκαίρι λόγω της έλλειψης ρυθμού από τον τραυματισμό του δεν δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα, πλέον όμως, θα μπει κανονικά σε αυτήν για τα νοκ-άουτ του Γιουρόπα, οπότε τα όποια ερωτηματικά αναφορικά με πιθανή λειψανδρία στο "κουτί" αυτομάτως απαντώνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ασύλληπτο: Έφυγε από τον Ολυμπιακό ως "παλτό" και πήρε μεταγραφή 15.000.000 - Δεν υπάρχει!!!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags