Facebook Pixel Sportdog.gr | «Back to the future» στο... 2013 για Βαλένθια!
Ποδόσφαιρο
| 2019-12-12 16:30:00

«Back to the future» στο... 2013 για Βαλένθια!

Sportdog Team
«Back to the future» στο... 2013 για Βαλένθια!

Εκείνη τη σεζόν η ισπανική ομάδα με προπονητή τον Μαουρίσιο Πελεγκρίνο κατέκτησε την δεύτερη θέση του ομίλου.

Όπως και το 2013 τότε που είχε διώξει τον προπονητή που την είχε φέρει στους 16 έτσι και τώρα η Βαλένθια κάνοντας το ίδιο κόλπο νωρίτερα βέβαια με την απομάκρυνση του Μαρθελινο, κατάφερε μετά την σπουδαία νίκη σε βάρος του Άγιαξ στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» να περάσει στα νοκ αουτ του Champions League για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια.

Εκείνη τη σεζόν η ισπανική ομάδα με προπονητή τον Μαουρίσιο Πελεγκρίνο κατέκτησε την δεύτερη θέση του ομίλου έχοντας τους ίδιους πόντους με την Μπάγερν Μονάχου (η γερμανική ομάδα είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι στο Allianz Arena με 2-1, ενώ το δεύτερο στο Μεστάγια έληξε ισόπαλο με 1-1).

Η Μπάτε Μπορίσοφ πήρε την τρίτη θέση με αποτέλεσμα να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τελευταία στον όμιλο τερμάτησε η Λίλ με μόλις τρεις βαθμούς. Χαρακτηριστικό πως παρά την καλή εικόνα της ομάδας, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να "λύσει" την συνεργασία της με τον Αργεντινό τεχνικό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, να αναλάβει το "τιμόνι" του συλλόγου.

Η κληρωτίδα εβγαλε δύσβατο αντίπαλο για τους Ισπανούς, μιας και στον δρόμο τους έπεσε η-ανερχόμενη τότε-Παρί Σεν Ζερμεν. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στις 12 Φλεβάρη του 2013 στο Μεστάγια με τους "Παριζιάνους" να επικρατούν με 2-1 χάρη στα γκολ των Λαβέτσι και Χαβιέρ Παστόρε. Το τέρμα από πλευράς γηπεδούχων πέτυχε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Αντίλ Ραμί.

Στον επαναληπτικό παρά το γεγονός πως οι "νυχτερίδες" πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ζόνας, εν τέλει η Παρί ισοφάρισε με τον Λαβέτσι σε 1-1 και τελικά προκρίθηκε στην προ ημιτελική φάση.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι και στις δυο τελευταίες προκρίσεις της ισπανικής ομάδας για τους 16 της διοργάνωσης ο προπονητής που ξεκίνησε την σεζόν δεν την ολοκλήρωσε (φέτος ο Μαρθελίνο αποχώρησε και ανέλαβε ο Άλμπερτ Θελάδες).

Βέβαια το 2012-13 προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλο, ενώ φέτος κατέκτησε την πρώτη θέση, αφούη άφησε δεύτερη την Τσέλσι, στέλνοντας...τον Άγιαξ στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags