Facebook Pixel ΟΦΗ – Άρης: Θρίαμβος του ΟΦΗ και... πάνω από την ΑΕΚ – «Πάτησε» τον Άρη με τριάρα και ανατροπή!
| 2019-12-14 19:11:00

Θρίαμβος του ΟΦΗ και... πάνω από την ΑΕΚ – «Πάτησε» τον Άρη με τριάρα και ανατροπή!

Sportdog Team
Θρίαμβος του ΟΦΗ και... πάνω από την ΑΕΚ – «Πάτησε» τον Άρη με τριάρα και ανατροπή!

Τεράστια νίκη με 3-1 για τους Κρητικούς.

ΟΦΗ – Άρης: Μία ακόμα μεγάλη νίκη πανηγύρισε εντός έδρας ο ΟΦΗ, ο οποίος παρότι βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφερε να νικήσει τον Άρη με 3-1 και να... σκαρφαλώσει έστω και προσωρινά στην τρίτη θέση με 22 βαθμούς, έναν παραπάνω από την ΑΕΚ που έχει ματς λιγότερο.

Την ίδια ώρα, τα... μαύρα σύννεφα αυξάνονται στους Θεσσαλονικείς, καθώς με την ήττα αυτή η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ έμεινε στους 18 βαθμούς και εκτός εξάδας που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο Άρης πάντως ξεκίνησε ιδανικά στο ματς αφού μόλις στο 12’ ο Ιντέγε έκανε το 0-1, ωστόσο ο Βαζ στο 30’ ισοφάρισε και στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε τρία λεπτά, ο ΟΦΗ με γκολ των Φερέιρα και Φιγκεϊρέδο στο 71’ και 73’ αντίστοιχα πήρε τη νίκη με 3-1!

Ο Αρης ξεκίνησε φουριόζος το παιχνίδι. Μόλις στο πρώτο λεπτό άγγιξε το γκολ με τον Σωτηρίου να λέει «όχι» στον Λάρσον, με τον Ιντέγε, στο 7' να σκοράρει και να επιστρέφει στα γκολ, έπειτα από αρκετές αγωνιστικές.

Μέχρι και το 15' οι Κίτρινοι ήταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, μη επιτρέποντας στον ΟΦΗ να αναπτύξει τις αρετές του παιχνιδιού του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Κρητικοί, έμοιαζαν σαν να πάτησαν ένα... κουμπί και να αφυπνίστηκαν. Ο λογαριασμός μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, είχε 7 τελικές (9 συνολικά στο πρώτο μέρος, 16 στον αγώνα), ένα γκολ με τον Βαζ, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Κοροβέση και σωρεία ευκαιριών, με τον Κουέστα να σώζει σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα του. 

Στο 41' ο Αρης «φωνάζει» για πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπα από τον Κουτρουμπή, ενώ ο ΟΦΗ έχασε τον κορυφαίο φετινό του παίκτη, Σεμέδο, με πρόβλημα στον ώμο (σ.σ. εξάρθρωση). Τη θέση του πήρε ο Σόουζα Φερέιρα που έμελλε να γίνει ο παίκτης «κλειδί» για τους Κρητικούς και αυτό διότι στο 70' «χτύπησε» με γκολ αλά... Ιντέγε, βάζοντας μπροστά την ομάδα του, φέρνοντας τούμπα το σκορ του αγώνα.

Δύο λεπτά αργότερα η σειρά ενός άλλου Βραζιλιάνου, του Φιγκεϊρέδο, να βρει χώρο στην κόντρα επίθεση και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Κουέστα που δεν είχε απάντηση. Μάλιστα, ο ΟΦΗ είχε και δοκάρι στο 76' για να πετύχει και τέταρτο γκολ.

Επί της ουσίας το δίλεπτο αυτό ξέσπασμα του ΟΦΗ έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα με τους Κρητικούς - έστω και προσωρινά - να ανεβαίνουν στην τρίτη θέση με 22 βαθμούς, ενώ ο Αρης που γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από επτά παιχνίδια να μένει στους 18 και εκτός προνομιούχου εξάδας.

ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτηρίου 8-Μαρινάκης 7 Κοροβέσης 8 Κουτρουμπής 7 Γιαννούλης 7-Σακόρ 8 Νέιρα 7-Βαζ 7 (77’ Στάικος 6) Σεμέντο 7 (λ. τ. 37’ Φερέιρα 7) Τσιλιανίδης 8-Φιγκεϊρέντο 7 (89’ Μάνος).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Σίμος 8
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Κουέστα 6-Σούντγκρεν 6 Σάσα 6 Ρόζ 6 Βέλεθ 6-Μπα 7 Ματίγια 7 (88’ Τόνσο)-Φετφατζίδης 7 Γκαμα 6 (68’ Μαντσίνι 6) Λάρσον 6 (79’ Ντιγκινί 6)-Ιντέγε 7.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags