Facebook Pixel Sportdog.gr | Το ξέρατε αυτό για Καρέρα; Στα εκτός έδρας τα βρίσκει σκούρα! Μετρά ήττες
| 2019-12-14 19:40:00

Το ξέρατε αυτό για Καρέρα; Στα εκτός έδρας τα βρίσκει σκούρα! Μετρά ήττες

Sportdog Team
Το ξέρατε αυτό για Καρέρα; Στα εκτός έδρας τα βρίσκει σκούρα! Μετρά ήττες

Η παράδοση δεν ευνοεί τον Ιταλό τεχνικό της ΑΕΚ.

Η αποστολή της ΑΕΚ στην Ξάνθη ήταν εκ των προτέρων ιδιαίτερα δύσκολη. Στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η Ένωση δεν «πατάει» καλά στο γήπεδο, παίζει σε μία παραδοσιακά δυνατή έδρα και δεν έχει περιθώριο για απώλειες. Παράλληλα, ο νέος προπονητής της, Μάσιμο Καρέρα, καλείται να ξεπεράσει ένα σοβαρό εμπόδιο στο ντεμπούτο του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, σ΄ένα ματς με ιστορική σημασία για τον ίδιο καθώς είναι το 100ο της προπονητικής του καριέρας.

Έως τώρα, οι αγώνες με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο Ιταλός σε ομάδες ή διοργανώσεις, εξάγουν αμφίδρομα συμπεράσματα ως προς το σημερινό ματς. Τόσο στη Γιουβέντους, όσο και στην Σπαρτάκ Μόσχας, ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος (που ήταν και ο πρώτος χρονικά) συνοδεύτηκε με νίκη για τον Καρέρα. Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Μανταίου στο ΑΠΕ, αμφότεροι ήταν εντός έδρας και εναντίον εύκολων αντιπάλων. Αντίθετα, γνώρισε τρεις ήττες και είχε μία ισοπαλία στην παρθενική του συμμετοχή στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Είχε ήττες εκτός έδρας στους προκριματικούς του Champions League και το κύπελλο Ρωσίας, ήττα εντός έδρας στο Europa League και μία ισοπαλία με την Τσέλσι στο Λονδίνο στους ομίλους του Champions League.

Συνεπώς, η παράδοση όσων αφορά την πρεμιέρα του είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική αφού στη Γιουβέντους και την Σπαρτάκ ξεκίνησε με νίκες. Όμως, όταν κλήθηκε να ντεμπουτάρει εκτός έδρας σε κάποια διοργάνωση, δεν πανηγύρισε επιτυχία.

Αναλυτικά

Ήταν 25 Αυγούστου 2012 όταν ο Καρέρα κάθισε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας ως πρώτος προπονητής. Η Γιουβέντους επικράτησε εύκολα 2-0 της Πάρμα με γκολ των Λιχστάινερ και Πίρλο στο β΄ ημίχρονο, ενώ είχε χάσει και πέναλτι με τον Βιδάλ στο α΄.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 8 Αυγούστου 2016, ο Ιταλός πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στη Σπαρτάκ Μόσχας στον εντός έδρας αγώνα με την Κρίλια Σαμάρα. Οι γηπεδούχοι επικρατούν δύσκολα 1-0 με κεφαλιά του Εστσένκο στο 70΄, εναντίον μιας ομάδας η οποία υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν.

Συνεπώς, το Σάββατο με αντίπαλο την Ξάνθη θα προσπαθήσει να πετύχει το «3 στα 3» σε αγώνες πρωταθλήματος.

Μόλις ένα μήνα μετά το ντεμπούτο του Καρέρα, η Σπαρτάκ βρίσκεται σε πολύ καλό «φεγγάρι», όμως υφίσταται ήττα-σοκ στο πρώτο ματς κυπέλλου της σεζόν. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 χάνει 1-0 από τη Χάμπαροσφκ, ομάδα Β΄ κατηγορίας, και αποκλείεται πρόωρα.

Ο Καρέρα οδήγησε τους Μοσχοβίτες στην κατάκτηση του τίτλου του 2017 και την απευθείας συμμετοχή σε όμιλο του Champions League (όπου είχε ήδη εμπειρία από τους αγώνες του με τη Γιουβέντους). Κατέκτησε την 3η θέση πίσω από τη Λίβερπουλ και τη Σεβίλη κι έτσι συνέχισε στους «32» του Europa League όπου το πρώτο ματς του Ιταλού στη διοργάνωση αυτή συνοδεύτηκε από ήττα 1-3 στη Μόσχα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Εκείνη τη σεζόν (2017/18) η ομάδα του κατετάγη 3η και συνεπώς έπρεπε να διεκδικήσει την παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση μέσω προκριματικών. Στον δρόμο της βρέθηκε ο ΠΑΟΚ και έτσι το πρώτο ματς του Καρέρα σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης έγινε στην Τούμπα στις 8 Αυγούστου 2018, ακριβώς δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του στον πάγκο της Σπαρτάκ. Σε ένα αξέχαστο ματς, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 πριν το 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς σε 3-2 στο ημίχρονο, ενώ ο Πασχαλάκης απέκρουσε πέναλτι του Κουϊνσι Πρόμες στο 70΄. Το 0-0 της ρεβάνς έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, ενώ η Σπαρτάκ μετατέθηκε στο Europa League.

Οσον αφορά τους ομίλους του Champions League, o Καρέρα είχε προλάβει να κάνει ντεμπούτο ως προπονητής της Γιουβέντους στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 στο «Σταμφορντ Μπριτζ» και στο 2-2 με την Τσέλσι η οποία προηγήθηκε με δύο γκολ του Όσκαρ. Όμως οι Βιδάλ και Κουαλιαρέλα έφεραν το ματς στα ίσια για την «Γηραιά Κυρία» κι αυτό ήταν το μοναδικό εκτός έδρας ντεμπούτο στο οποίο δεν ηττήθηκε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Αναζητά ακόμα την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε ντεμπούτο και θα έχει την ευκαιρία του την Κυριακή στα Πηγάδια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags