Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Αντώνης Τσακαλέας στο sportdog!
| 2019-12-15 15:50:00

"Αυτούς παίρνει τον Γενάρη - Τι γίνεται με Στοχ - Τρελός Σαββίδης - "Πρίγιοβιτς" ο Ολυμπιακός"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτούς παίρνει τον Γενάρη - Τι γίνεται με Στοχ - Τρελός Σαββίδης - "Πρίγιοβιτς" ο Ολυμπιακός"

Ατάκες που "ρίχνουν" την Τούμπα! Αντώνης Τσακαλέας στο sportdog...

ΠΑΟΚ: Μια απόλυτα τεκμηριωμένη ανάλυση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ έκανε στο sportdog ο Αντώνης Τσακαλέας, δημοσιογράφος που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ.

Αναφέρθηκε σε παίκτες που μπορεί να έρθουν ή μπορεί να αποχωρήσουν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, στον Ιβάν Σαββίδη και όσα έχει προσφέρει για να γίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά και στον Ολυμπιακό και τον τίτλο του πρωταθλητή.

"Αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση του Super3, καταλαβαίνει ότι δεν άρεσε στους οπαδούς τού Άρη το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει κάνει για αυτούς τη μισή δουλειά. Εννοώ ότι ρίχνει πυρά στον ΠΑΟΚ αλλά δεν κάνει τίποτα ως προς τον Ολυμπιακό, κυρίως λόγω και του Μέσου που φιλοξένησε τις δηλώσεις του. Η ανακοίνωση του Super3 στην ουσία είναι σαν να λένε αυτό που ήθελαν να πει ο πρόεδρός τους, ήθελαν να τα χώσει και στους δύο και όχι μόνο στον έναν. Έγινε μεγάλη προσπάθεια του Ολυμπιακού, επικοινωνιακά, από τη μία να βγει το θέμα δυνατά και από την άλλη να μείνει στην επικαιρότητα. Είναι θέμα στο οποίο όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις από εκείνους που θα πρέπει να τις δώσουν. Στο κάτω-κάτω της γραφής ακόμα κι αν δεν αποδειχτεί τίποτα μεμπτό, το οποίο πιστεύω ότι θα γίνει κιόλας, το κομμάτι του ο Ολυμπιακός το έκανε και πέταξε τη λάσπη του", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο γνωστός ρεπόρτερ που καλύπτει τα θέματα του ΠΑΟΚ.



Πλησιάζει ο Γενάρης και τα ρεπορτάζ που αφορούν την μεταγραφική ενίσχυση του Δικέφαλου πληθαίνουν. Τι ακριβώς ισχύει;

"Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει αν θα πάρει κάποιον παίκτη και αυτό είναι πολύ λογικό αυτό. Βγαίνει από τα νούμερα αυτό το πράγμα και δεν εννοώ τα οικονομικά. Έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος και σε αυτόν έχει κάνει μια συμμετοχή ως βασικός ο Μαουρίτσιο και δύο ο Βιεϊρίνια. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ είναι λες και τους παίρνει τον Ιανουάριο αυτούς τους δύο παίκτες. Και το λέω αυτό γιατί πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε κουβέντα για το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο διάστημα που θα απουσιάσει ο Αουγκούστο με την ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας. Αλλά και το αν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ενίσχυση στα άκρα του, με δεδομένη την κακή παρουσία του Στοχ στην επιστροφή του στην ομάδα".

"Γι' αυτό νιώθει άβολα ο Στοχ"

Ακούγονται πολλά και για αποχωρήσεις, όμως. Από τον Εσίτι και τον Στοχ, μέχρι τον Μιχάι.

"Ο Στοχ είναι λογικό και ο ίδιος να νιώθει άβολα έτσι όπως είναι τα πράγματα. Έχει περίπου έναν μήνα εκτός αποστολής. Και νιώθει άβολα γιατί θεωρητικά την ευκαιρία του την πήρε ως βασικός με τον Παναθηναϊκό, παιχνίδι στο οποίο δικαίως ο Φερέιρα τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Για τον Εσίτι δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα, ίσως κυρίως λόγω της απουσίας του Αουγκούστο για ένα διάστημα και των διαδοχικών ματς που θα δώσει ο ΠΑΟΚ την ίδια περίοδο. Τώρα για τον Μιχάι και τον κάθε Μιχάι που έχει η ομάδα, είναι λογικό να θέλει να του βρει ομάδα για να παίζει".

Υπάρχουν κι άλλα ονόματα που βρίσκονται πιθανότατα σε λίστα με αποχωρήσαντες, αλλά με τη μορφή πώλησης: Καντουρί, Γιαννούλης, Λημνιός,  Άκπομ.

"Ο Καντουρί μονίμως, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, έχει το περιβάλλον του που ψάχνεται. Να φέρει καλή πρόταση οικονομικά και για εκείνον αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Οι Γιαννούλης και Λημνιός που κάνουν πολύ καλή χρονιά, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα τους πειράξει τον Γενάρη. Ο Άκπομ νιώθει άβολα διότι πέρσι έπεσε πάνω σε έναν επιθετικό που είχε 1 γκολ ανά 3 τελικές, τον Πρίγιοβιτς, και φέτος κάνει τα ίδια ο Σφιντέρσκι. Δεν είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πουλήσει επιθετικό. Διότι μετά θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία να βρει κάποιον που θα τον αντικαταστήσει".  

"Ήθελε... Πρίγοβιτς ο Ολυμπιακός"

Θα μπορούσε σε ένα τέτοιο, υποθετικό σενάριο, αυτός που θα αντικαταστήσει να είναι ο Πρίγιοβιτς; Τα σενάρια για το μέλλον του και τον ΠΑΟΚ είναι μόνιμα. 

"Ο ΠΑΟΚ όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς του έδινε 1,3 εκατ. ευρώ και ήταν πρώτος σκόρερ. Ο τωρινός Πρίγιοβιτς παίρνει 4 εκατ. ευρώ και δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν κάτι, όπως είχε να αποδείξει όταν είχε αποκτηθεί πριν από 3 χρόνια. Ο Πρίγιοβιτς είναι πρώτος επιθετικός, δεν μπορεί να τον πάρει ο ΠΑΟΚ απλώς για να έχει και τον Πρίγιοβιτς στο ρόστερ του. Βέβαια σε όλα αυτά θα πρέπει να μπει ένα αστερίσκος που πάντα υπάρχει στον ΠΑΟΚ από το 2012, που είναι η τρέλα του Σαββίδη με την ομάδα".

Πες μου δύο λόγια για την παρουσία τού Σαββίδη στον Δικέφαλο και πόσο σημαντική είναι.

"Ο ΠΑΟΚ έχει 48 παιχνίδια στο πρωτάθλημα ως αήττητος, είναι τα 48 παιχνίδια από την ημέρα που επιβλήθηκε η τιμωρία παρουσίας στο γήπεδο του Σαββίδη. Είναι το αστείο της υπόθεσης, λες και είπε ότι από την ημέρα που με τιμωρήσατε, θα είμαι από μακριά αλλά δεν θα χάσουμε ποτέ. Το ότι είναι πεισματάρης, το έχει αποδείξει, τελευταία απέδειξε ότι φτιάχνεται με τα πάσης φύσεως εμπόδια. Επιβεβαιώνει το ρητό ότι όταν ψηλώνουν οι φράχτες, βελτιώνονται οι άλτες".

Ένα σοβαρό όνειρό του, ξεκάθαρα το πιο μεγάλο, είναι η δημιουργία τού νέου γηπέδου της Τούμπας. Τι περισσότερο μπορούμε να  πούμε πάνω σε αυτό;

"Ο Σαββίδης σε αυτό το θέμα έχει ακολουθήσει τον κανόνα που του είπαν τα πρώτα χρόνια που βρέθηκε στον ΠΑΟΚ. Επειδή οι ΠΑΟΚτσήδες είχαν ακούσει πολλά και δεν έβλεπαν τίποτα, εκείνος κατάλαβε ότι είναι καλύτερο να κάνει πράγματα και να μην τα λέει. Για το γήπεδο έχει δουλέψει πολύ περισσότερο από όσο έχει γραφτεί. Ο Σαββίδης δεν νιώθει ότι έχει ανάγκη να εκμεταλλευτεί το γήπεδο, να το παρουσιάσει, τις σκέψεις, τις κινήσεις και άλλα πράγματα που θα έκανα όντως θόρυβο".

Τέλος, θέλω να κλείσουμε με την άποψή σου για τον Ολυμπιακό και το πώς βλέπεις τη φετινή μάχη του πρωταθλήματος.

"Κατά την άποψή μου για το πρωτάθλημα θα παίξει μεγάλο ρόλο η κλήρωση των πλέι οφ, η σειρά των αγώνων. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό. Είναι ομάδα που τελειώνει πολλά λιγότερα από όσα δημιουργεί στο γήπεδο. Θυμάμαι πέρσι ότι στον Πειραιά έλεγαν ότι με έναν παίκτη στο στιλ τού Πρίγιοβιτς θα τα έπαιρνε όλα ο Ολυμπιακός. Ακόμα αυτόν τον παίκτη ψάχνουν. Τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι παιχνίδια που δεν θα κάνει εντύπωση ούτε η νίκη του ενός ούτε του άλλου. Ξεχωρίζουν στην Ελλάδα όχι μόνο βάση βαθμολογίας, αλλά βάση της αγωνιστικής δομής τους, των οικονομικών τους. Ο Ολυμπιακός έχει συνέχεια λόγω παραμονής του προπονητή. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως το μόνο που πλήρωσε με την απότομη αλλαγή προπονητή το καλοκαίρι ήταν η Ευρώπη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη κίνηση Σαββίδη - "Αρπάζει" παικταρά μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού - Θα γίνει... πόλεμος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags