Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δηλώσεις... ΣΟΚ από Δώνη - Έβγαλε στη "σέντρα" τον Νταμπίζα - Τι ζήτησε από Αλαφούζο!
| 2019-12-19 17:00:00

Δηλώσεις... ΣΟΚ από Δώνη - Έβγαλε στη "σέντρα" τον Νταμπίζα - Τι ζήτησε από Αλαφούζο!

του Νίκου Στεργίου
Δηλώσεις... ΣΟΚ από Δώνη - Έβγαλε στη "σέντρα" τον Νταμπίζα - Τι ζήτησε από Αλαφούζο!

Παίζουν... μπουνιές στον ΠΑΟ. Τα έχει διαβάσει αυτά ο Ρόκα;

Παναθηναϊκός: 29 Αυγούστου, αμέσως μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Λαμία, ο Γιώργος Δώνης δηλώνει αναφερόμενος στο επερχόμενο τότε κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου: "Οταν έχεις περισσότερα χρήματα μπορείς να πάρεις παίκτες που άμεσα σε αλλάζουν επίπεδο. Αν τα βάλουμε κάτω τα πράγματα, τα θέλω μας είναι κεντρικός αμυντικός, ένας φορ κοντά στον Μακέντα και ένας αμυντικός χαφ, θα δούμε, γιατί πιστεύω ότι και ο Νούνες μπορεί να μας δώσει λύσεις εκεί".

13 Σεπτεμβρίου, αμέσως δηλαδή το τέλος της περιόδου υπογραφής ελεύθερων ποδοσφαιριστών και την -τελευταία όπως αποδείχτηκε-άφιξη του Φάουστο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τονίζει: "Ο Φάουστο είναι ποδοσφαιριστής που έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία. Μπορεί να παίξει σαν 6αρι, είναι δυνατός στο παιχνίδι του και είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Θα κάνει εργομετρικές εξετάσεις ωστόσο σε περίπου 3 εβδομάδες θα είναι έτοιμος. Ο Μπεκ, από την άλλη είναι σε πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά του λείπει ο ρυθμός, καθώς στάθηκε άτυχος με κάποιους τραυματισμούς".

Και προσθέτει για την μη απόκτηση επιθετικού (καθώς τότε δεν υπήρχε στο πλάνο η ενεργοποίηση του Περέα): "Προσπαθήσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, σε κάποια τα καταφέραμε σε μερικά δεν τα καταφέραμε. Είμαι ευχαριστημένος καθώς οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν ένα ενωμένο γκρουπ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα θα επικεντρωθούμε στους παίκτες που έχουμε. Επίσης, ο Κολοβός είναι από τους παίκτες που μπορεί να παίξει ως φορ. Όταν έχεις βασικό φορ τον Μακέντα, τότε είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι αντάξιο, αλλά αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες. Ωστόσο, θα δούμε τις αδυναμίες μας και τον Ιανουάριο ίσως υπάρξει κάποια λύση".

Πριν μια εβδομάδα ακριβώς: "Εχουμε μπει στη διαδικασία οργάνωσης της ομάδας. Ό,τι ίσχυε το καλοκαίρι ισχύει και τώρα. Τον Ιανουάριο είναι πιο εύκολο να βρεις έναν εξτρέμ, παρά έναν φορ που θα είναι μηχανή του γκολ. Το καλοκαίρι δεν καταφέραμε να πάρουμε παίκτες, παρά το σχεδιασμό μας, οι οποίοι να έχουν το γκολ. Σε αυτό το κομμάτι δεν βελτιωθήκαμε. Πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ο Γενάρης είναι περίεργος και δύσκολος μήνας καθώς θα πρέπει να βρεις παίκτες που να έχουμε κάνει καλή δουλειά και να μένουν ελεύθεροι ή να πάμε στη μορφή δανεισμού. Διότι δεν μπαίνουμε σε διαδικασία να πάμε σε παίκτη που έχει να παίξει από τον Αύγουστο".

Και χθες, αμέσως μετά το ματς στο Ηράκλειο: "Οταν δεν παίζουμε με δύο φορ θα πέσει το βάρος στον Μακέντα ή στον Ζαχίντ. Εκεί θέλαμε βοήθεια το καλοκαίρι και δεν την πήραμε από τις μεταγραφές. Θα πρέπει να βελτιωθούν οι παίκτες μας ή να έρθουν βοήθειες απέξω. Το καλοκαίρι σε συγκεκριμένες θέσεις δεν πήραμε τις βοήθειες που θέλαμε. Θέλουμε έναν παίκτη καλύτερο στο ένας εναντίον ενός. Πιστεύω και στον Μακέντα και στον Περέα και θα δούμε τι θα γίνει στη θέση του επιθετικού".

Δηλώσεις που προφανώς αποδεικνύουν το πόσο τραγικός ήταν και ο σχεδιασμός του καλοκαιριού, αλλά και πόσο εσφαλμένη ήταν και η εκτίμηση για το κομμάτι που υλοποιήθηκε, αφού για παίκτες που πίστευε το καλοκαίρι και το τεχνικό επιτελείο (Φάουστο, Μπεκ, Κολοβός φορ…) πρακτικά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα. Και επίσης φανερώνει και το πόσο δικαιολογημένα απελπισμένος είναι ο προπονητής των "πράσινων", ο οποίος προσπαθεί σε μισή σεζόν ως τώρα να… βαφτίσει το ψάρι κρέας, να εμπιστευτεί παίκτες που προφανώς δεν πιστεύει, να αναζητήσει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν και παρότι αναγνωρίζει πως ο Ιανουάριος δεν είναι η εποχή για να βρεθεί φορ με γκολ, εν τούτοις, χθες, τον ζητάει. Ο,τι και όσο μπορεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-ματ από Αλαφούζο, γερό... χαστούκι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό - Στέλνει μήνυμα ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags