Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωσε Γαλανόπουλο ο Φαντ Σιπ - Τι συζήτησε με Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σάμαρη
| 2019-12-20 19:52:00

Αποθέωσε Γαλανόπουλο ο Φαντ Σιπ - Τι συζήτησε με Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σάμαρη

Sportdog Team
Αποθέωσε Γαλανόπουλο ο Φαντ Σιπ - Τι συζήτησε με Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σάμαρη

Αναλυτικά όσα δήλωσε.

Εθνική Ελλάδας: Ο Φαντ Σιπ μίλησε για την Εθνική και τους παίκτες και αποκάλυψε πως σε συζήτηση που είχε με τους Σαμαρά, Παπασταθόπουλου και Μανωλά τους είπε ότι θέλει να δοκιμάσει και νέους παίκτες.

Ακολουθούν τα όσα είπε ο Ολλανδός προπονητής στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ...

Για τον Γιόχαν Κρόιφ: «Ο Γιόχαν Κρόιφ για εμένα αλλά και για όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο ήταν η βίβλος. Ενας προπονητής πολύ σημαντικός για τον τρόπο που καθοδηγούσε τους παίκτες, για το στυλ παιχνιδιού γιατί δεν έχει επηρεάσει μόνο εμένα, αλλά πολλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι, ότι πριν βγούμε στο αγωνιστικό χώρο μάς έλεγε, βγες και απόλαυσε το παιχνίδι,  μπορεί να κάνεις λάθη αρκεί να καλύπτει ο ένας τα λάθη του άλλου. Σε κάθε περίπτωση απόλαυσε το παιχνίδι και να προσφέρεις θέαμα στον κόσμο».

Η φιλοσοφία του: «Η ουσία είναι ότι πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατοχή,όμως όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα, πρέπει να έχεις πειθαρχία και ξεκάθαρο πλάνο στην άμυνα  και την επίθεση. Μου αρέσει να έχουμε την κατοχή και η επίθεση να γίνεται από αμυντικούς και μέσους».

Για το επιθετικό πνεύμα της Εθνικής: «Ευρισκόμενος πέντε μήνες εδώ στην αρχή προσπάθησα να δω με τους συνεργάτες μου πώς έπαιζε η Εθνική μέχρι να έρθουμε. Θέλουμε να υπάρχει κινητικότητα, να κάνουν σκληρή δουλειά και να έχουν ομαδικό πνεύμα, ώστε να μην κυριαρχεί ο εγωισμός κάθε παίκτη ξεχωριστά. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Το βασικό που θέλω να αλλάξω είναι αυτή η αντίληψη που  υπάρχει, ότι η Εθνική Ελλάδος έχει αμυντικό προσανατολισμό. Πιστεύω ότι τα παιδιά τα έχουν καταφέρει πολύ καλά μέχρι στιγμής, στο μέλλον θα αποδώσουν επιθετικό ποδόσφαιρο».

Για τον Κώστα Φορτούνη: «Εχω συναντήσει τον Κώστα στο ξενοδοχείο που μένει η εθνική και συνομίλησα. Γνωρίζω τον κομβικό ρόλο που έπαιζε στο παιχνίδι της Εθνικής και περιμένουμε την αποθεραπεία του γιατί ξέρουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του».

Για την τοποθέτηση του πως οι παίκτες πρέπει να είναι υπερήφανοι όταν φορούν την φανέλα της Εθνικής: «Είναι τιμή να παίζεις για την Εθνική ομάδα της χώρας σου, όπως και για εμένα είναι τιμή να προπονώ την Εθνική Ελλάδος. Πρέπει  οι ποδοσφαιριστές να το δείχνουν με τη συμπεριφορά τους όταν καλούνται. Αν δω πως ένας ποδοσφαιριστής έρχεται στην Εθνική χωρίς αυτό το στοιχείο τότε δεν έχει θέση στην εθνική ομάδα. Μπορεί κάποιος να έχει ένα κακό παιχνίδι, αλλά αυτό που θέλω να βλέπω είναι με τι διάθεση  μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και ότι θέλουν να παίξουν για το εθνόσημο».

Για τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σάμαρη: «Μετά το ματς στη Φινλανδία αποφάσισα να αλλάξω πολλά πράγματα σε πρόσωπα και καταστάσεις.Μίλησα τηλεφωνικά με τα παιδιά και τους εξήγησα την απόφασή μου, δηλαδή πως στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια θα δοκιμάσω νέους παίκτες αφού είχαμε αποκλειστεί. Στο μυαλό μου έχω μια βάση αποτελούμενη από δεκαέξι παίκτες η οποία θα συμπληρώνεται αναλόγως φόρμας, διάθεσης. Επειδή πολλοί ρωτούν, όλοι είναι στη λίστα αρκεί κάποιος να θέλει να παίξει για την Εθνική άρα  αυτόματα επιλέγεται. Εγώ δεν αποκλείω κανέναν αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών με τους συνεργάτες μου και τι είδους ποδοσφαιριστές θέλουμε στην Εθνική, απλά δεν θέλω να πω οριστικά ποιο είναι το ρόστερ διότι έχουμε μέλλον ακόμα. Οι επίσημοι αγώνες είναι σε μερικούς μήνες και δεν είναι δίκαιο να πούμε σήμερα, ότι κάποιος  έχει αποκλειστεί από τη λίστα».

Για Παυλίδη και Μήτρογλου: «Ο Παυλίδης παίζει συνεχώς με τη Βίλεμ σκοράρει και έχει ενσωματωθεί στην Εθνική πολύ καλά συμμετέχοντας  ουσιαστικά στο παιχνίδι. Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές  που θα στηριχθούμε στο μέλλον. Αντιθέτως ο Μήτρογλου είναι ένας στράικερ ο οποίος δεν έχει βρει ρυθμό. Δεν αγωνίζεται με τη Αϊντχόφεν ή παίζει ελάχιστα».

Κρίσιμη καμπή για αυτόν η Εθνική: «Είναι μια κρίσιμη στροφή στην καριέρα μου η Εθνική καθώς το να είσαι προπονητής σε αυτήν είναι μια μεγάλη ευθύνη και πρόκληση αυτό όμως δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο.Αν πάνε όλα καλά όλα καλώς, αν δεν πάνε θα ξέρω ότι έχω προσπαθήσει να αλλάξω πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως εγώ ήθελα. Δεν θα κάνω δημόσιες σχέσεις ούτε με παίκτες ούτε με ομάδες. Αποφασίζω με τη δικιά μου κουλτούρα και τα δικά μου κριτήρια για το καλό της Εθνικής».

Για τη μεσαία γραμμή και τον Γαλανόπουλο: «Οταν στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια έχεις δείξει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού δεν μπορείς να  αλλάξεις την φιλοσοφία σου για αυτό έχω επιλέξει  ποδοσφαιριστές που τρέχουν, έχουν καλή φυσική κατάσταση και δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Αυτό το στιλ  θα προσπαθήσουμε να το έχουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Θέλω παιδιά που τρέχουν ακατάπαυστα, με ικανότητες σε μικρούς χώρους. Ο Γαλανόπουλος είναι νέος, τρέχει πολύ, είναι δυνατός, έχει τεχνική και ικανότητα σε μικρούς χώρους και δεν είναι μόνο καλός στο αμυντικό κομμάτι, αλλά βοηθά  πολύ και στο επιθετικό κομμάτι».

Για την αναζήτηση περιπτώσεων, όπως του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη: «Εχω δει  ήδη τον Κιουμουρτζόγλου (Χέρακλες), μου έχουν πει για τον Κριστιάν Βασιλειάδη (Ρεάλ Β) αλλά και τον Μπάλντογκ (Σέφιλντ) όπως και για άλλους. Για τον τελευταίο θέλω να πω ότι πρέπει πρώτα να πάρει ελληνικό διαβατήριο και μετά να ασχοληθούμε, ενώ για τους άλλους ότι για αυτά τα θέματα εργάζεται  ο τεχνικός διευθυντής, Κώστας Κωνσταντινίδης. Ενδιαφερόμαστε για παίκτες οι οποίοι  μπορούν άμεσα να συμμετέχουν στην Ανδρών, όπως ο Βασιλειάδης ο οποίος δεν απογοητεύτηκε που δεν έπαιξε και περιμένει την ευκαιρία του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags