Facebook Pixel ΑΕΚ - Πέτρος Μάνταλος: To ρεπορτάζ που θα διαβάσεις μόνο στο sportdog!
| 2019-12-25 11:30:00

Απίστευτος Μάνταλος: Τινάζει τα πάντα στον αέρα; - Δεν ξανάγινε, θα τρελαθούν οι ΑΕΚτζήδες!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτος Μάνταλος: Τινάζει τα πάντα στον αέρα; - Δεν ξανάγινε, θα τρελαθούν οι ΑΕΚτζήδες!

"Τρελή" απόφαση για την Ένωση. Πρώτος μάγκας αν το κάνει.

ΑΕΚ - Πέτρος Μάνταλος: Η φημολογία που έχει ενταθεί τις τελευταίες ώρες και θέλει την νυν ομάδα του πρώην προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, την Αλ Ούαχντα να ενδιαφέρεται σοβαρά για τον Πέτρο Μάνταλο έχει βάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα είναι και προχωρημένα.

Από τον Οκτώβριο περίπου ο Ιλια Ιβιτς δουλεύει για να «ανοίξει» και την αγορά της αραβικής χερσονήσου, έχοντας αντιληφθεί πως τα χρήματα που αξιώνει η Ενωση για την παραχώρηση των «βιτρινάτων» ποδοσφαιριστών της μόνο από τη συγκεκριμένη γωνιά της γης μπορούν να βρεθούν.

Ο Μάνταλος ήταν από τους πρώτους στην έρευνα… πωλήσεων που έκανε ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής, η συγκυρία της παρουσίας του Χιμένεθ στην Αλ Ουάχντα βοήθησε να ξεκινήσει ευκολότερα η κουβέντα. Ο Ισπανός έχει μιλήσει απ’ ευθείας με τον αρχηγό της Ενωσης, στον οποίο και έχει μεταφερθεί πως σε περίπτωση που ενδιαφέρεται θα διπλασιάσει πρακτικά τις απολαβές του στην ΑΕΚ, με ένα συμβόλαιο που θα ξεπερνάει το εκατομμύριο.

Την περασμένη εβδομάδα αντιπρόσωπος του σαουδαραβικού συλλόγου ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Ιβιτς. Δεν ήρθε προφανώς για να τσεκάρει τον Μάνταλο (από την στιγμή που είναι επιλογή προπονητή…) και άκουσε τον Σέρβο να προσδιορίζει τις απαιτήσεις της Ενωσης για την παραχώρηση του αρχηγού της. 

Η Αλ Ουάχντα «καίγεται» για ποδοσφαιριστές, αφού πριν λίγες μέρες μπήκαν στον «πάγο» σχεδόν όλοι οι ξένοι του ρόστερ της. Το ότι είναι όμως ομάδα της Σαουδικής Αραβίας δεν σημαίνει πως και… μοιράζει αφειδώς χρήματα. Αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει. Ετσι κι αλλιώς, δεν μιλάμε για μια από τις γνωστές ομάδες της ηπείρου ή τις πρώτες δυνάμεις της χώρας. 

Τα 4-5 εκατ. ευρώ που φέρεται πως άκουσε ως απαιτήσεις ο υπεύθυνος της Αλ Ουάχντα είναι ένα ποσό που πολύ δύσκολα θα προσφερθεί. Το κλειδί εδώ είναι το τι θέλει ο Μάνταλος. Αναγνωρίζει πως είναι ευκαιρία ζωής ως προς το οικονομικό σκέλος, αλλά αυτονόητο είναι πως μια τέτοια απόφαση, για τον συγκεκριμένο προορισμό και τη συγκεκριμένη ομάδα δεν λαμβάνεται εύκολα.

Για να το κάνουμε σαφέστερο, ακόμη, ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν έχει δώσει το δικό του ok στην Αλ Ουάχντα προκειμένου και η δική της στάση να διαφοροποιηθεί. Θέλουν τον Μάνταλο,  το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Χιμένεθ, τα χρήματα όμως που απαιτούνται είναι αρκετά για να κάνουν την κίνηση τους και δεν θα την κάνουν αν ο διεθνής μέσος δεν ξεκαθαρίσει πως θέλει τη μεταγραφή, αφού κάτι τέτοιο θα συμβάλλει στο να έρθουν οι δύο σύλλογοι πιο κοντά.

Όταν και εφόσον το υπαρκτό ενδιαφέρον της Αλ Ουάχντα μετουσιωθεί σε πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείχνει "δόντια" ο Καρέρα στην ΑΕΚ - Θα τον μάθει από την καλή ο Ίβιτς - Θέλει άμεσα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags