Facebook Pixel Απίθανη αποκάλυψη Φερέιρα για Λάμπρου - Σε αυτή τη θέση παίζει στις προπονήσεις!
Ποδόσφαιρο
| 2020-01-15 18:58:00

Απίθανη αποκάλυψη Φερέιρα για Λάμπρου - Σε αυτή τη θέση παίζει στις προπονήσεις!

Sportdog Team
Απίθανη αποκάλυψη Φερέιρα για Λάμπρου - Σε αυτή τη θέση παίζει στις προπονήσεις!

Απίστευτο!

Για την εξαιρετική εμφάνιση του Λάζαρου Λάμπρου κόντρα στον ΟΦΗ αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, αποκαλύπτοντας ότι στις προπονήσεις τον βάζει στην άμυνα, προκειμένου να διορθώσει ορισμένες αμυντικές αδυναμίες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άμπελ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου:

- Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ:
 «Για εμάς είναι ευκαιρία για να κερδίσουμε πράγματα, όπως είπα στους ποδοσφαιριστές πριν από το παιχνίδι. Οι παίκτες μου έκαναν μία πολύ καλή εμφάνιση, ήταν σοβαροί και ανταγωνιστικοί. Δεν χαλάρωσαν παρά το αποτέλεσμα κι από το πρώτο ματς. Μπήκαν από το πρώτο λεπτό, για να πετύχουν όσα περισσότερα γκολ μπορούσαν».

- Για την εμφάνιση του Λάζαρου Λάμπρου: «Ακόμη και να μην ήταν καλός σήμερα, η άποψή μου για τον Λάμπρου δεν θα άλλαζε. Με την μπάλα στα πόδια έχει μεγάλη ποιότητα. Από εκεί και πέρα, δεν το κρύβω, έχει αγωνιστεί πολλές φορές στις προπονήσεις και ως δεξιός και ως αριστερός οπισθοφύλακας, για να διορθώσει κάποιες αδυναμίες που έχει αμυντικά και έδειξε μεγάλη θέληση να μάθει. Αυτό που έχω να πω, για τους πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι ότι υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά. Αυτές είναι η λέξη υπομονή και η λέξη σκληρή δουλειά. Όταν δείχνεις επιμονή και υπομονή και πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, φτάνεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Ό,τι βλέπετε από τον Λάμπρου, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του ίδιου καθημερινά στις προπονήσεις. Ένα παιχνίδι έπαιξε μόνο και χρειάζεται να έχουμε υπομονή».



- Για τον Γιαννούλη και την επιβάρυνση που υπάρχει και αν περιμένει κάποια μεταγραφή στην συγκεκριμένη θέση: «Από την αρχή της σεζόν, σε αυτό που έχω επιμείνει, είναι ότι για να μπορέσει η ομάδα να βελτιωθεί χρειάζεται να είναι ισορροπημένη όσον αφορά στο ρόστερ. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται δύο ισάξιοι παίκτες σε κάθε θέση. Ο Γιαννούλης δεν θα μπορεί να παίξει στο ματς με τον Αστέρα και πρέπει να βρεθεί λύση εκ των έσω. Υπάρχουν παίκτες για να δοθεί η λύση».

- Για τους παίκτες από τα τμήματα υποδομής και το πόσο δύσκολα είναι να καθιερωθούν: «Μου αρέσει πολύ αυτό το θέμα. Ξεχάστε ότι αυτή τη στιγμή είμαι ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Αν έρθω και δω τον Μιχαηλίδη σε ένα παιχνίδι της Κ19, είναι μακράν από τους καλύτερους της Κ19. Η αλήθεια είναι ότι επειδή αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα, που το επίπεδο του είναι αρκετά χαμηλό και επειδή είναι πολύ καλύτερος, η βελτίωση του σε αυτό το χρόνο θα είναι μηδενική ή ελάχιστη. Αυτό γιατί στο πρωτάθλημα της Κ19 δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Παίζει ως κεντρικός αμυντικός, έχει πολύ καλή τεχνική, πολύ καλή μεταβίβαση, αλλά αμυντικά ο ανταγωνισμός είναι χαμηλός, οπότε δε βελτιώνεται στο κομμάτι που αγωνίζεται.

Στη χώρα μου αυτό που κάναμε για να δοθεί λύση σε αυτό το θέμα, είναι να έχουμε β' ομάδες, έτσι ώστε ο παίκτης που είναι μακράν ο καλύτερος, να πάει να παίξει σε μία από αυτές τις ομάδες. Έτσι τον επόμενο χρόνο θα μπορέσει να έρθει και πραγματικά να παλέψει για τη θέση του στην πρώτη ομάδα πια. Κι εσείς νομίζω αυτό πιστεύετε. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ του πρωταθλήματος της Κ19 και της Σούπερ Λίγκας. Και για αυτό, στην Πορτογαλία δημιουργήθηκε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο, που κι εδώ θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο να δοθεί λύση.



Έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα δουλεύοντας στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Μαθαίνεις πάρα, πάρα πολλά πράγματα εκεί. Έχω δουλέψει με πολλούς παίκτες, που τώρα κάνουν μία πολύ καλή καριέρα. Είναι ένα θέμα που μου αρέσει και με απασχολεί. Στην Πορτογαλία, συχνά με καλούν σε συνέδρια για την ενσωμάτωση των παικτών στην πρώτη ομάδα. Είναι ένας πιο νορμάλ τρόπος, που βοηθάει πρώτα από όλα τον ίδιο τον παίκτη. Στην Πορτογαλία δίνουμε έμφαση στον παίκτη».

- Για τον παίκτη που θα παίξει στα αριστερά την Κυριακή: «Δεν θα βγάλω τα μάτια μου μόνος μου για να πω ποιος θα παίξει. Έχω πάρει την απόφαση μου και δεν νομίζω ότι είναι πια και τόσο δύσκολο να μαντέψει κάποιος ποιος θα ξεκινήσει».

- Για τον Μαουρίτσιο: «Θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει δίδυμο με τον Μίσιτς. Όσον αφορά στο ματς με τον Άρη, το πρόβλημα δεν ήταν στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Είναι ένα παιχνίδι που το έχουμε αναλύσει πολύ, έχουμε μάθει πολλά από αυτό. Για τον Μαουρίτσιο, είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την απόδοση του και είναι ένα από τα παραδείγματα που έλεγα. Μία ομάδα θα γίνει καλύτερη μόνο όταν έχει δύο ισάξιους παίκτες που να τραβάει ο ένας τον άλλον για να ανέβει. Όσο δεν υπάρχει αυτό, τότε το επίπεδο του ΠΑΟΚ δεν θα ανεβαίνει και θα παραμένει αυτό που είναι αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags