Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Όλα τούμπα στις μεταγραφές – "Έβρεξε λεφτά" - Αυτός είναι ο πρώτος στόχος τον Γενάρη!
| 2020-01-18 18:08:00

Όλα τούμπα στις μεταγραφές του ΠΑΟ – "Έβρεξε λεφτά" - Αυτός είναι ο πρώτος στόχος τον Γενάρη!

του Νίκου Στεργίου
Όλα τούμπα στις μεταγραφές του ΠΑΟ – "Έβρεξε λεφτά" - Αυτός είναι ο πρώτος στόχος τον Γενάρη!

Ο Ρόκα άλλαξε τα πλάνα του και φουλάρει για να κλείσει παίκτη.

Παναθηναϊκός: Φαινόταν να έρχεται. Το είχαμε επισημάνει στον sportdog πολύ καιρό τώρα, όταν οι επισκέψεις του αδερφού και μάνατζερ του Εμάνουελ Ινσούα από άλλους ερμηνεύονταν ως προάγγελος παραμονής και καλής διάθεσης. Τα χρήματα που ζητούσε και εξακολουθεί να ζητάει ο Αργεντινός από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να ήταν δεκτικός σε συζήτηση ανανέωσης συμβολαίου ήταν πολύ απλά εκτός οποιασδήποτε πραγματικότητας και ρεαλισμού για τους «πράσινους».

Διάφορα κατά καιρούς ακούγονταν για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, επαφές και συγκεκριμένη πρόταση υπήρχε, ωστόσο ο «δικέφαλος» αφενός δεν ήθελε να μπλέξει με τον Παναθηναϊκό, αφού κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει αν το «τριφύλλι» θα δέχονταν να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο ακόμη και αν γνώριζε πως υπάρχει συμφωνία Ινσούα – ΠΑΟΚ αφετέρου επίλεξε να στραφεί σε  μια λύση οικονομικότερη και πιο σύμφυτη με τις ανάγκες της ομάδας (στον Ράφα Σοάρες δηλαδή), αφού ο Αργεντινός δεν ήταν σίγουρο πως θα δέχονταν να παίξει ρόλο συμπληρωματικό στο ρόστερ των πρωταθλητών.

Σε κάθε περίπτωση όμως το πράγμα «φώναζε» πως δεν υπάρχουν γέφυρες ικανές να καλύψουν την απόσταση που χωρίζει Παναθηναϊκό και Ινσούα. Και η χτεσινή φημολογία περί πρότασης από ομάδα της αραβικής χερσονήσου ήρθε  να το επιβεβαιώσει. Ανεξαρτήτως αν η ενδιαφερόμενη ομάδα είναι όντως η… χιλιοτραγουδισμένη τελευταία στα μέρη μας, λόγω της συνεχής της εμπλοκής σε μεταγραφικά σενάρια, Αλ Ουάχντα του Μανόλο Χιμένεθ, ενδιαφέρον δεδομένα υπάρχει  και έχει μεταφερθεί αρμοδίως στον Παναθηναϊκό.

Πρόταση δεν υπάρχει. Εχει απλώς ενημερωθεί η διοίκηση του «τριφυλλιού» πως ο Ινσούα είναι πολύ κοντά στο να δεχτεί μια φοβερή πρόταση που του έχει γίνει (+2,5 εκατ. ευρώ για 2,5χρόνια συμβολαίου) και πως σε περίπτωση που το κάνει αυτή η συγκεκριμένη ομάδα είναι σε θέση να προσφέρει ως και 500.000 για την άμεση αγορά του Ινσούα.

Υπάρχουν ερωτηματικά (για παράδειγμα, σπανίζουν ως … δεν υφίστανται,  οι περιπτώσεις αραβικών συλλόγων που με δεδομένους περιορισμούς στις θέσεις ξένων επιλέγουν να καλύψουν μια εξ αυτών για ακραίους μπακ…), ωστόσο είναι προφανές πως για να το έχει μεταφέρει η πλευρά Ινσούα στον Παναθηναϊκό, «φωτιά» υπάρχει.  Και πως ο Αργεντινός μάλλον είναι πλέον με το 1,5 πόδι εκτός συλλόγου, είτε αυτό έχει να κάνει με υπαρκτό ενδιαφέρον και πρόταση από ομάδα της αραβικής χερσονήσου είτε το χρησιμοποιεί αυτό ως «τυράκι» για να… κινήσει τις διαδικασίες.

Και έτσι, εφόσον υφίσταται αυτό, υποχρεώνει τον Τσάβι Ρόκα να αλλάξει πλάνα και να θέσει την απόκτηση αριστερού μπακ σε βασική του προτεραιότητα (κάτι που θα γίνονταν πάντως έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, αφού ο Ινσούα προφανώς δεν θα παρέμενε στον Παναθηναϊκό). Θετικό σε αυτήν την περίπτωση πως θα έχει ένα σεβαστό ποσό για να κινηθεί (αν ευσταθεί η φημολογία περί πρόθεσης πρότασης για 500.000 ευρώ), έχοντας επίσης αποδεσμεύσει ένα ποσό περίπου 170.000 ευρώ για το υπόλοιπο της σεζόν (όσα δηλαδή έχει να παίρνει ο Ινσούα για το υπόλοιπο της χρονιάς). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σούπερ κίνηση Γιαννακόπουλου - "Απογειώνει" τον ΠΑΟ με τεράστια επένδυση - "Ψήνει" τρελό deal!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags