Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Ρουκέτα" από ΕΠΟ στο ελληνικό πρωτάθλημα – Όλα τούμπα – Θα… τρελαθούν Μαρινάκης – Σαββίδης!
| 2020-01-18 22:33:00

"Ρουκέτα" από ΕΠΟ στο ελληνικό πρωτάθλημα – Όλα τούμπα – Θα… τρελαθούν Μαρινάκης – Σαββίδης!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Ρουκέτα" από ΕΠΟ στο ελληνικό πρωτάθλημα – Όλα τούμπα – Θα… τρελαθούν Μαρινάκης – Σαββίδης!

Αναμένονται οργισμένες αντιδράσεις. Δεν ξανάγινε τέτοιο χουνέρι.

Εχει περάσει στα ψιλά, αλλά δεν θα έπρεπε. Από τα τέλη του ’19, δημοσιεύματα κυρίως προερχόμενα από τη Νότια Αμερική, έφεραν στην επιφάνεια την προοπτική ενός ταξιδιού της Εθνικής ομάδας στις ΗΠΑ στα τέλη Μαρτίου, προκειμένου η «γαλανόλευκη» να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια. Ένα με το Μεξικό στις 29 Μαρτίου, στο Ντάλας και λίγες  μέρες νωρίτερα, στη Νέα Υόρκη με μια εκ των Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, το ματς με το Μεξικό ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΠΟ. Και εδώ ξεκινάνε τα… δύσκολα. Μιλάμε για ένα υπερατλαντικό ταξίδι, με αναμετρήσεις δύο διαφορετικές αμερικανικές μεγαλουπόλεις, σε εποχή που – κακά τα ψέματα – καμία ευρωπαϊκή εθνική ομάδα δεν λαμβάνει τέτοιες… υπερπόντιες αποφάσεις.

Το πρόσθετο πρόβλημα; Το ελληνικό πρωτάθλημα, η κανονική του περίοδος, ολοκληρώνεται 1η Μαρτίου.  Μετά, «καπάκι», ξεκινάνε τα play-off. Από τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτά, αντλεί κατά τεκμήριο ο εκάστοτε εκλέκτορας τις περισσότερες των κλήσεων του. Πως λοιπόν τώρα, ομάδες που θα κυνηγάνε (για παράδειγμα) το πρωτάθλημα θα δεχτούν να μπουν οι ποδοσφαιριστές τους – έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένοι από τα σερί παιχνίδια, πόσο μάλλον εκείνη την χρονική στιγμή – σε ένα αεροπλάνο, αλλάζοντας ήπειρο και «τρώγοντας» μια ασύλληπτη ταλαιπωρία και επιβάρυνση στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν για τις ομάδες τους (και όχι προφανώς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα);

Κάτι που πέραν των δικών μας, προφανώς ισχύει και για τους «λεγεωνάριους» της Εθνικής. Τι λοιπόν θα κάνει ο Φαν’τ Σχιπ (πάντα με την προϋπόθεση πως το συγκεκριμένο ταξίδι επιβεβαιωθεί και ανακοινωθεί επισήμως και από την ΕΠΟ – που έχει ήδη καθυστερήσει); Θα καλέσει ποδοσφαιριστές από την 7η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος; Θα πάρει από τις Ελπίδες; Η θα επιλέξει να «δυσαρεστήσει» (στην καλύτερη) τις ομάδες που θα διεκδικούν το πρωτάθλημα της Super League;

Και ολ’ αυτά, για μια απόφαση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερός… μάγκας ο Ομάρ – Απίστευτο τι έκανε για τον Ολυμπιακό – Τον κρατάει ο Μαρινάκης;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags