Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ράφα Σοάρες: Τι ισχύει με τον Πορτογάλο μπακ!
| 2020-01-19 09:55:00

Γι’ αυτό έφερε τον Σοάρες σε ΠΑΟΚ ο Φερέιρα - Παρασκήνιο με Μαρτίνς - Όπου πάει... φεύγει!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Γι’ αυτό έφερε τον Σοάρες σε ΠΑΟΚ ο Φερέιρα - Παρασκήνιο με Μαρτίνς - Όπου πάει... φεύγει!

Το χρυσό deal του ΠΑΟΚ και η απόφαση για Γιαννούλη.

ΠΑΟΚ - Ράφα Σοάρες: Πορτογάλος. Από αγορά δηλαδή που ξέρει καλά τόσο ο προπονητής (Αμπέλ Φερέιρα) όσο και ο τεχνικός διευθυντής (Μάριο Μπράνκο). Σε ηλικία σύμφυτη με το προφίλ που έχει τεθεί από πέρυσι αναφορικά με τους νεοαποκτηθέντες (τον Μάιο θα κλείσει τα 25).

Με καλή ποδοσφαιρική παιδία (από τις ακαδημίες της Πόρτο πέρασε). Με τακτική παιδεία, ρόλο και χρησιμότητα στην ομάδα του (Γκιμαράες) ανάλογα των όσων δίνει στον ΠΑΟΚ ο αριστερός του μπακ: πρακτικά, σε επίπεδο λειτουργίας στο γήπεδο, ο Ράφα Σοάρες, το νέο μεταγραφικό απόκτημα δηλαδή του «δικεφάλου» είναι μια… φωτοτυπία του Δημήτρη Γιαννούλη.

Παρότι βέβαια το scouting report και τα στατιστικά του δεν δείχνουν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Χαρακτηρίζεται κομματάκι… ατσούμπαλος στην τελική προσπάθεια και είναι ενδεικτικό πως παρότι λειτουργεί ως εξτρέμ (όπως ο Γιαννούλης) σε φάση επίθεσης, σε 15 παιχνίδια φέτος με την Γκιμαράες σε  όλες τις διοργανώσεις μετράει μόλις δύο ασίστ.

Φουλ επιθετικογενής μπακ, σε φάση επίθεσης… εξτρέμ, ταχύς, με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά να συνηγορούν υπέρ της επιλογής του προκειμένου να είναι αυτός που θα αποτελέσει την… σκάντζα που ήθελε ο Αμπέλ Φερέιρα για τον διεθνή Ελληνα ακραίο αμυντικό, ανεξαρτήτως αν αυτός αποχωρήσει ή όχι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου. 

Το κρισιμότερο; Οι… ευκολίες πληρωμής. Ο ΠΑΟΚ έχει έρθει σε συμφωνία με την Γκιμαράες για την αγορά του Σοάρες. Αυτή όμως, λόγω FFP, δεν θα γίνει τώρα. Ο Σοάρες θα έρθει δανεικός ως το τέλος της σεζόν και τότε ο «δικέφαλος» θα έχει το δικαίωμα (κατ’ άλλους είναι ήδη συμφωνημένο ως υποχρεωτική option αγοράς – μένει να διευκρινιστεί) της απόκτησης του 25χρονου Πορτογάλου. Ποσό δεν έχει διαρρεύσει ακόμη, ωστόσο με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Σοάρες στην Γκιμαράες (την 6η δηλαδή του πορτογαλικού πρωταθλήματος) ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’21, αυτό δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό».

Ανεξαρτήτως των όσων θα σηματοδοτήσει αυτή η προσθήκη, αλλά και των λύσεων που μπορεί να δώσει (πρέπει βέβαια να έχουμε πάντα κατά νου το παράδειγμα του Ροντρίγκο, ο οποίος το καλοκαίρι ήρθε με συστάσεις ως ο «καλύτερος δεξιός μπακ του περυσινού πορτογαλικού πρωταθλήματος» και ενώ κοντεύουμε στα 2/3 της σεζόν είναι είδηση αν βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ…), το ιδιαίτερο που συνοδεύει τον Σοάρες είναι πως πήγε στις δύο τελευταίες ομάδες του Πέδρο Μαρτίνς, όταν ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού αποχωρούσε από αυτές!

Το 2016 δηλαδή ο Σοάρες πήγε στη Ρίο Αβε (δανεικός τότε από την Πόρτο), με τον Μαρτίνς να μετακομίζει στον πάγκο της Γκιμαράες, ενώ δύο χρόνια αργότερα που πήγε και ο Σοάρες στην Γκιμαραές, ο Μαρτίνς αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τρελαμένος» ο Σαββίδης – Μόνο με 10 εκατ. ευρώ φεύγει από την Τούμπα ο…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags