Facebook Pixel Sportdog.gr | Πορτογ...άλλη κατάσταση στην ΑΕΚ! Τριάρα στην ΑΕΛ
| 2020-01-19 19:10:00

Πορτογ...άλλη κατάσταση στην ΑΕΚ! Τριάρα στην ΑΕΛ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πορτογ...άλλη κατάσταση στην ΑΕΚ! Τριάρα στην ΑΕΛ

Σιμόες, Ολιβέιρα, Λόπες "καθάρισαν" 3-0 τη Λάρισα.

ΑΕΚ – ΑΕΛ: 3-0

Την πιο αποτελεσματική εμφάνιση της σεζόν πραγματοποίησε η ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ! Η Ένωση, αν και δυσκολεύτηκε για 45 λεπτά, είχε την ουσία και πήρε τη νίκη.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην ΑΕΛ! Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα μπλόκαραν απέναντι στους Θεσσαλούς, οι οποίοι απέδωσαν πολύ καλά ανασταλτικά. Με δυσκολία πέρναγε μπαλιά από την τριάδα των στόπερ του Μιχάλη Γρηγορίου με τους γηπεδούχους να υστερούν δημιουργικά, αφού Βέρντε και Μάνταλος έδειχναν μπλοκαρισμένοι και ο Ολιβέιρα παροπλισμένος.

Σε ολόκληρο 45λεπτο δεν είδαμε ούτε μία καλή στιγμή ή έστω μία απειλή από τους κιτρινόμαυρους. Μόνο στο 34' μια παράλληλη μπαλιά του Μπακάκη δημιούργησε κινδύνους, αλλά οι φιλοξενούμενοι και πάλι εξουδετέρωσαν την προσπάθεια.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, από το πουθενά, η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Μπακάκης εκτέλεσε αστραπιαία πλάγιο, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΛ, ο Ολιβέιρα έκανε το γύρισμα και ο Σιμόες σκόραρε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς πλασάροντας με τη μία στο πρώτο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ παίζοντας αποτελεσματικά κατάφερε να καθαρίσει τη νίκη, η οποία όπως φαίνεται ήταν πορτογαλική υπόθεση. Στο 50' ο Ολιβέιρα με αριστερό σουτ εκτός περιοχής άφησε άγαλμα τον Κρίστινσον και στο 62' ο Λόπες ύστερα από αλλαγή παιχνιδιού του Μάνταλου αύξησε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με όρεξη και δημιουργικότητα. Εξάλλου είχε καθαρίσει το παιχνίδι, του οποίου η εικόνα δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Το σκορ όμως δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του αγώνα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Σιμόες άνοιξε το σκορ σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο πριν οι δύο ομάδες πορευθούν για τα αποδυτήρια. Σημείωσε πολύ όμορφο γκολ. Συνεπώς του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με διαφορετικό σύστημα αγωνίστηκε η ΑΕΚ σε σχέση με το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα, αφού ο Μάσιμο Καρέρα μετέτρεψε το 4-3-3 σε 3-4-1-2. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία με τους Σβάρνα, Βράνιες και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα έπαιξαν Κρίστιτσιτς και Σιμόες, με τον Λόπες να καλύπτει το αριστερό άκρο, τον Μπακάκη το δεξί και τον Μάνταλο να κινείται πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Βέρντε και Ολιβέιρα.

Με τρία στόπερ έπαιξε και η ΑΕΛ. Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε τον Κρίστινσον στη εστία, με κεντρικούς αμυντικούς τους Μόρα, Μιχαήλ, Μπράλιτς. Ο Μπέρτος κάλυψε τη δεξιά πλευρά και την απέναντι ο Καρανίκας. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς, ενώ μπροστά τους στην επίθεση τοποθετήθηκαν ο Ουάρντα με τον Παπάζογλου, οι οποίοι ολοκλήρωναν το 5-3-2 του Έλληνα τεχνικού.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Βράνιες (85' Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Λόπες, Μπακάκης, Μάνταλος (78'Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68' Μπότος)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας (68' Ζίζιτς), Μιχαήλ, Μπράλιτς (55' Μπούστος), Μπέρτος (78' Μπάλλας), Καρανίκας, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς, Ουάρντα, Παπάζογλου

Η ΦΑΣΗ Το 1-0 του Σιμόες είναι για πολλούς το γκολ της χρονιάς από θέμα εκτέλεσης και έμπνευσης.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ με 34 βαθμούς νιώθει ασφαλής στην 3η θέση της κατάταξης. Η ΑΕΛ παραμένει 10η με 23. Το ευτυχές για τον Καρέρα ήταν, ότι κατάφερε να καθαρίσει γρήγορα τη νίκη και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε Μπότο, Γιούση και Βασιλαντωνόπουλο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags