Facebook Pixel «Φαβορί η Ελλάδα»
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-08 00:56:00

«Φαβορί η Ελλάδα»

«Φαβορί  η Ελλάδα»

Τον πρώτο λόγο έχει πλέον η Ελλάδα για την πρωτιά του ομίλου μετά τη νίκη της κόντρα στην Κροατία σύμφωνα με τον Σλάβεν Μπίλιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Κροατίας:

Για τον λόγο που χάθηκε το ματς: «Ήταν οι δύο διακοπές. Οι δύο στημένες φάσεις που δεχθήκαμε τα γκολ. Περιμέναμε ότι η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει κάποιο γκολ σε αντεπίθεση ή κάποια στημένη φάση. Τις αντεπιθέσεις τις αντιμετωπίζαμε με σχετική ευκολία.
Τα κόρνερ τα περιορίσαμε αρκετά. Αλλά κατάφεραν να βάλουν γκολ και να πάρουν το παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι θα γίνουν τέτοιες φάσεις.

Για τον λόγο αυτό ξεκινήσαμε μία ομάδα για να βάλει γκολ και όχι να κρατήσει αποτέλεσμα. Είχαμε κάποια υπεροχή αλλά ήταν φλύαρη. Το συμπέρασμα είναι ότι η ελληνική ομάδα κέρδισε δίκαια κα τους συγχαίρω».

Για το ότι δεν έκανε καμία καθαρή ευκαιρία η Κροατία: «Έχει μία βάση. Το να κάνεις κάποιες ευκαιρίες με την Ελλάδα είναι δύσκολο γιατί αμύνεται καλά. Αυτό οφείλεται στη μη αποτελεσματικότητά μας σε κάποιες φάσεις που δημιουργήσαμε».

Για τις ελπίδες που δίνει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Κροατία: «Υπάρχει άλλος ένας γύρος όπου η Ελλάδα έχει την Γεωργία. Τώρα είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Όσον αφορά στην πρώτη θέση η κατάσταση δεν είναι στα χέρια μας. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να οργανωθούμε, να κερδίσουμε το επόμενο ματς και να περιμένουμε το αποτέλεσμα της Ελλάδας».

Για το εάν η Κροατία έπεσε στη μόνη παγίδα που μπορούσε να πέσει, δηλαδή να δεχθεί γκολ από στημένα και τι πιστεύει: «Δεν θα την έλεγα παγίδα. Παγίδα είναι κάτι που δεν ξέρεις και δεν είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις. Η ελληνική ομάδα έπαιξε όπως την περιμέναμε. Όπως παίζει συνήθως. Τις μακρινές μπαλιές για τους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Γκέκα τις αντιμετωπίζαμε εύκολα και χωρίς προβλήματα.

Με την πίεση που τους δημιουργήσαμε ψηλά τους κάναμε να μας πιέσουν αυτοί και έτσι αμυνόμασταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Τους δώσαμε την ευκαιρία για κοντινές σέντρες. Μία τέτοια φάση πήγε κόρνερ, αν και αυτό δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα για εμάς.

Δεν δώσαμε την δυνατότητα στην Ελλάδα να μας κερδίσει στο ψηλό παιχνίδι γιατί είχαμε αρκετούς ψηλούς παίκτες. Έτσι δεχθήκαμε δύο αρκετά φθηνά γκολ».

Για το κατά πόσον οι Κροάτες μπορούν να... αναστηθούν και το εάν φοβάται για την θέση του: «Δεν φοβάμαι τίποτα. Ελπίζω να κερδίσουμε την Λετονία και μετά να περιμένουμε ένα κακό αποτέλεσμα για την Ελλάδα ή εάν κάτσουν κάποια άλλα αποτελέσματα να περάσουμε ως δεύτεροι.

Για την αλλαγή δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Έχουμε ακόμα αρκετές ελπίδες για την πρόκριση. Όσο για το τι θα γίνει δεν γνωρίζω».

Για το εάν ορισμένοι παίκτες-κλειδιά των Κροατών ευθύνονται για το αποτέλεσμα: «Δεν μπορώ να αποδώσω ευθύνη σε κανέναν. Ο αγώνας από την αρχή ήταν αρκετά νευρικός. Συζητήσαμε στο ημίχρονο ότι το αποτέλεσμα μας ευνοεί αλλά είπαμε πως δεν πρέπει να μείνουμε σε απραξία γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτή την απραξία μας. Όταν αρχίσαμε να πιέζουμε και να παίζουμε καλά με τον Πέρισιτς και τον Κόρλουκα τότε έγινε η φάση με το κόρνερ όπου μπήκε το πρώτο γκολ. Έπεσε η ψυχολογία μας και μετά μείναμε με δύο παίκτες μείον».

Για την ψυχολογία των παικτών: «Οι παίκτες είναι αρκετά δυσαρεστημένοι και θυμωμένοι, όπως και εμείς. Έτσι θα είναι όλο το βράδυ. Στο χέρι μας είναι να ανασυνταχθούμε και να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά για το επόμενο ματς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags