Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: Φοβερές ατάκες Φερέιρα για VAR: "Αυτό πρέπει να αλλάξει" - "Ντρίμπλα" για τις μεταγραφές
| 2020-01-19 21:35:00

Φοβερές ατάκες Φερέιρα για VAR: "Αυτό πρέπει να αλλάξει" - "Ντρίμπλα" για τις μεταγραφές

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες Φερέιρα για VAR: "Αυτό πρέπει να αλλάξει" - "Ντρίμπλα" για τις μεταγραφές

Τι είπε για τα αμυντικά προβλήματα του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, ο Αμπελ Φερέιρα ρωτήθηκε για την αυξημένη χρήση του VAR στο σημερινό ματς, που έφερε πολλές διακοπές.

Ο Πορτογάλος τεχνικός συμφώνησε με το ότι οι πολλές διακοπές στο ματς χαλάνε τον ρυθμό και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χρήσης του ριπλέι, το οποίο πρέπει να διορθωθεί.

Ο Φερέιρα κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Δικέφαλο να έχει "κλείσει" τον αριστερό μπακ, Ράφα Σοάρες. όμως έκανε... ντρίμπλα, τονίζοτας ότι δεν θέλει να μιλά για παίκτες που δεν ανήκουν στην ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το VAR και τις σημερινές αποφάσεις: «Κατά πρώτο λόγο, το ποδόσφαιρο παίζεται από ανθρώπους και οι άνθρωποι κάνουν λάθη, όπως και οι διαιτητές. Σίγουρα εάν πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να εξαλείψουμε τα λάθη, αυτό είναι αδύνατο. Αυτό που πιστεύω όμως είναι ότι όλοι μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα. Για παράδειγμα, αν θέλουμε περισσότερη ένταση στο ελληνικό πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι ότι και η Πορτογαλία πέρασε αντίστοιχη ιστορία όπου έλεγαν ότι το ποδόσφαιρο ήταν αργό, οπότε έχοντας αυτό στο μυαλό μας, στην Πορτογαλία έκαναν συνεδρίαση, είπανε ποιο πρωτάθλημα θέλουν να μιμηθούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι παρόλα που υπάρχουν δυνατές μονομαχίες, αν δείτε τα φάουλ που σφυρίζονται εκεί, είναι πολύ λιγότερα, οπότε για εμένα πρέπει να μειώσουμε τα φάουλ που σφυρίζονται.

Όσον αφορά το VAR, είναι η 1η του χρονιά στην Ελλάδα οπότε είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κάποια προβλήματα, είναι λογικό και οι διαιτητές να προσαρμόζονται ακόμα σε αυτή την τεχνολογία. Πραγματικά πιστεύω ότι όταν είναι να πάρουμε μια απόφαση, πρέπει να πάρουμε την σωστή απόφαση και ας χρειαστεί να περιμένουμε παραπάνω, γιατί είναι η 1η χρονιά του VAR στην Ελλάδα. Πράγματι, αργήσαμε αρκετά μέχρι να πάρει την απόφαση στο VAR, όπως και το να παίζεις οκτώ λεπτά καθυστερήσεις είναι αρκετός χρόνος, το παιχνίδι δυσκολευόταν να βρει ρυθμό, ωστόσο πάρθηκαν θεωρώ οι σωστές αποφάσεις. Οπότε, πιστεύω ότι όλοι οι φορείς, πρέπει να κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί, ο καθένας στο δικό του τομέα, οπότε θα χρειαστεί να έχουμε παραπάνω υπομονή ωστόσο είναι προς την σωστή απόφαση.

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου, αλλά το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές, αρκετή νευρικότητα, γιατί δυστυχώς το να σταματάει συνεχώς το παιχνίδι σταματάει τον ρυθμό του αγώνα και ήταν πολλές οι διακοπές. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να ήταν πιο καλύτερο παιχνίδι αν δεν ήταν αυτές οι διακοπές».

Για την εικόνα της ομάδας του ανασταλτικά:

«Το είδα αυτό, αλλά παρόλα που είναι χαμηλά ο Αστέρας, είναι μια καλή ομάδα, δεν ξέρω αν είδατε τον αγώνα τους κόντρα στην ΑΕΚ, οπότε για εμένα είναι μια ομάδα με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Σε κάθε περίπτωση ο κάθε κόουτς είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις που θέλει, αλλά η ομάδα που έπαιξε σήμερα κόντρα σε εμάς ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή που έπαιξε με την ΑΕΚ. Σήμερα έπαιξε η καλύτερη δυνατή ομάδα του Αστέρα και πράγματι μας δημιούργησε προβλήματα».

Ερωτηθείς για το τι κρατάει σήμερα από την ομάδα του, απάντησε πως:

«Θεωρώ πως η ομάδα μπήκε πολύ καλά, στα 15 πρώτα λεπτά κυριαρχήσαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει την αναμέτρηση. Οπότε σε γενικές γραμμές, η συμπεριφορά της ομάδας ήταν αρκετά καλή, ίσως από τις πολλές διακοπές, της αδυναμίας για συγκέντρωση από τόσες διακοπές, ωστόσο κάναμε την δουλειά μας και είδαμε ότι μπήκανε νέοι παίκτες που είναι το πιο θετικό, είδαμε να αλλάζουμε τον Σφιντέρσκι με Άκπομ, το δίδυμο στο κέντρο, ο Γιαννούλης δεν έπαιξε και έπαιξε εκεί ο Βιεϊρίνια και ανταποκρίθηκε καλά, βλέπουμε ότι στο μήνα Ιανουάριο η ομάδα έχει πολλές υποχρεώσεις και μπαίνουν πολλοί παίκτες αλλά η ταυτότητα μας δεν αλλάζει. Το πλάνο παραμένει το ίδιο, άλλες φορές με καλή απόδοση και άλλες ίσως όχι τόσο, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί έκαναν ότι ήταν δυνατό σήμερα».

Ερωτηθείς για τον Ράφα Σοάρες που εξετάζει ο Δικέφαλος, απάντησε πως:

«Δεν ξέρω αν είναι κάτι που το έχω πει, αλλά το έχω σαν αρχή, δεν μιλάω για παίκτες που δεν είναι στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Αν διαβάσω μια εφημερίδα, θα διαβάσω για Λημνιό που φεύγει, για τον Γιαννούλη, οπότε για να μην δίνω τροφή σε τέτοια δημοσιεύματα προσπαθώ να μιλάω μόνο για παίκτες που είναι στο ρόστερ. Από την άλλη, θυμάστε το έχουμε πει, έχει… μαλλιάσει η γλώσσα μου, χρειαζόμαστε 2 ισάξιους σε κάθε θέση. Ευτυχώς μέχρι τώρα ούτε ο Σφιντέρσκι ούτε ο Άκπομ είχαν κάποιο τραυματισμό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags