Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αποκάλυψη Δώνη για τη μεταγραφή του Ανουάρ - Άλλος ήταν ο πρώτος στόχος!
| 2020-01-19 22:56:00

Αποκάλυψη Δώνη για τη μεταγραφή του Ανουάρ - Άλλος ήταν ο πρώτος στόχος!

Sportdog Team
Αποκάλυψη Δώνη για τη μεταγραφή του Ανουάρ - Άλλος ήταν ο πρώτος στόχος!

Τι δήλωσε για το ντεμπούτο του Μαροκινού και του Νάγκι.

Παναθηναϊκός: Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παρουσία των δύο νέων παικτών του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ξάνθη, Ανουάρ και Νάγκι, και παράλληλα προέβη σε αποκάλυψη αναφορικά με τη διαφαινόμενη τρίτη μεταγραφή του Τριφυλλιού, τον Αγιούμπ.

Όπως τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, ο Αγιούμπ ήταν η πρώτη του επιλογή, πριν προκύψει η συμφωνία με τον Ανουάρ, και μάλιστα είχε έρθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί μαζί του.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη: «Σημαντική νίκη για μας και σιγά σιγά ανταμείβονται οι προσπάθειες που έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι υπόλοιποι, γιατί είμαστε πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι μια σημαντική νίκη, γιατί ξέρουμε ότι η Ξάνθη έχει μια σοβαρή ομάδα με επιλογές, σε μια έδρα που δεν είναι εύκολη για κανέναν. Διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα χωρίς να γίνουν πολλές φάσεις, όμως από τη στιγμή που σκοράραμε δεν νιώσαμε απειλή, είχαμε συνοχή, δουλέψαμε καλά στο αμυντικό κομμάτι και δεν δώσαμε περιθώριο στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Αυτό το διάστημα είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα και απαιτητικό, υπάρχουν πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, έχουμε γρήγορα ένα παιχνίδι την Τετάρτη και μετά το Σάββατο εκτός έδρας. Πάντως είναι σημαντικό ότι αποκτάμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, πρέπει να ξεκουραστούμε, να διατηρούμε τη σοβαρότητα μας, να προσπαθούμε να παίζουμε καλύτερα και να φτάνουμε σε καλά αποτελέσματα».

Για το αν αισθάνονται πίεση: «Δεν μπορώ να πω ότι αισθανόμαστε μεγάλη πίεση, απλώς πολλές φορές όταν όλοι βλέπουμε ότι μετά την τρίτη αγωνιστική η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και δεν καταφέρνει να πάρει την ανωτερότητα σε αποτέλεσμα, είναι κάτι που μας προβληματίζει και μας δίνει μια μορφή πίεσης. Θεωρώ ότι μέσα στα αποδυτήρια υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε για την ομάδα, τα αποτελέσματα πάντα βοηθούν ώστε να είναι οι παίκτες περισσότερο απελευθερωμένοι, είναι σημαντικό ότι το τελευταίο διάστημα σκοράρουμε και πιο εύκολα και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί. Ένα άλλο κομμάτι που είναι σοβαρό για την εξέλιξη μας είναι ότι έχοντας περισσότερες επιλογές, δεν είναι μόνο οι παίκτες που θα έρθουν και θα μας βοηθήσουν, γιατί είναι καλοί ποδοσφαιριστές, είναι ότι θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και δεν θα υπάρχει μεγάλη ασφάλεια για την ενδεκάδα και ο καθένας θα πρέπει να φτάνει ή να ξεπερνάει τα όρια του».

Για το ντεμπούτο των Ανουάρ και Νάγκι: «Για τα δύο παιδιά και ο Ανουάρ και ο Νάγκι έχουν παραστάσεις σε καλό επίπεδο. Αυτό που είδα σήμερα, είναι αυτό που έχω αξιολογήσει και από τα παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει. Ο Ανουάρ είναι ένας παίκτης πιο κοντά σε “εξάρι”, με πολλά τρεξίματα και μεγάλη αυτοπεποίθηση με τη μπάλα στα πόδια, ώστε να τη μεταφέρει σωστά σε κοντινές αποστάσεις και είναι ένας παίκτης με πολλές δυνάμεις. Ο Νάγκι δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης, γιατί υπήρχε διακοπή στην Πολωνία με συνέπεια να χρειάζεται παραπάνω ρυθμό και παραπάνω προπόνηση, αλλά έχει το ταχυδυναμικό στοιχείο, το ένα εναντίον ενός και πατάει περιοχή».

Για την επιλογή του Αγιούμπ: «Αναφορικά με τον Αγιούμπ, ήταν η πρώτη μου επιλογή πριν τον Ανουάρ. Όμως τα χρήματα που μας ζήτησε ήταν πάρα πολλά, γιατί μιλάμε για έναν παίκτη που δεν είναι δανεικός, αλλά ένας παίκτης που μπορούμε να πάρουμε ως ελεύθερο. Ο Αγιούμπ ήρθε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα, έκανα ραντεβού μαζί του, οι συζητήσεις πήγαν πολύ καλά και πιστεύω ότι είναι ένας μεσοεπιθετικός με άλλα χαρακτηριστικά σε σχέση με τους παίκτες που έχουμε, αλλά επίσης μπορεί να προσαρμοστεί μέσα στον άξονα σε αρκετές θέσεις. Ελπίζω να τελειώσουν όλα καλά και να έχουμε μια έξτρα βοήθεια για τα επόμενα χρόνια».

Για τη θετική εμφάνιση του Αλεξανδρόπουλου: «Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν πολύ άτυχος. Έχω και έναν προβληματισμό σε αυτό το σχέδιο που πρέπει να λειτουργήσει και να πάει την επόμενη περίοδο. Δεν θέλω να μαζευτούν πολλοί ξένοι. Θέλω να υπάρχει χώρος για τα παιδιά από την Ακαδημία και τους νέους ποδοσφαιριστές, ώστε να είναι στον Παναθηναϊκό και να διεκδικούν το χρόνο τους. Ο Αλεξανδρόπουλος είναι πολύ άτυχος, γιατί το διάστημα που ετοιμαζόμασταν να τον βάλουμε βασικό στην ομάδα, έσπασε το χέρι του και τον άφησε πίσω. Αλλά είναι ένα παιδί με πολλές δυνάμεις, ένας σκληρός αμυντικός χαφ και πιστεύουμε πολύ στην εξέλιξη του».

Για την ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού: «Γενικώς με αυτό που έχουμε δουλέψει το καλοκαίρι και το κακό ξεκίνημα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, δείξαμε καλή αντίδραση, χωρίς ωστόσο να πάρουμε τα αποτελέσματα που έπρεπε. Δεν μπορώ να βρω ομάδα μετά το ματς με τον Άρη, η οποία ήταν καλύτερη από εμάς σε συνολική διάρκεια. Ήμασταν στεναχωρημένοι γιατί δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα, καθώς δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε εύκολα. Δεν είναι θέμα δικαίωσης, γιατί αυτή τη στιγμή είναι αυτό που μας αξίζει, θα έπρεπε να το έχουμε πάρει νωρίτερα, σε κάποια πράγματα είναι δική μας η ευθύνη, σε άλλα δεν είναι δικιά μας, όμως το σημαντικό είναι ότι είμαστε σε μια καλή περίοδο, βαδίζουμε στις τελευταίες αγωνιστικές και θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ και να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο Κύπελλο».

Για το αν πήραν ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο: «Κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία. Στο Καραϊσκάκη κάναμε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και μετά το 60ο λεπτό δεν ήμασταν καλοί. Στην εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη, πάλι κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο. Δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχει και ένας αντίπαλος που προσπαθεί να μας βγάλει από το πλάνο μας. Όμως υπάρχει μια ισορροπία και η συνολική διάρκεια είναι ικανοποιητική και αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά της ομάδας σε κατοχή μπάλας και πάσες».

Για τον αν το ματς με την Ξάνθη ήταν καθοριστικό παιχνίδι για τα πλέι οφ: «Σίγουρα ήταν καθοριστικό παιχνίδι, γιατί βλέπουμε την λεπτή ισορροπία που υπάρχει στη βαθμολογία στις θέσεις μετά την ΑΕΚ. Αν χάναμε σήμερα, θα ήμασταν 8οι ή 9οι. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και σύμφωνα με την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζουμε, θεωρώ ότι μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι καλύτερες ομάδες είναι ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και ο ΟΦΗ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags